Witam,
jestem tu nowy więc się przedstawię...nazywam się Grzesiek i gram na perkusji już trochę.
Obecnie gram w zespole Daybreak (rock/metal)
A to mój zestaw
zawsze mnie ciekawiło, że wielu bebniarzy woli mieć full blach słabej klasy, niz np mniejszy set, ale zawodowych, dobrze brzmiących?
tak... jak się nie umie grać to trzeba chociaż z daleka wyglądać
też stwierdziłem, że mam tego trochę za dużo...i się pozbywam części, część wymieniam...
Podpatrzyłem kiedyś u ślimaka tak wysoko hi hat, spróbowałem i tak już zostało....
Z werbla jestem bardzo zadowolony, nie miałem okazji jeszcze wypróbować go na dobrym nagłośnieniu na żywo, ale jak na razie daję radę. Ma bardzo duży zakres stroju i jest dosyć czuły na uderzenia i dynamikę gry...
Jeśli chodzi o amedie...
bell jest o niebo lepszy od takiego co miałem wcześnie (cambers czy coś takiego) brzmi bardzo przyzwoicie
ale uważam że najlepsze belle to zill belle...
z ride jestem bardzo zadowolony. dosyć gruby, ciężki, głośny i selektywny...
mam go trochę krótko, na żywo na scenie jeszcze na nim nie grałem
w przyszłości planuję wymienić wszystkie blachy na amedię łaśnie
_________________ STAROŚĆ CIĘ OBDARZY GARBEM, ZŁAMIE CIĘ JAK PATYK...
Pikolak dawał rade, ale rewelacji nie było...sprężyn nie można było naciągnąć i maszynka od sprężyn była do kitu...jak się założyło dobre naciągi to było tak nawet dobrze
Cześć
trochę zmieniło mi się sprzętu...
Obecny zestaw to
PEARL EXPORT
10, 12, 14
DB 22
Werbel TAMBURO XD 14X6,5
Blachy
sabian b8 18" crash
amiedia thrace 18" crash
amedia raw rock 20" ride
amedia raw rock 8" bell
amedia vigor rock shiny 10" splash
sabian b8 14" hi hat
paiste pst5 18" china
według mnie nie jest źle.
jak na niej gram to mam takie odczucie że nie jest zbyt dobrze... ale zboku jak się jej słucha, albo na nagraniu, na nagłośnieniu jest ok