Wysłany: Sob 11 Paź, 2008 PEARL elx, Sabian xs20,Istanbul, Zildjian, Gibraltar, Yamaha
Witam wszystkich forumowiczów.
Nastała pora na przesiadke z pocziwej amati na Perla Elx.
Troche o zestawie:
Głębokie tomy może nieułatwiają strojenia ale w połączeniu z zawieszeniem I.S.S pozwala na uzyskanie naprawde satysfakcjonującego brzmienia. Z góry dementuje że ten typ zawiesznia nie wpływa na rozstrajanie się bębna. Werbel to Stalowa Yamaha która w połączeniu z Aquarianem Satin Finish bardzo fajnie strzela img/smilies/sterb026 img/smilies/tongue
Blachy to set Sabiana Xs + 14" Chinka Zildjiana. Jeżeli chodzi o żelastwo to hi-hat i 2 łamane to basixy seria 600, + Stopa i ramie pod chinke są gibraltara zaś statyw pod werbel jest tamy.
W tym tygodniu jak wszystko wypali do rodzinki sabianów dołącza splash aax i ramionko pearla. Plany na niedaleką przyszośc to diplomaty i pinstripe na toma 13, a jak zostanie troszke kasy to wymiana stopki na szybszą bo ta zdaje mi się nieco mozolna.
Ostatnio zmieniony przez Drummer88 Sob 22 Lis, 2008, w całości zmieniany 2 razy
moja sugestia jest taka że przy tak wielkich tomach lepiej dać jeden tom nad centralę a reszta na prawo, będziie Ci się lepiej grało na takim ustawieniu tylko daj sobie szansę zresztą jak chcesz, bębny ładne tylko to tłumienie mi się nei podoba...
Hi-hat zamknięty dosyc ładnie wybrzmiewa i cyka, półotwarty nawiązuje do typowo rokowego grania. Ride jako medium jest dosyc prosty do wzbudzenia ale barwa absolutnie nie jest piaszczysta ani szklista raczej wybrzmiewa medium nisko Za to raide bardzo przypadł mi do gustu. Grany pałkami z nylonami łatwy do wzbudzenia i nieprzesadnie selektywny. To tyle z moich odczuc