- statyw pod hi hat Pearl H 900
- statyw łamany Pearl BC-900
- statyw prosty Pearl C-900
- statyw werblowy Pearl S-900
- statyw łamany Basix 800L x2
- platforma pod tomy Basix 800
- ramię z clamp'em Gibraltar SC GCA
- twin Tama Iron Cobra HP-900PSW
Blacharka:
- Zildjian Z3 mastersound hh 14
- Zildjian A custom projecion crash 17
- Zildjian ZBT crash 18
- Zildjian A custom china 18
- Zildjian Z3 m-h ride 22
- Saluda Voodoo china 12 Zdjęcia:
No i jeszcze fajne pałeczki wynalazłem: Wincent, 55A XL (sygnatura Erlandsson'a) - duże i lekkie. yeah ;]
Wreszcie jest na co popatrzyć :biggrin:
_________________ Paiste
Ostatnio zmieniony przez smialy Sro 16 Lut, 2011, w całości zmieniany 4 razy
Piękne bębny. Kolor w połączeniu z czarnymi obręczami i lugami daje cudowny efekt. Jak brzmi to cudeńko?
wczoraj próbowałem dostroić to cudo. tomy odzywają się pełną "gębą"- nawet 8meczka wydaje z siebie przyjemne "buum" z floorem i centralą stoczę jeszcze batalię (ale już nie dziś). No i werbel... Spodziewałem się metalicznego przydźwięku. A tu jest taki power sound- może to przez CSa,
jak widać na schemacie- pożegnałem się z ridem Zildjian Z3 22" ;]
przy takim przyjemnym ustawieniu spędziłem sobotnią próbę- i muszę przyznać że grało mi się wyśmienicie !
Tłumaczę co skąd się wzięło pozbyłem się A customa i ZBTka. Postanowiłem przejść na PAISTE'y. Wybierałem między nimi a RUDE'ymi.
China jest do sprzedania jakby co- można walić tu, na gg albo PW
Mam zamiar sobie sprawić jeszcze coś, ale to tylko jeśli china pójdzie.
Wczoraj postanowiłem wykonać otwór otwór w "centralnym" rezo.
Umiejscowiłem go dokładnie w centrum naciągu.
Metoda płyta: CD+taśma dwustronna+nóż do tapet.
Z pomocą mego taty, udało mi się to wykonać 4.75 otwór wprost idealnie, bez żadnych zadziorów i nierówności. Ojczulek wyczarował skądś "tłumik"- może nie jest zbyt idealny, ale jak dla mnie- iście za.je.bi.sty :biggrin:
Niżej zdjęcie ->
Wysłany: Sro 16 Lut, 2011
Dziwi mnie fakt, że przesiadłeś się z A Custom na Alpha..chociaż crashe Alphy już nie raz widziałem i słyszałem na koncertach u profesjonalistów. Jak te Metal Crashe brzmią? No i dlaczego nie RUDE? Za głośne, za siermiężne? Skoro przechodzisz do Paiste, to czy będziesz również wymieniał hi hat i Ride? Piękny zestaw, gratuluję, a blaszki prezentują się przepięknie!
BaRt, już się do niego chyba przyzwyczaiłem- choć wszystkich na około faktycznie- kuje po uszach. niech cierpią
Away, te crashe są bardzo "metalowe", metaliczne, sieją zgorszeniem ale nie szkliste jak a customy.
RUDE przegrały w rundzie pod nazwą "sound"- po prostu bardziej podeszły ALPHY. Choć Rude ładnie wyglądają i są całkiem PRO
Ride na pewno nie, ale może hi hat... może może i wymienię jak będzie dobra propozycja to się zastanowię. Chętnie nabył bym 2002 mastersounda, albo signature heavy. ;]
Chciałbym zaopatrzeć się dotego zestawu w jeszcze jednego crasha: albo 16" rock crash albo 19" metal crash ;] i 2002 wild china 17".
Wysłany: Czw 17 Lut, 2011
O tak! 2oo2 Wild China 17" wspaniała blaszka- tylko jak dla mnie troszkę szybko gaśnie, doskonała jako akcent, brałem ją pod uwagę przy wyborze chiny dla siebie. Jeszcze raz gratuluję!
GrolekTNT, nie lubię ze sprzętem siedzieć w jednym miejscu- muszę poszukać satysfakcjonującego mnie brzmienia a że lubię sprzęt zmieniać to plus dla mnie.
Away, stwierdziłem, że nie potrzebuję wielkiego potwora, a właśnie jakąś mniejszą chinę. ale nie za małą ( 16" to już dla mnie za mała ).
Zildjian Z3 mastersound hi hat 14"
Zildjian Z custom MegaBell ride 21"
Paiste Alpha Metal Crash 17"
Paiste Alpha Metal Crash 18"
Zildjian A custom China 18"
Wysłany: Pią 18 Lut, 2011
Jak już ma być Paiste to polecam Paiste RUDE 18" China, wg mnie najlepsza china do metalowego grania. Cena wysoka, ale warto zapolować na ebay'u. Wspaniała blaszka! W linku recenzja, a próbki na www.paiste.com Wartą wziąć ją pod uwagę, półka pro, brzmienie moim zdaniem lepsze niż Z Custom czy nawet Oriental China Trash (w oparciu o próbki ze stron) a cenowo coś około 2oo2.
po dzisiejszej próbie krzyczę: moje METAL CRASHE to najlepsze crashe na jakich grałem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!