Perkusja Online - Forum Perkusyjne
   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy   Infopage

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Pokaż nam Swój sprzęt » pearl SMX + paistów garść
pearl SMX + paistów garść
Autor Wiadomość
Konrad

Wysłany: Sro 02 Maj, 2007   pearl SMX + paistów garść

Witam,

po 9 miesiącach oczekiwania, nerwów, rozczarowań i zwątpienia w końcu jest :D Konfiguracja:

bębny pearl smx, kolor vintage fade:

bass drum 22x18 "wiecznie dziewica"- bez mocowania na tomy (custom order, przez to tyle czekałem)
tom tom 12x8", zamówiony dodatkowo 10x8"- czekam
floor 16x16"

werbel: pearl omar hakim sign. 13x5"

naciągi: evans, stopa emad+remad, tomy g2 coated+ g1 clear na spód, werbel power center reverse dot+ hazy 300

blachy: paiste signature 13" heavy hihat, 16 i 18" full crashe, 20" full ride, 16" thin china, zil bel 6"

hardware: chiński i mniej chiński gibraltar i basix :) stopa gibraltar pojedyncza, dw 5002 td podwójna

perkusja
perkusja
perkusja
perkusja
perkusja

Właśnie mam za sobą pierwszą sesję nagraniową, ale efekty dopiero za jakis czas :) Więcej fotek na http://grono.net/gallery/2993097/

Pozdrawiam!

paper

Wysłany: Sro 02 Maj, 2007   

No gratuluje. pozazdrościć takich bębnów i blach. I moje ulubione ustawienie. Miodzio :D

istanbul drummer

Ładnie , ładnie :) , ustawienie też mi się bardzo podoba ...

Nie wiem czy to jest jakaś reguła...ale chyba większość posiadaczy Pearl'a używa Paiste'ów - to tylko kwestia jednego dystrybutora , czy może rockowej charakterystyki tych bębnów jak i blach?

Konrad

Myślę, że opcja nr 2 :) Dobierałem mocno brzmiące graty do zastosowań rockowo- wielkoformatowych, ale z drugiej strony marzy mi się taki chociazby sonor jungle z istanbulami... inna bajka zupełnie. Pzdr

COOLawik

Śliczne !

Qbs

Konrad: cudo :) kiedy zmieniasz? ;)
It is a physical experience as real as any other.

Keeping Drummin

no coz :) swietne bebny co mozna wiecej powiedziec a ten colour of rising sun sweet ;)

Yagarn

Ciekawe, ciekawe :) W Polsce zamawiałeś czy gdzieś za granicą, czy jak? ;)

conr4d

Jak wygląda to cenowo przy zamawianiu custom?

Szczepek

Sprzet wyglada naprawde swietnie, mam tylko pytanie: jak sprawuje sie ten Power centre na werbelku? Czy moglbys porownac ze zwyklym jednowarstwowym typu Ambassador czy G1? Z gory dzieki, Pozdro

Konrad

Sprzęt zamawiałem w kraju przez SMC. Cenowo tak samo, ale czas oczekiwania zdecydowanie dłuższy- u mnie 9 miesięcy.

Power center reverse dot ma bardziej skupione brzmienie i mocniejszy atak. Jednocześnie jest w miejscu przyklejenia łatki troche mniej wrażliwy. Jest bardzo lubiany przez realizatorów za krótki, mocny, konkretny sound, przynajmniej tak wynika z moich doświadczeń. Pzdr

OCD&P 
po prostu Paweł

beautiful man ;) miodzio

chudzik5 

Wysłany: Czw 03 Maj, 2007   

Cudenko... a co zrobiles z amati? :)

jacek-bębniarz 

No wlasnie Konrad... Co sie stalo z tą czerwoną Amatką :) ?

A sprzęcik po prostu miazga... Idealne ustawienie bębnów i fajne blaszki :)

Pozdro!

Tuthmozis

Wysłany: Czw 03 Maj, 2007   Zawieszenie blocka

Witam,
Czy mógłbyś opisać jakich clampów użyłeś do zawieszenia blocka? Na zdjęciach widać że łączna długość wystarcza do umieszczenia go poza hi-hatem ale na odpowiedniej, wygodnej wysokości.
Rad bym powtórzyć tę kombinację ze swoim blockiem.
Z góry dziękuję,
Pozdrowienia

Bębniarek

Piękna Perełka

515 

piekniasta :)

Pika

Sliczne!!!! Mam podobne ;)
Pearl over all !!!!!

Konrad

Wysłany: Pią 04 Maj, 2007   

Czy mógłbyś opisać jakich clampów użyłeś do zawieszenia blocka?

Proszę:) To jest mocowanie firmy Gibraltar, model SC-LRAC, po drobnej przeróbce polegającej na zmianie clampa mocującego na dłuższy, z ramienia SC-GCA, dzięki czemu block jest dalej od hihatu i można go wygodnie ustawić. W ramieniu używam krótszego clampa.

perkusjaperkusja

Czerwona amatka nie jest juz czerwona, jest w trakcie remontu. Zrobione są już tomy, centrala jest w trakcie. Wzorowałem się na bębnach forumowicza Aptp, tez zrobiłem to na mahoń, wygląda niemal identycznie... i zawodowo :) Pozdrawiam.

aptp

Wysłany: Pią 04 Maj, 2007   

Konrad napisał/a
Czerwona amatka nie jest juz czerwona, jest w trakcie remontu. Zrobione są już tomy, centrala jest w trakcie. Wzorowałem się na bębnach forumowicza Aptp, tez zrobiłem to na mahoń, wygląda niemal identycznie... i zawodowo :) Pozdrawiam.

Ho, ho , ho bardzo się cieszę, że Ktoś powołuje się na moje skromne dokonania w dziedzinie naukowej jaką staje się powoli upgrade bębnów Amati :lol: Koniecznie pokaż wyniki swojej pracy. Bardzo jestem ciekaw i myślę, że wszyscy inni forumowicze również.
Oprócz tego, ogromne uznanie za nowe bębny. Fajna konfiguracja i super kolor.

jezyor

Wysłany: Pon 07 Maj, 2007   

miut.

mjud

MIÓD !!!

takashi

Piękne bębny, zachwycam sie nimi juz 20 min :) , też chciałem Sessiona kupić, używke na ebayu za jakies 5000 zł, w świetnym stanie ale ktoś mi sprzątnął sprzed nosa, zresztą nie miałbym kasy na talerze gdybym kupił te bębenki. Ale jednak żałuje, że nie mam tego Pearla, choć z drugiej strony mój DDrum bardzo ładnie daje rade i myśle, że nie brzmi wiele gorzej. Blaszki też cud miód. Jak będą nagrania to daj jakiegoś linka.

Pozdrowienia
Pearl Eliminator
Remo, Evans
Vic Firth

karabin

Bombowe bębny, człowieku! :)
Zazdraszczam!

ciupek 

Wysłany: Sro 21 Lis, 2007   

Piękny secik i blaszki, tylko pozazdrościć szkoda że ten werbel nie jest mój, a mógł być! No ale mi doszła panterka i też jestem zadowolony :D
Muszę odnowić swojego posta z sprzętem na forum. Gratuluje! niezła zabawka

Tomek_B182

Wysłany: Czw 22 Lis, 2007   

Bębny awess
dziwnie trzymasz pałki.. za główki? O_o

istanbul drummer

Tomek_B182 napisał/a

Właśnie dobrze , w studio szczególnie zdaje to egzamin

krolik552 

fajny zestaw.
Ale ogólnie sam nie wiem co myśleć o firmie pearl. Robią fajne bębny ale to mocowanie tomów tak mnie odrzuca;p wszystko inne jest w tych bębnach naprawdę piękne i pewnie gdyby nie to mocowanie też bym sobie kupił pearla;p
boli mnie to niezmiernie bo bębny są naprawdę świetne, a głupim systemem mocowania tomów wszystko popsuli;p

Engram

przecież możesz bez problemu zmienić system.
Zestaw cudny, szkoda, że zamiast Sessiona jako rzekomo równoważny wciskają teraz ECX na cienkich obręczach i badziewnym imho I.S.S....

No i konfiguracje lubię większe :) kiedy przyjdzie tom?

Th0rn

ISS wedlug mnie jest wystarczajacy i bardzo dobry nie wiem o co chodzi :|

Tomek_B182

istanbul drummer napisał/a
Tomek_B182 napisał/a

Właśnie dobrze , w studio szczególnie zdaje to egzamin

mhm, nie wiedziałem, nie grałem nigdy w studio :D

krolik552 

no niby mogę zmienić ale jak bym sobie zakupił mastersa lub referenca, to się cała ta operacja wymiany mocowania tomów trochę mija z celem;p
poszli na łatwiznę z tom holderami i sobie je zrobili z kawałka najprostszej na świecie rurki... nie mówię że jest słabe pod względem funkcjonalności, tylko że jest brzydkie;p
moim zdaniem ISS jest w porządku. Nie ingeruje w korpus bębna, a całe obciążenie bębna przekazywane jest na obręcz i lugi - czyli tak samo jak np. w tamie (starcast)

Konrad

No i konfiguracje lubię większe kiedy przyjdzie tom?

Tom już jest od wakacji. Przyszedł niespodziewanie szybko, zaskakująco, bez ostrzeżenia i za pobraniem ;)

perkusja

Co do trzymania pałek za główki... studio wymusza wiele patentów ;) Wbrew pozorom trzeba naparzać dużo mocniej niż na koncertach, żeby to zabrzmiało.

Pozdrawiam

Engram

zdarzył mi się nie raz przypadek "wypadnięcia" toma z i.s.s., co prawda na sali prób gdzie sprzęt ma ciężkie życie, ale nie wyobrażam sobie podobnego zachowania w przypadku star-casta, opti-mounta i innych mocowań działających na zasadzie czegoś więcej niż "zacisk z dwóch stron obręczy, regulowany trzema śrubkami i trzymający jak dla mnie na słowo honoru". Niniejszy post nie ma na celu obrażanie czyichkolwiek bębnów posiadających takowe mocowanie, każdy ma co lubi.

Th0rn

Wysłany: Pią 23 Lis, 2007   

alez ja sie nie obrazam heheheh :) ))) poprostu ja nigdy z tym problemow nie mialem....niechcialo by mi sie chyba wymieniac na cos innego...bebny sluza mi do lojenia w sumie...wszystko ladnie wisi wiec jest gitarka :)
pozdroweczka ;)

Cień

Wysłany: Pią 23 Lis, 2007   

Engram napisał/a
zdarzył mi się nie raz przypadek wypadnięcia toma z i.s.s., co prawda na sali prób gdzie sprzęt ma ciężkie życie, ale nie wyobrażam sobie podobnego zachowania w przypadku star-casta, opti-mounta i innych mocowań działających na zasadzie czegoś więcej niż zacisk z dwóch stron obręczy, regulowany trzema śrubkami i trzymający jak dla mnie na słowo honoru. Niniejszy post nie ma na celu obrażanie czyichkolwiek bębnów posiadających takowe mocowanie, każdy ma co lubi.

Nader często się zdarza, że tomy ludzie wieszają na ISS nieprawidłowo. ISS z dwoma zaciskami jest przeznaczony tylko dla bębnów 8 i 10".

Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Pokaż nam Swój sprzęt » pearl SMX + paistów garść