-SD Dixon Artisan Chris Brady Design 13x6 (G1 Coated/Hazy 300)
Talerze Amedia:
-Hi-hat Classic 13"
-Crashe Thrace 16 i 18"
-Ride Raw Rock 20"
-China Tigris 18"
Bosphorus
-Traditional splash 8"
Stagg
-Minichina 10"
Żelastwo:
-Stopka Taye PSK501C
-Twin Dixon Invader PP-9280D
-Statywy to zestawowe Pdp oraz łamany z serii 600 Basixa
-Ramię Gibraltar
-Jakieś tam jeszcze ramię pod talerz
-Stołek Dixon Invader PSN-9290
Lepsze foty postaram się dać na weekend.
Myślę, że jak na pierwszy zestaw, nie jest źle
Zapraszam do komentowania.
Pozdrawiam, Grześ.
To świetnie i pozazdrościc.
Ale mow Pan jak gada Dixon Artisan, bo ktorego dnia pomyślałem o tym werbelku... a że nic o nim nie wiem to szybko myślec przestałem.. :]
Świetny werbel, do tej pory w życiu na lepszym nie grałem, z początku stroiłem go raczej średnio wysoko, prawie zero przydźwięku, dosyć soczyste, pełne wybrzmienie. Ostatnio jednak nastroiłem go wyżej i uszy urywa, strasznie się wyostrzył. I dostał trochę przydźwięku. Munżelek i po sprawie. Do dupy takie opisywanie, nagram filmik jak brzmię kolejne elementy zestawu, w weekend się postaram.
Niezły zestawik, tym bardziej jako pierwszy set to po prostu wypas... Werbelek Dixona Brady jest po prostu świetny. Sam przymierze się w końcu do jego zakupu.
_________________ Posłuchaj jak w duszy cisza gra, a potem odtwórz ją rytmem.
lekko ciemnawy, rozmywający się dość mocno ale dalej z wyraźnym pingiem, grzib jest kapitalny, głośny i szklisty, zdecydowanie nie do kraszowania z racji swej grubości, dusi się wtedy
W końcu, po roku od zakupu sprzętu zdołałem kupić sobie stołek
Do tego bardzo fajny i jakże przydatny mikserek.
No i w końcu własny dywan pod perkę . Całość pokażę, jak dorwę lepszy aparat, ciężko uczynić fajne i czytelne zdjęcie młynkiem do kawy.
Zdjęcia są jakie są, weź tu skołuj jaki aparat a i w domu się nie nudź. Widoczna też kolejna aktualizacja w postaci małej chinki, Stagga DH 10".
Przygotowałem również już miejsce na toma 8", nie wiem tylko kiedy będę miał na niego kasę, czy za miesiąc, czy za tydzień. Ponadto, trzeba również będzie kupić jeszcze jednego łamańca z Basixa, seria 600, ktoś by mi był skłonny za miesiąc sprzedać, byłbym wdzięczny.
Wysłany: Sro 12 Paź, 2011
Grzesiu...zamiast brac basixa 600 zdecydowanie doloz troche i wez 800ke...3 niezalezne sekcje zamiast dwoch, memory locki i dluzsze ramie o 20 cm...ja bym sie nie zastanawial nawet
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
Hm, no to ja się jeszcze zastanowię, do tej pory statywy grubości 600 mi wystarczały, nie wiem, czemu tym razem miałoby być inaczej..
A przy okazji, może mi ktoś zdoła odpowiedzieć.. wejdzie mi tomholder z Pdp w dolną część statywu serii 800?
Wysłany: Sro 12 Paź, 2011
no tak, ale generalnie kwestia ustawienia jest duzo lepsza, masz wiekszy zasieg i katy no i jest masywniejszy i wiecej na nim powiesisz
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
Tylko, że właściwie wszystko będzie wyglądać jak na zdjęciu powyżej, pomijając to, że teraz dokupuję toma 8" a w przyszłości chcę wywalić dwunastkę i wstawić floora 16" .
Jeżeli chodzi o blachy a przynajmniej ilość blach, zestaw mam kompletny.
to ja może linka zarzucę z blachami nagranymi:
http://speedy.sh/Ek88K/blachy-grzes.mp3
Jedną z blach jest ride, nie przejmuj sie końcówką, blachy mi kumpel nagrywał.
Od siebie dodam, że blaszka tylko i wyłącznie do rajdowania, gruby z niej skurczysyn.
Na pewno nie przepłacisz, wszak Tama to Tama.
Jeżeli o Dixona chodzi, jest fajny, solidny, wygodnie się na nim siedzi, jeżeli siedzisz wyżej, może się troszkę pogibać.. ale to chyba standard, jak na krzesełko za 350 zł. Generalnie, szkoda tylko, ze obicie nie jest materiałowe, jak siedzisz po 4-5 godzin za bębnami, tyłek może się spocić.