karizma
Wysłany: Wto 25 Mar, 2008 PDP FX Jazz / TAYE Go Kit / ZILDJIAN (update 5.11.2008)
Witam wszystkich, którzy zechcieli wejść i zobaczyć mój skromny (póki co) secik. Bądźmy szczerzy... wodotrysków to tu nie ma, ale mimo wszystko staram się jakoś fajnie rozbudować to co posiadam. Tak więc...
Bębny to PDP FX Jazz w rozmiarach 20, 10, 12, 14, 14. Korpusy wykonane w 100% z brzozy.
Werbelek to Piccolo by Taye z zestawu Go Kit (brzoza ale tym razem z lipą) w rozmiarze 13x4 (standardowy werbel PDP sprzedałem i aktualnie zamierzam się na Yamaha Maple Custom Absolute Nouveau 13x5,5).
Póki co wymienione naciągi:
Evans G2 Coated + EQ3 + HD Dry Coated
... oraz zmieniony setup... brakuje jedynie toma 8'.
Blaszki:
K Mastersound Hi-Hat 13'
K Custom Fast Crash 16'
K Custom Ride 20'.
W planach jeszcze:
A Custom EFX Crash 16'
K Custom Dark Crash 18'
Oriental China 18'
i może jeszcze jakieś 2 splash'e.
Z góry sorry za jakość zdjęć ale aparat niedomaga...
_________________ If You Suffer From Constipation
Shit Is Better Than Salvation
Ostatnio zmieniony przez karizma Sro 05 Lis, 2008, w całości zmieniany 4 razy
Wysłany: Wto 25 Mar, 2008
fajowskie beczki a blachy to wogule wypas! zmieniaj tylko naciagi i bedzie super!:)
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
Jak zmienisz naciągi, to pewnie na nowo odkryjesz ten zestaw. Blachy super, bebny również choć kolor pospolity. powodzenia w kompletowaniu reszty sprzętu!
karizma
Wysłany: Wto 25 Mar, 2008
- Maxu - Centralkę podniosłem juz jakiś czas temu bo zdjęcie jest sprzed ok. 2-3 m-cy i faktem jest, że nagle dostała kopa nie wiadomo skąd
- OCD&P - Również witam
- Yagarn - owszem, owszem... V. Colaiuta - Mentor... swoja drogą byłem na koncercie Landau'a z Novak'iem. MIAZGA!
- joj0 - blaszek nie kupowałem w PL bo wtedy (czyli jakieś pół roku temu) dałbym za nie ok. 4500 zł. Mam kumpla, który gra na kontrakcie w USA i przywozi sprzęcik jak go ładnie poproszę . W sumie dałem wtedy jakieś 2800 zł : 220$ crash, 305$ ride, 320$ hh.
- Pater Noster - kolorek jest zupełnie inny niż na zdjęciach niestety takie światło miałem w salce .
Wysłany: Sro 26 Mar, 2008
xklimasx napisał/a
jaki jest sens inwestowania w tak drogie blachy skoro gra sie na fabrycznych naciągach:-)
taki ze nawet polmuza podratowalbys takimi blachami...
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
Wdzięczne bębenki i mistrzowskie blaszki. Wszystko bardzo fajnie dobrane, widać, że dokonujesz przemyślanych zakupów (czego ja jeszcze nie doszkoliłem do końca u siebie) :> Pozdrawiam, życzę wielu wspaniałych chwil przy tym jakże zacnym secie.
_________________ all music allowed.!
karizma
Wysłany: Sro 26 Mar, 2008
jacek-bębniarz napisał/a
Wdzięczne bębenki i mistrzowskie blaszki. Wszystko bardzo fajnie dobrane, widać, że dokonujesz przemyślanych zakupów (czego ja jeszcze nie doszkoliłem do końca u siebie) :> Pozdrawiam, życzę wielu wspaniałych chwil przy tym jakże zacnym secie.
Hehe... jedyne co przemyślałem to zakup blach tak prawdę mówiąc . Bębny kupiłem z dnia na dzień tak samo jak piccolo . Bębny przez kumpla, który chciał je też kupić (a, że brzoza, której szukałem no i w fajnej cenie).
Piccolo dorwałem od kumpla SiStars (elo U1 !) xD
bardzo fajna perka ja osobiście tez mam Taye i bardzo sobie chwalę ta firmę (jak tylko dojda do mnie najnowsze części z Anglii to zamieszcze zdjęcia swojej perkusji). Jak dla mnie zildijany to nalepsze blachy
Ostatnio zmieniony przez drummer91 Sob 21 Cze, 2008, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: Sob 23 Sie, 2008
fajne ustawienie
Wysłany: Sob 23 Sie, 2008
jeszcze tylko zdejmij holder i jakas maskownica przykryj i bedzie super
karizma
Wysłany: Nie 24 Sie, 2008
Nie wiem właśnie jakby zamaskować dziurę po holderku.
A co do nagrań... niebawem będę nagrywał kilka kawałków hip-hopowych oraz kilka hardcore'owych więc sam z ciekawości sprawdzę jak to chodzi. W razie czego wrzucę linki.
Co do ustawienia... bardzo wygodne przy czym zupełnie inaczej brzmią teraz bębny. Brakuje mi jedynie 8-ki pod crashem w kwestii samych bębnów. Co do blach info wyżej.
mam nadzieje, ze wiesz co to slowo oznacza i ze nie bluznisz
_________________ nie umiem grać bo nie ćwiczę.
karizma
Wysłany: Nie 24 Sie, 2008
Nie bój nic... ;] gram w kapeli hardkorowej... zima/wiosna będzie CD.
Więc to raczej nie jest od taki wymysł nagrania muzy w tym stylu w celu sprawdzenia właściwości brzmieniowych mojego sprzętu . To jest tak przy okazji...
karizma
Wysłany: Sro 05 Lis, 2008
Jak już obiecałem dokonałem w końcu dziewiczego nagrania mojego PDP.
W zasadzie to nawet na surowo ich brzmienie mnie zaskoczyło.
Ocenę końcową co do brzmienia i ogólnego wrażenia pozostawiam wszystkim nawiedzającym temacik .
Tak na marginesie... Frontside - "I odpuść nam nasze winy" ...
ależ ten album rozpier*ala o_O... check it out.
karizma
Wysłany: Sro 05 Lis, 2008
Tak dla dociekliwych. Do nagrań użyłem tego co jest na zdjęciu + A Custom Splash 10', A Custom Medium Crash 17', Anatolian Ambience 17' (mistrz blacha za 400 zł, która brzmi jak K Custom Dark) i Paiste 502 China (chyba 16' - dała radę ).