Wysłany: Czw 06 Mar, 2008 Pearl ELX select,Alchemy Professional,Duallist,Dixon
Witam, nazywam się Mariusz, gram od kilku lat, na poczatek chciałbym podziękować moim rodzicom, ponieważ gdyby nie ich ciężka praca nie mógłbym przectawić wam tego sprzętu!!
Więc:
Pearl Export ELX select,kolor Cobalt Fade,+cases(naciągi Evans Remad, Remo Powersonic z łatką danmar)
-ride Alchemy Prof.20 Raw.-
-cresh Alchemy Prof.16 Sweet
-cresh Alchemy Prof.14 Medium
-cresh Stagg DH Rock 17
-china Alchemy Prof. 16
-china Istanbul Agop Traditional China 14
-china Stagg Sh 18 Regular
-Hi-Hat Alchemy Prof.14 Rock
Hardware:
dużo tego więc z czasem opisze:)
- clamp Pearl ch70
(2)ramie pearl ch
pearl statyw łamany z serii 800
statyw Pearl+ triholder Yamaha
Basix cbs 600-
Basix cbs 800l (2)
Basix platforma high
Stołek Dixon z oparciem
Duallist
Zakup planowany:
rama pearl
splash Sabian HHX 10
china Sabian HH Kang 8
tom 10 w tym kolorze co mam perke, ale narazie mam problem dostać .
Ostatnio zmieniony przez Guny Nie 16 Mar, 2008, w całości zmieniany 16 razy
Opowiadaj co to dokladnie za bijaki i łatka, bo wielu pewnie sie zastanawia a niewielu wie co to takiego jest Napisz wszystko o tym co tylko napisac mozesz.
_________________ Perkusja to moja kochanka, leje ją dość często, lubi to, dlatego tak nam razem dobrze.
werbelek
Wysłany: Czw 06 Mar, 2008
fajny zestaw ale jak bys mogl zarzucic lepszymi fotami to by bylo jeszcze fajniej:)
Więc łatka w połączeniu z gumowymi bijakami nie koniecznie danmara, zapewnia super selektywność przy szybkich partiach.Glównie sprawdza sie w metalu bo ma punktowy donaśny saund.Co do trwałości jest nie zniszczalna, ze względu na płytke metalową, która jest bardzo gruba. Bijaki są stosunkowo ciężkie, ale kółka są małe i szybko się rozpędzajom przy szybkiej grze. Ogólnie te produkty danmara polecam osobą grającym ciężko i szybko. Te połączenie dzje super selektywność, a przy nagłośnieniu profeska!!
no wałsnie tego sie obawiałem...ble!
czemu hydraulik na werblu i to jeszcze dobrym werblu? ble ble
Hydraulic to jakiś gorszy naciąg? Ja myślę, że to raczej dlatego, że brzmi twardo głośno i jest skupiony. Więc pasuje do tego co gra kolega
Co do zestawu:
Kolor bardzo na plus i to wielki, bo zawsze baaardzo mi się podobał. Niestety czarny hardware Pearla jest niezbyt ładny. Osobiście wolę połyskującą czerń - coś takiego jak w moim bębnach.
I zastanawia mnie coś bardzo...
- po co Ci tyle statywów - uważam, że spokojnie mógłbyś wywalić nawet 3 sztuki i na ich miejsce wstawić ramiona na clampach. Oszczędność czasu, miejsca i pieniędzy.
- Czemu tomy wiszą na centrali? Zauważyłem, że posiadasz 2 potrójne clampy. Czemu ich tam nie przewiesisz?
Obecnie mam Evansa generkę HD, a wcześniej miałem ambasadora i był gorszy od hydraulica!, ogólnie jak macie propozycje co do naciągu na werbel to słucham....
Hej! Świetny zestawik! Od razu widać z której kuźni wyszedł:) Cobalt fade jest porażający. Hydraulic zaś to wg mnie ciekawe rozwiązanie, choć i wydaje się niekonwencjonalne.
Ja na tej centrali miałem emada II a jak Ci sie powerstroke sprawuje?
jeszze jedno....skad wogole mozna załatwic duallista?
a co do naciagu na werbel to jesli ci sie ambassador nie podobał to ja nie moge ci nic doradzic - nie widze na werbelu innego naciągu przed oczyma duszy mojej;)
Hej! Świetny zestawik! Od razu widać z której kuźni wyszedł:) Cobalt fade jest porażający. Hydraulic zaś to wg mnie ciekawe rozwiązanie, choć i wydaje się niekonwencjonalne.
Ja na tej centrali miałem emada II a jak Ci sie powerstroke sprawuje?
Witam, poprzedniego właściciela, co do centrali to mam Powersonika ,z którego jestem zadowolony, choć nie mogę go porównać do emada bo nie miałem.
jeszze jedno....skad wogole mozna załatwic duallista?
a co do naciagu na werbel to jesli ci sie ambassador nie podobał to ja nie moge ci nic doradzic - nie widze na werbelu innego naciągu przed oczyma duszy mojej;)
Z duallistem to ciężka sprawa byla, ja osobiście załatwiłem go, od typa który sprowadzał z Anglii sprzęt perkusyjny w okazyjnych cenach.Mój duallist był dokładnie kilka razy używany, co wpłynęło dodatkowo na cene,czyli 1500zł, nowego można zamowić na Drumstore w cenie 2600zł, polecam e-bay,czasami coś się trafi.
w sumie też sie szykuje do zakupienia tej metalowej łatki, i mam 2 pytania:
1 jak sie na tym gra na filcowych bijakach ?
2 czy jest to klik z typu tych mega, czy zostaje jakieś delikatne bum w centrali ?
bijaki filcowe nie wchodzą w gre, ponieważ nie dają pożądanego efektu, poza tym są nie selektywne w połączeniu z łatką. Zresztą sam producent poleca gumowe bijaki. Odpowiadając na drugie pytanie to niestety zostaje lekki "bum" w centrali, ale po nagłośnieniu jest jak powinno być!, zależy też na czy grasz.