Jest to TAMA SWINGSTAR z 83' roku w ustawieniu Standard, werbel steel, mahoniowy lakier, robiony przezemnie (znaczy remont ) prezentuje się o wiele lepiej niz na fotkach ;p.
Ustawienie:
Tom 12x8 Evans G2 Coated / TAMA
Tom 13x9 Evans G2 Coated / Attack 1ply med
Floor 16x16 Aquarian Preformance II / TAMA
Centrala 22x14 EMAD / Aquarian texture coated z ringiem
Werbel 14x5 Evans Genera Coated / No Name
Blaszki Sabian VFX 12 Mini-Hats
Zildjian K Crash 15 (wycięty z 17, pękł...)
Zildjian A Custom Projection Ride 20 - Na Sprzedaż
K2 Custom Dark Splash 8 (100zl - genialna!)
K2 China Boom 15 (250 - MISTRZ!!!)
Sabian HH Raw-Bell Dry Ride 21 Amedia Galata 16 Crash
Hardware
Statyw pod werbel i Hi hat Tama
Pearl DR 502 Rama (Ch-80, pcx-100, pcl-100)
Stopka jakaś dziwna fajnie chodzi
Holdery Tama podwójny kulowy długi
Jak naciągnięcie to i strój, czepiasz się szczegółów a to Ty masz pofałdowany naciąg a nie ja. A jak się czepiać to masz: Vic Firth 5a Joe Porcard Diamond Tip Hickory - powinno być Joe Porcaro
Nie wiem, dla mnie to też nie za bardzo brzmi no ale skoro tak lubisz, to proszę bardzo. Cały set wygląda bardzo spoko.
Dimitrich, mam tak naciagniete przy nim rezo, zeby fald nie bylo ;]
morthias, przesadzasz bardzo ladnie gada jest napiety tylko po prostu faldy sie utworzyly
_________________ Sprzedam Shellset Tamy Swingstar z 1983 roku i Sabiana HH Raw Bell Dry Rida 21!
a właśnie w planach mam wymianę naciągów
na tomy wejdą G2 a na stopkę Emad II (ze wzgledu na to że dam za nie tylko połowę ceny bo kumplowi na wakację użyczam bębnów a on mi twina, to dorzuca się do naciągów)
_________________ Sprzedam Shellset Tamy Swingstar z 1983 roku i Sabiana HH Raw Bell Dry Rida 21!
No no Niest0, ładny zestawik (hehe a co dopiero jak już ustawisz się z tym swoim wymarzonym setem Zildków ), czekam na zmianę naciągów. Jednak Emad II ?
Hehe jak Bladibear zapoda link do nowej wersji kit constructora to nie ma członka we wsi co ? ^^
kurdencjał ja nie rozumiem ideologii grania z tylko jednym crashem..
No to nie wprowadzaj ludzi w emadowe błędy ja w końu biorę emada 2 a nad ec2 muszę się zastanowić bo moja superstarka ma die casty i ec2 mogą ją zabić....
zabija ;p
nie rozumiesz? to nie umiesz grac xD
splashyk bedzie w sumie jak crash zapewne a chinka to efekt ;] 2 crash nadejdzie jak juz bedzie twin czyli moze pod koniec roku sie uda ;]
No tak ten lans Haha widzisz, tym się różnimy że ja nie "nie umiem grać z jednym crashem" tylko nie rozumiem idei, dla mnie to po prostu za mało, masa ciekawych rytmów odpada
No spoko tylko ten splash to wtedy chyba jednak większy... albo będzie jak taki crashyk splashyk XD
A jakiego twina planujesz powiedz mi ? ^^
Bladibear
Zastanawiałem się nad DW 4002 na nauke ale nie wiem zobacze xD
Jednak chyba beda inne staggi ale beda staggi ;]
A naciagi narazie zostaja (kolega zlamal reke)
O DW4002 dobra stopka jak na początek da się z niej dużo wykręcić - wiem coś o tym XD
No ok to ja już tylko czekam na update blacharki i naciągów jak koledze się ręka dobrze zrośnie
Pozdro.
A takie różne "nasze metalowe" po prostu jeden crash by nie wyrobił, masz czasem bicia typu:
bd:......x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x...
sd:......---------x---x------------x---x------------x---x...
crash1:x---x---x---x---x---x---x---x---x---x---x---x...
crash2:--x-----------------x----------------x-----------...
......... .1 i 2 i 3 i 4 i 5 i 6 i 7 i 8 i 9 i 0 i 1 i 2 i 3 i 4 i..
Niezbyt czytelne z uwagi na różne wielkości znaków - jak będę miał możliwość - nagram ten rytm
... nie rozumiem schematu...
fakt znam niektore ktore "odpadaja" ale na dobra sprawe to da sie na 1 wszystko, kwestia tego czy
a) umiesz wydobyc 2 rozne brzmienia ze swojego chrasha xD
b) wyobraznia ;]
re a)to nie problem, ale musiał być rozdwoić swojego crasha jeżeli chciał byś zagrać to co rozpisałem
re b) no tak zapomniałem... z dobrą wyobraźnią i z singla twina zrobisz i z 100bpm 600bpm
A tak serio to nie wiem o co chodzi Ci z wyobraźnią... że możesz zagrać ten rytm bez crasha nr. 2 ? Wtedy to nie brzmi...
czlowieku jak grasz sam to zamiast 2 crashy raz walniesz lekko a drugi mocno i jest inny dzwiek
a wyobraznia to wiesz ;p wyobraznia tam mozesz wszystko jak sie np. wczujesz grajac jakis cover to i twin ci nie potrzebny xD
Hehe no mało że twin nie potrzebny, nawet single nie potrzebny - w wyobraźni samo Ci stuka nawet tak jakbyś byl Roddym
Tak ale ten rytm co wysłałem - to oba uderzenia są takie same i muszą być różnorodne... zresztą jak Ci to zagram to zrozumiesz Generalnie nie zagrasz tego na 1 crashu chyba że by stał obok ktoś i Ci go w odpowiednich momentach wygłuszał łapiąc za drgającą blachę
1. moge crashowac albo ride albo przyszlego splasha
2. kurde
wczoraj po jammie na sprzecichu nauczyciela stwierdzilem ze posiadanie 5 blach bedzie dla mnie niebem ;]
Blady Misku powiem tak
tam byla azuka zildjiana i ona jest takim chinowatym crashem
gralo mi sie tak mega na crashu hacie raidzie splashu i tej azuce ze aaa!
wiec po trochu zwracam honor
3. Update:
Stoleczek
o taki
fotki beda jak zrobie ;p
bardzo fajny wygodny stabilny ;]
Zamiast pisać swoje posty pod sobą, pisz w jednym.
sora naw jakos tak wyszlo ;p a pozatym linka zepsułeś!
katmetal14, z tego co pamietam grasz metal wiec powiem tak...
Ideał. Szkła jak w fabryce okien, bell zabija i nie zostawia jeńców, crashowanie to atak na psychike (głośne aż bije )
Naciągi niewiem kiedy będą... Nieprędko.
Za to za tydzień dojdzie do wielu transakcji, więc wstawie jak będzie wyglądało.
http://img32.imageshack.u.../zaniedlugo.jpg
A więc.
Blachy
Zildjiany:
K/ZCustom 13" Hihat
K Dark Medium Thin 15" Crash
A Custom Projection 20" Ride
Staggi:
Medium Brilant 10 Splash
DH 10 China
Beki:
Tama Swingstar 83' 12"x8"(EC2), 13"x9"(Emperor), 16"x16"(Preformance II), 22"x14"(Emad/Texture Coated), 14"x5"(Genera)
Hardware'owa rewolucja:
DR-501 Rack (bez clampów)
2x PCL-100
1x PCX-100
2x CH80
Statywy pod werbel i Hihat Tama (83' ;p)
Tomholder podwójny kulowy Tama (83' ;p)
Stopa Everplay
Stołek Mapex T-270
fota poglądowa to jak tylko uzbieram to beda jeszcze dwa PCX-100 i dwa CH1000
Enjoy!
w najbliższych planach:
zmiana naciągów
zmiana statywów pod hihat i werbel
twin
Ostatnio zmieniony przez Niest0 Pią 18 Wrz, 2009, w całości zmieniany 4 razy
No noo kolega też widzę nie zwątpił w moc ram pearla ; D
Ciekawie z tym splashykiem i chinka, ale w końcu nie robisz stax-a ? bo tak jak patrze na tego customera to są osobno...
A podziel się informacją - jakiego twina to planujesz ? ; )
Nieźle się rozwija hehe, pod koniec wakacji odpowiem ogniem i inaczej pogadamy : D zresztą jak chcesz to wpadaj ograć jak będą nowe blaszki.
Pozdr.
stax czasem tak czasem nie zalezy od piosenki i od tego kiedy wejda inne splash i china
twin? pewnie jakies dw zalezy od tego jaka okazja bedzie
postaram sie wpasc ;p