Cześć!
Mój pierwszy post, więc może coś o sobie
Gram 15 lat na perce przez cały dotychczasowy czas nie miałem kasy na własny pożądny sprzęt, dopiero teraz się udało, więc....
Nowe foty:
Córa w akcji
Po prostu garnki
Nasza salka w pracy i córy garnki...
BLASZKI SABIAN:
20" HHX Chinese
18" HHX Studio Crash
18" Signature Valut Fierace Crash Jojo Mayer
22" AA Rock Ride
14" AAX Studio Hi-Hat
7" Max Splash Mike Portnoy Signature Splash
9" Max Splash Mike Portnoy Signature Splash
11" Max Splash Mike Portnoy Signature Splash
New: Zydek 22 K Ride New: Sabian 16 HHX Evolution O-Zone Crash
Stagg
10" Splash Medium Brilant + 10" DH Hand Made China Brilant = Stax
Custom
21" Custom ride (Paiste 400), chciałem żeby wyglądał odlotowo i niepowtarzalnie, chyba się udało?
Znajdzie się jeszcze parę blaszek gdzieś tam...
WERBLE Pearl Virgil Donati Signature Snare.
Amati 'Vintage' Snare
Pearl (EDIT: wydaje mi się że to Masters Studio Steel ze starej serii - ale wymieniłem w nim tak dużo że już nawet nie przypomina) 14x6,5
PERKA Pearl Masters Studio Brich 8/10/12/14/16/22
Hardware to na razie mieszanina W większości Giblartar, Sonor i Yamaha.
Rama DR-503+ DR-501C Pearl'a
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez MOstry Nie 14 Cze, 2009, w całości zmieniany 9 razy
Siedzi złożony w kańciapie
Ponieważ jest w strasznym stanie, musiałem mu wymienić wszystkie lugi, oraz maszynkę (wrzuciłem Peace ponieważ jest niemal identyczna z orginalną i lugi dixona, bo szkoda mi trochę kasy na niego).
Obręcze to masakra. Dodatkowo kilkanaście lat temu okleiłem go folią odblaskową, dzięki temu żadne zdjęcie z "flash'em" nie wyjdzie ponieważ werbel "zaświeci się na zdjęciu"
Ten werbel jest ze mną od pierwszych dni mojego grania na perce.
Lubię jego brzmienie, ale teraz to raczej kumpel z dawnych lat
Z resztą nie do końca jestem pewien czy to jest Masters Studio, ponieważ tabliczka znamionowa została od niego oderwana zanim go nabyłem w drodze kupna. Może ktoś to potwierdzić?
Zdjęcie poniżej,
Ale O-Zone 16" też nie widać jak i Zyldka K 22" .....
EDIT: Ach te błędy i literówki.....wstyd mi.
Ostatnio zmieniony przez MOstry Pon 08 Cze, 2009, w całości zmieniany 4 razy
Ups.... już poprawiam.
Z resztą widać go na drugim od końca zdjęciu w pierwszym poście
pomiędzy Splashami 9 i 11, ma na sobie czarnego hydraulika Evansa.
Ostatnio zmieniony przez MOstry Pon 08 Cze, 2009, w całości zmieniany 2 razy
Mam też nagrania na Youtube jak próbuję coś na moich nowych garnkach zagrać.
Pewnie niezbyt to zjadliwe ale zawsze video.
Nagrywane aparatem foto, więc dźwięk pozostawia trochę do życzenia
_________________ Rhytm is a way to transmit a description of experience
in an emotional and not abstract way.
It is more than a metaphor:
It is a physical experience as real as any other.
no niezła gra - dobra technika , widze ze podobna szkoła - zauważyłem podobne zagrywki jak u mnie szczególnie " róznego rodzaje paradidle albo "wyjścia" z werbla na zestaw - mamy podobne style chociaż napewno z doswiadczeniem mogę sie schować ;P
_________________ "Nigdy nie zapominaj że grasz, bo to kochasz!"Ian Paice
Chwilę mnie niebyło bo praca upomniała się o swoje 5 minut (jak zwykle z 5 zrobiło się 5000)
tutkaprof napisał/a
Obręcze wyglądają na dosyć chude, a łódki nie są mostkowe. Mocowanie do maszynki nie jest odlewane. Na wizus nie sprawia wrażenia Mastersa ten werbel.
Werbel jest na 100% Pearlowski. łódki tak jak powiedziałem są zamienione na Peace a maszynka Dixona. Reszta jest jak jest... Porównywałem go do Exporta, ale jednak to nie to. Z resztą nie będę płakał jeśli się okaże że to nie jest Masters i tak jestem (a raczej byłem) z niego bardzo zadowolony, lata świetności ma już baaaarrdzo dalego za sobą. Przeżył współdzielenie salek z innymi "kapelami". Wymiany. Targanie za mordę
Ech... całe moje "bębiarskie" życie hehehe.... ma mega wartość sentymentalną.
Bębniarek napisał/a
Nisko waść bębny stroisz
Mam duże problemy z ich nastrojeniem. (Chyba poproszę "kogoś" o pomoc) Dziś miałem chwilę więc próbowałem je przestroić na równolegle (góra i dół tak samo) i wyżej a nie na łosia z plaskiem ...dwie godziny... i bez rezultatów, chyba wymienię naciągi bo już tracę rezon. Na razie jestem załamany, nigdy mie miałem takich problemów... być może muszę ją bardziej oczarować sobą...dobrze to o niej świadczy że się nie puszcza po pierwszej randce tylko jest trochę wymagająca
Dimitrich napisał/a
widze tam na zdjeciu emada zdjetego, jak na nim brzmiala centrala? emad I czy II ?
E-mad II raczej...ale muszę sprawdzić Teraz założyłem go i nie do końca mi się podoba, stopa jest trochę tubowata...brzmi choć to nie jest TO. Jedszcze popróbuję, idzie do mnie rezonant dziewiczy. Napiszę jak sprawdzę.
ozz napisał/a
no niezła gra - dobra technika , widze ze podobna szkoła - zauważyłem podobne zagrywki jak u mnie szczególnie róznego rodzaje paradidle albo wyjścia z werbla na zestaw - mamy podobne style chociaż napewno z doswiadczeniem mogę sie schować ;P
Dzięki ogólnie wszystkim za miłe słowa. Zagrałem bardziej dla siebie bo Ciągle nie mogę się nacieszyć tym wszystkim. W graniu bardziej "na poważnie" gram jednak inaczej i mam nadzieję lepiej
Zawsze powtarzałem i zawsze będę powtarzał, że opisanie tych bębnów marzeniem/ideałem jest po prostu niczym w porównaniu do tego czym na prawde są... Miażdżące lica brzmienie i bombardujące oczy piękne unikalne malowanie... Szok a znalezienie takich bębnów to też ciężka rzecz pewnie(poza tą jedną okazją na alledrogo ).
Pozostaje tylko zazdrościć takich bębnów i pocieszać że może kiedyś w miarę nabycia umiejętności zdobędzie się takie beczki, i takie blachy
hmm.....
1. Malowanie nie jest unkatowe, jest to kolor wykończenia Vinatge Sunburst - nadal w produkcji
2. Znalezienie bębnów w tej cenie i konfiguracji oraz stanie nie jest do wcale rzeczą wybitnie trudną - na ebay'u jest ich parę.
3. Nie trzeba się pocieszać, w zupełności do grania mniejszych koncertów (do 1-2 tyś) i prób czy ćwiczeń. Wystarczył mi Sonor i Zydki 302. Nie ma co dramatyzować.
Swoją drogą niespodziewałem się Twojego postu tutaj.... nie powiem aby nie było to zastanawiające.
Spoko.
No to mój błąd myślałem że Vintage Sunburst niestety nie jest już produkowany - a to na prawdę piękny kolor.
A fakt, na eBayu nie patrzyłem, no i kolejna pomyłka związana z kolorkiem
Hehe nie no spoko to z pocieszaniem się było raczej odchodzące w stronę dowcipu bo czy ktoś powiedział - że dobry perkusista musi kiedyś mieć Pearl Masters BRX z 5 tomami w kolorze Vintage Sunburst ? ^^
Swoją drogą ja też nie, ale nie ma sensu łączyć tamtego forum z tym tym bardziej że to wirtualna rzeczywistość a tu przed kompem jesteśmy kompletnie innymi ludźmi więc spoko
Swoją drogą ja też nie, ale nie ma sensu łączyć tamtego forum z tym tym bardziej że to wirtualna rzeczywistość a tu przed kompem jesteśmy kompletnie innymi ludźmi więc spoko
kto jest ten jest ;p
mostry pw idzie
_________________ Sprzedam Shellset Tamy Swingstar z 1983 roku i Sabiana HH Raw Bell Dry Rida 21!
okej ale nagraj mi jakies probki pojedynczych ;] reszta pw
1. Uwielniam wyliczać
2. TO był raczej żart, przepraszam za nieporozumienie.
3. Prowdopodbnie będę je sprzedawał dopiero w lipcu.
[quote="Niest0"]
Bladibear napisał/a
kto jest ten jest ;p
EDIT: Skontaktowałeś sie już i dla mnie sprawa jest zamknięta.
[quote="Dimitrich"][quote="MOstry"] hmm... Zydki 302
wtf? czy to moze nowa bojowka ŁKS-u lub Cracovii
No coś mi się pokręciło, najpierw literówka - miało być Zyldki.
a miałem napisać że grałem na Zildijanach Z**-coś tam (ZBT? ZXT?), już się starło więc nie wiem i na Paiste 302.
Przepraszam.
Jutro mam nadzieję zrobić parę nowych zdjęć.
Dzięki Bębniarkowi i Przemo z innego forum (Ciekaw jestem czy i tutaj jest ) całkiem wygodnie udało mi się ustawić statyw do hh - z resztą jutro zrobię zdjęcia i opiszę.
Chłopaki - wyjaśnijcie o co chodzi bo tak enigmatycznie tylko niechęć jakąś wyczuwam
wystarczy poczytac drugie forum...
a macieju taka uwaga ;p
MOstry napisał/a
SABIAN:
20 HHX Chinese
18 HHX Studio Crash
18 Signature Valut Fierace Crash Jojo Mayer
22 AA Rock Ride
14 AAX Studio Hi-Hat
7 Max Splash Mike Portnoy Signature Splash
9 Max Splash Mike Portnoy Signature Splash
11 Max Splash Mike Portnoy Signature Splash
New: Zydek 22 K Ride
New: Sabian 16 HHX Evolution O-Zone Crash
oj niewiem czy to sabian ;]
_________________ Sprzedam Shellset Tamy Swingstar z 1983 roku i Sabiana HH Raw Bell Dry Rida 21!