Wysłany: Sob 09 Sie, 2008 poczciwe graty wujka tomka.
niusy gdzieś na dole
Cześć, nazywam się Tomasz, jestem nowym użytkownikiem forum. Na bębnach gram stosunkowo krótko, bo niewiele ponad 2 i pół roku. Raczej są to gatunki około-rockowe, ale nie tylko
Oto moje instrumentarium:
bębny Sonor z naklejką 'made in china', (chyba) jest to lipa i klon, w konfiguracji:
Bass Drum 22/16" Remo Powersonic / Evans Eq3
Tom Tom 12/9" Remo Emperor / Evans Resonat
Tom Tom 13/10" Remo Emperor / Evans Resonat
Floor Tom 16/16" Remo Emperor / Evans Resonat Tama Starclassic Performer Birch 14/5.5Evans hd/ Evans 300 Hazy
talerze Istanbul:
Mehmet 16" Traditional crash
Agop 14" Vezir hi hat
Agop18" Turk crash
Agop 20" Tradiotional ride
Agop 20" Traditional china
ach.. i cowbell N.N.
hardware: statywy Tama, Yamaha, Basix, DDrum,
twin Sonor
Janus Egro hi hat (dwunozny )
pokrowce: Proel, DCsignature, RockBag
wszelkie uwagi mile widziane, pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez tomasz_prq Czw 24 Gru, 2009, w całości zmieniany 7 razy
Wysłany: Sob 09 Sie, 2008
katmetal14 napisał/a
garki super ale nie moje ustawiienie..powiec coś więcej o chinie
niestety TYCH tomów nie powiesiłbym nad centralą
jeśli chodzi o chine, to mogę powiedzieć że to naprawdę talerz z najwyższej półki, mimo że nie posiada napisu 'Zildjian'. Brzmienie jest dosyc niskie, brzmi bardzo fajnie uderzana zarówno lżej jak i mocniej, chociaż w moim przypadku częściej praktykuję właśnie tą druga opcje to jest prawdziwy szatan
już się chwali...
w sumie mógłbyś dokupić do werbla zestaw performera, ale z drugiej strony się nie opłaca bo przecież niedługo ten sonor będzie gadał lepiej niż performer...
Wysłany: Pon 13 Paź, 2008
krolik552 napisał/a
w sumie mógłbyś dokupić do werbla zestaw performera, ale z drugiej strony się nie opłaca bo przecież niedługo ten sonor będzie gadał lepiej niż performer...
oj, to prawda szykuje się remoncik
a tak swoją drogą, miałem dzis zapytać Was o radę (forumowicze), mianowicie jaki kolor byście mi doradzili... ale jest już za późno, bo z pomocą kolegi Królika sprawiłem sobie właśnie bejcę o przyjemnym kolorku zobaczymy co z tego wyjdzie..
Wysłany: Wto 14 Paź, 2008
stopka chodzi bardzo sprawnie, jak na swoją 'klasę'. mam ją wyregulowaną dosyć lekko, ponieważ gram głównie akcenty na twinie, a nie szatana ale też mi się zdarza..
ostatnio założyłem bijaki pearla, daje to trochę większa kontrolę nad pedałami, oryginalne bijaki są lżejsze, więc cała stopka chodziła bardzo lekko.. ale co kto lubi
Wysłany: Sro 19 Sie, 2009
witam wszystkich!
sprawiłem sobie nowy zestawik, udało mi się wszystko powiesć tam gdzie powinno wisieć więc pokażę go Wam
chciałem coś klonowego z półki półprofesjonalnej, wybór padł na PDP MX w kolorze emerald fade.
konfiguracja:
centralka 22/18''
oraz tomy: 10/8'', 12/9'', 14/12''
hardware poszerzyło się także o ramę gibraltara. czekam na Waszą opinię
ladnie ladnie, tylko jakiegos splashyka brakuje
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
fajnie to wygląda men może spróbuj przysunąć rame do siebie i tomy bardziej w strone ramy przesuń. Powinno lepiej wyglądac
btw. kiedy mogę wpadać na sałndczeka?
dzięki guys
tak, na razie brakuje mi funduszy.. ale pewnie jakiegoś splashyka czy dwa tam po lewo się wepchnie tak, z ramą też pokombinuję. niedawno ją złożyłem i jakieś części mi zostały.. xD
Adaś wpadaj jak tylko ze studia wrócisz
Wysłany: Sob 22 Sie, 2009
Totem dzięki,cieszę się NiestO, owszem, jak zbiorę fundusze to kupię także bok do ramy. z tego co wiem to jakieś 350/400 nowy kosztuje, choć to smieszne, bo na ebay'u znalazłem niedawno samą giętą rurkę boczną gibraltara za $15.. normalnie jaja..
haha! a ja właśnie na nich grałem! bardzo miłe zaskoczenie jeżeli chodzi o brzmienie. Spodziewałem sie że będzie fajnie ale te beczki przerosły moje oczekiwania.
A centrala tak wgniata... full szatan, diabeł i w ogóle mi się podoba