Perkusja Online - Forum Perkusyjne
   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy   Infopage

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Pokaż nam Swój sprzęt » PEARL elx, Sabian xs20,Istanbul, Zildjian, Gibraltar, Yamaha
PEARL elx, Sabian xs20,Istanbul, Zildjian, Gibraltar, Yamaha
Autor Wiadomość
Drummer88

Wysłany: Sob 11 Paź, 2008   PEARL elx, Sabian xs20,Istanbul, Zildjian, Gibraltar, Yamaha

Witam wszystkich forumowiczów.

Nastała pora na przesiadke z pocziwej amati na Perla Elx.

Troche o zestawie:

Głębokie tomy może nieułatwiają strojenia ale w połączeniu z zawieszeniem I.S.S pozwala na uzyskanie naprawde satysfakcjonującego brzmienia. Z góry dementuje że ten typ zawiesznia nie wpływa na rozstrajanie się bębna. Werbel to Stalowa Yamaha która w połączeniu z Aquarianem Satin Finish bardzo fajnie strzela img/smilies/sterb026 img/smilies/tongue
Blachy to set Sabiana Xs + 14" Chinka Zildjiana. Jeżeli chodzi o żelastwo to hi-hat i 2 łamane to basixy seria 600, + Stopa i ramie pod chinke są gibraltara zaś statyw pod werbel jest tamy.

W tym tygodniu jak wszystko wypali do rodzinki sabianów dołącza splash aax i ramionko pearla. Plany na niedaleką przyszośc to diplomaty i pinstripe na toma 13, a jak zostanie troszke kasy to wymiana stopki na szybszą bo ta zdaje mi się nieco mozolna.

perkusja

perkusja

perkusja

perkusja
Ostatnio zmieniony przez Drummer88 Sob 22 Lis, 2008, w całości zmieniany 2 razy  

joj0 

Wysłany: Sob 11 Paź, 2008   

ładniutki :)

słuchaj, czy na werblu to masz przyklejoną zwykłą taśmę izolacyjną czy co ?

Drummer88

joj0 napisał/a
ładniutki :)

słuchaj, czy na werblu to masz przyklejoną zwykłą taśmę izolacyjną czy co ?

Ta taśma trzymała kawałek chusteczki :) Ale to już przeszłośc. Po wystrojeniu ,,chałupnicze metody skracania wybrzmiewania" wylądowały w koszu :)

kubawe 
Forumowy Oszołom

Archiwum.
Ostatnio zmieniony przez kubawe Czw 05 Sie, 2010, w całości zmieniany 1 raz  

Szczepek

Jaki to model stopki?

Anarchismo 
Cowboy From Hell

moja sugestia jest taka że przy tak wielkich tomach lepiej dać jeden tom nad centralę a reszta na prawo, będziie Ci się lepiej grało na takim ustawieniu tylko daj sobie szansę :) zresztą jak chcesz, bębny ładne tylko to tłumienie mi się nei podoba...

joj0 

Szczepek napisał/a
Jaki to model stopki?

bodajże 5611 bo też takową miałem

Drummer88

Wysłany: Sro 19 Lis, 2008   

Do rodzinki dołączyła platforma remo dzięki czemu BD odetchnął z ulgą i splashyk który przypadł mi do gustu i tworzy ładny dialog z chinką.
perkusja

perkusja

Zapraszam do ocen!

Pzdr

lukasz1849 

Bardzo fajny sprzęcik ;)
Jak blaszki chodzą? Do czego możesz je porównać?(Sabian xs20)

Drummer88

Hi-hat zamknięty dosyc ładnie wybrzmiewa i cyka, półotwarty nawiązuje do typowo rokowego grania. Ride jako medium jest dosyc prosty do wzbudzenia ale barwa absolutnie nie jest piaszczysta ani szklista raczej wybrzmiewa medium nisko :) Za to raide bardzo przypadł mi do gustu. Grany pałkami z nylonami łatwy do wzbudzenia i nieprzesadnie selektywny. To tyle z moich odczuc

OCD&P 
po prostu Paweł

no ciekawie to sie prezetuje :) gratuluje przesiadki

Drummer88

Wysłany: Czw 20 Lis, 2008   

Jeszcze tylko do pełni szczęścia zostaje mi wymienic stopke na cos na platformie i żwawszego. Ale to dopiero po nowym roku.

Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Pokaż nam Swój sprzęt » PEARL elx, Sabian xs20,Istanbul, Zildjian, Gibraltar, Yamaha