No wiec sprzet mam nastepujacy:
Bebny PDP LX w wersji fusion (centrala 22x18) - kolor cherry to black
Naciagi Evans EC2 + Evans Rezo na spodzie
Na centrali Emad + musze kupic jakis rezonujacy (az dziw bierze ale we wroclawiu nigdzie nie ma naciagow rezonujacych do centrali w rozmiarze 22! paranoja)
Werbel Pearl Omar Hakim signature - 13x5 (naciagi remo ambasador gora i dol)
Blaszki:
Hi Hat: 13" Zildjian K/Z
Ride: 20" Zildjian K Custom medium
Crash: 16 Ufip Experience series (mega blaszka - moja ulubiona )
Splash: 6" Zildjian A custom, 10" Zildjian K (kombinacja podpowiedziana przez radzia owczarza i sprawdza sie wysmienicie takze thanks man!!)
Stopa DW5000, hi hat tama jakas wysoka seria (nie pamietam modelu ), statyw pod werbel maupex z kulka (zajebista sprawa), Statyw prosty i lamany PDP z serii 9000, krzeselgo gibraltara z oparciem.
Cowbell LP MAMBO 9"
Palki Vatter 7A z nylonowymi glowkami.
Trampki adidas.
I jeszcze drum maszyna bossa model DR-880
Wiecej grzechow nie pamietam., za wszystkie serdecznie zaluje...
Powiem Ci ze ta ridowka to chyba najbardziej uniwersalna blaszka na jakiej mi bylo grac (i najlepsza )
Mialem juz HHXa, Sabiana AA a gralem na dziesiatkach innych ridow i tego mojego K Custom medium nie zamienilbym na zadna inna
sprawdza sie absolutnie wszedzie (tzn nie wiem jak z metalem bo takiej muzy nie gram. W funku, popie, jazzie, latino - brzmienie miod.
Zreszta kazdy bebniarz ktory do mnie wpada do salki i jej slucha mowi ze to piekny ride.
No blaszki super. zijldiany K to moje marzenie. Bebenki bardzo ladne, kolor niesamowity i ustawienie:) Krzeselko z oparciem, nie mam oparcia przez co czesto plecy mi wysiadaja. Gratuluje zestawu
Śliczny ride, hat, splash, crash... I cały zestaw śliczny jest! Przeczyść trochę centralkę, bo się świecić przestała (zupełnie jak u mnie). Trochę kolor nie mój, wolałbym coś jaśniejszego, no ale o gustach...
Dwie sprawy- czy ten cowbell jest naprawdę taki fajny jak ludzie mówią, i jak się sprawują EC2 na tomach?
MrM dałbyś już luzu z tym werbelkiem, co widzę jakiś temat to musisz pisać o werbelku. Naprawdę, wystarczy już.
po 1 bardzo fajny zestaw pdp lx to naprawde swietne bebny
po 2 BRUDASS
_________________ . . . przez całe stulecia wywyższał człowieka nad zwierzę i wznosił go ku wyżynom nie kij, ale muzyka: czar powabnej prawdy, powab jej wzorców. Borys Pasternak
wiec tak:
kurde w sali nie odkurzalismy chyba z rok - bebny przywiozlem tydzien temu i juz sie tak zakurzyly - ale jutro wielkie sprzatanie )
normalnie takim brudasem nie jestem hehe - no chyba ze chodzi sprzeatanie w swoim pokoju.
Co do blaszek to jest to moj zestaw marzen i tak tez gra - na nic ich nie zamienie, brzmieniem odpowiadaja mi w 100%. A jako ze prawie wszystkie kupilem uzywane z USA takze wcale mnie tak duzo nie wyniosly.
Wielu cowbelli w swoim zyciu nie slyszalem ale ten gra swietnie - wybieralem go sposrod 15 roznych modeli w sklepie w UK, i ten pasowal mi najlepiej - zreszta wielu beebniarzy swiatowych gra wlasnie na tym modelu - wiec cos w tym musi byc )
co do koloru - tez nie do konca moj kolor, ale nie mialem za duzego wyboru. Bebny tez kupilem w UK niedawno, i to byl jeden z ostatnich setow za stara cena ktory byl nie otwierany z kartownow - zaplacilem za niego okolo 3750zl razem z garmazerka i kosztami przesylki - porownujac do ceny w drum center - 6299zl to kupilem swoje beczku prawie ze half price haha
Co do ec2 - naciagi sa bardzo fajne - maja duzo dolu i brzmia poteznie.
Niedlugo test calego zestawu w studiu - jak cos nagramy to na pewno sie wrzuce pochwialic - wtedy bedzie wiadomo na 100% co te bebny sa warte.