Perkusja Online - Forum Perkusyjne
   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy   Infopage

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Pokaż nam Swój sprzęt » Polmuz Custom by Dziuba!Update10.04
Polmuz Custom by Dziuba!Update10.04
Autor Wiadomość
MD 
Badżej;]

Wysłany: Nie 18 Lut, 2007   Polmuz Custom by Dziuba!Update10.04

Witam!

Mam na imię Błażej i gram na bębnach od 4 lat. Te gary kupiłem jakoś w maju 2006 - to jest mój pierwszy zestaw. Wcześniej ćwiczyłem w szkole muzycznej. Bębny są po remoncie. Zdjąłem okleine, ręcznie wyszlifowałem, wywoskowałem i wypolerowałem kropusy w środku i na zewnątrz.

Shell set:

BD 20
TT1 12
TT2 13
FT 16
SD1 14x5
SD2 14x5,5

Blachy

HH Sabian B8 14
Crash Sabian B8 16
Crash Mainl Meteor 16
Ride Sabian B8 20
Ride Mainl Meteor 20
Splash no name?

Hardwar Premier, Tama (stopa), 2 statywy Power Beata i jeden no name :wink:

Naciągi

Tomy Aquarian Performance 2 i Evans G1(rezonans)
Werbel Remo power center i Everplay(rez) oraz Aquariqn i Evans G1 (Niewidoczny na zdjęciu - zmieniony później niż były zrobione fotki)
Na centrali niestety jeszcze nie zmienione naciągi. Obecnie Power Beat ( :evil: ) i jakiś no name.

a oto fotki:)

perkusja
perkusja
perkusja
perkusja
perkusja
perkusja

Nie musze chyba pisać,że to Polmuz :lol: 8) :D
Ostatnio zmieniony przez MD Czw 10 Kwi, 2008, w całości zmieniany 7 razy  

Vogt

Wysłany: Nie 18 Lut, 2007   

bębny jak i blachy masz pod dziwnymi kątami nie uważasz?
Naklejka "wyjście" rządzi :D

MD 
Badżej;]

nie - mi takwygodnie :) tylko ten crash po prawej się przekrzywił - pewnie jak przechodziłem to tyłkiem zachaczyłem :) a co do tomów, to są ok. A raczej dla mnie ok 8)

loszmi

Jest Ci tak wygodnie, ale zauważ, że jeżeli tomy są pod dużym kątem, to nie wydobędziesz z nich optymalnego soundu. Nie będziesz miał kontroli dynamiki jak na werblu. Jeśli są mocno pochylone, to grając na nich masz pałeczki zbliżone do pozycji pionowej, grawitacja Ci nie pomaga. Dlatego uważam zę kąt przejściówek powinien być zdecydowanie mniejszy, analogiczny do pochylenia werbla.

MD 
Badżej;]

szczerzemówiąć? Nie przeszkada mi to, a co do dynamiki i kontroli - wszystko ok. W dodatku na chwile obecną ( jak i na fotkach) perka stoi w szkole muzycznej, gdzie musze ją rozkładać we wtorek i składać w piątek, bo w poniedziałek przyjeżdża mój profesor, a klasa jest tak mała,że 2 zestawy rozstawione, to za dużo. Więc ustawienie często się zmienia. I to też mi nie przeszkadza...
Ostatnio zmieniony przez MD Nie 18 Lut, 2007, w całości zmieniany 1 raz  

Grzesiek_665

Albo mi sie zdaje albo tylni naciąg na centrali jest zle dokrecony, w niektorych miejscach widac odkształcenia. Moze to wina naciągu? Nie wiem nie znam sie :P

Ale naklejka "wyjscie" rox :D

MD 
Badżej;]

jakbyś nie miał 2 śrub, to też byś miał fałdy:P Czekam na zastrzyk finansowy i będę dalej ją ulepszał:) narazie w drodze werbelek 14/9 ;]

Wysolek85

Grzesiek_665 napisał/a
Albo mi sie zdaje albo tylni naciąg na centrali jest zle dokrecony, w niektorych miejscach widac odkształcenia. Moze to wina naciągu? Nie wiem nie znam sie :P

Zauwaz, ze wielu bebniarzy naciag rezonansowy od centrali ma maksymalnie popuszczony, widac, jak przy grze faluje i "wydyma sie"

MaŁpex

fajny remont zapodałeś tym garom, nikt cie jeszcze nie pochwalił, ja to robie, witamy na forum.

Mayhen 

hehe tez mam na imie Błażej :P bębny spoko, smiesznie jak dla mnie ustawione, ale jak kto lubi 8)

MD 
Badżej;]

Dziękuję MAłpex:) Trochę się napracowałem:) ale było warto! Po zmianie naciągów i szlifowaniu w środku brzmienie się bardzo poprawiło. A poza tym, bez okleiny są głośniejsze:)

chudzik5 

Bardzo ładne garki, ja zawsze sobie i innym powtarzam, że ze wszystkiego można zrobić coś dobrego :) Jak ktoś chce to potrafi. Tylko pogratulować. PS co do ustawienia to nie potrafiłbym na takim grać, nie chodzi mi o kąt tylko że są tak do środka ustawione(><) i jak tu zagrać szybkie przejście?? :D Naprawdę świetna robota Pozdrawiam

Qulec

Fajne ustawienie taka moc z niego bija, taki prawie potwór :) Fajne. A co do ustawienia, przy wymiarach standart cięzko jest ustawic tomy równolegle do ziemi nie siedząc jednocześnie na księżycu :)

MD 
Badżej;]

zważywszy,że te tomy są głębsze niż standard... Porównywałem z bębnami z muzycznej - różnica jakichś 2-3 cm...

superboy

Wysłany: Pią 23 Lut, 2007   

Też mam na imię Błażej, Pozdrawiam!

Dziarski Henk

ładne

franio

ano, kosmiczne ustawienie ride'a :D

OCD&P 
po prostu Paweł

Wysłany: Czw 15 Mar, 2007   

A ja nie mam na imie Błażej :o ale tez pozdrawiam bardzo fajnie wygladaja te bebny no a ustawienie kazdy ma tak jak lubi ;)

MD 
Badżej;]

Wysłany: Nie 22 Kwi, 2007   

Mały apdejt. Tydzień temu kupiłem sobie Aquariana Super Kicka 1 + łatka evans twin, Premier 4000 twin, do werelka dokupiłem Metrixy Puresounda (30strun), a do drugiego premiery (20strun). Na drewniaku pojawił się remo Ambasador. To by było chyba na tyle. Brzmienie centralki -BOSKIE. Werbel elegancko szumi z tymi metrixami. ogółem jestem dumny:)

MD 
Badżej;]

Wysłany: Pon 23 Lip, 2007   

Witam po dłuższej przerwie. Już po maturze i mogłem się zabrać za przerabianie moich bębenków :D Może w takim razie zacznę od zdjęć?

perkusja

perkusja

perkusja

perkusja

perkusja

perkusja

perkusja

perkusja

perkusja

perkusja

A co się zmieniło? A no. przede wszystkim ustawienie.

TT12"
BD
TT13" SD14"TT14"
FT16"

TT 12x8 (Aquarian Performance II, Evans G1)
TT 13x12 (Aquarian Performance II, Evans G1)
TT 14x10 (Aquarian Performance II, Evans G1)
FT 16x16 (Aquarian Performance II, Evans G1)
SD 14x5 (Remo Ambasador, Everplay Extra, Puresound Metrix 30)
BD 20x17 (Aquarian SuperKick I, no name)

HiHat Basix V4, Paiste 201
Crash Premier 4000, Sabian B8
China, Splash Power Beat, no name, hand made polmuz cut;)
Ride Premier 4000, Sabian B8
Stopa Tama ( nie pamiętam jaka)

Statywy na tomy kombinowane polmuzowsko amatowskie.

Brzmienie? Trzeba posłuchać... i wiem,że będziecie teraz pisać, że na pewno brzmi beznadziejnie...ale ja i tak wiem swoje :)

:wink:

chudzik5 

Fajne babny tylko (chyba) ride'a masz dziwnie ustawionego :)

MD 
Badżej;]

Ha ha ha! Wiedziałem,że się ktoś do tego doczepi! :D Nie - jest bardzo dobrze ustawiony! Po prostu genialnie. :P

CHoSSeN OnE

Bardzo ciekawe i intrygujące ustawienie (: sam z chęcia bym spróbował na takim pograć <: A w standardowym i oklepanym miejscu raide'a jest china czy jakis wynalazek chinkopodobny ? [; BTW. napis "wyjście" i jego umiejscowienie jest idealne (;

MD 
Badżej;]

a tak jeszcze mnie natchnęło.

perkusja

perkusja

perkusja

nawalator 
Mówta na mnie NAW

zatkało mnie... brawo za remont. czuje się głupio, bo we końcu powinienem ruszyć dupę i ci wysłac te lugi z zaczepami... jutro wysyłam, nie ma co...
niezła robota

KUPIĘ
lugi mapex z serii Q.

MD 
Badżej;]

Spoko... A te lugi to do werbelka efektowego a zaczepy do drugiej centralki ;P

woy

Wysłany: Sro 25 Lip, 2007   

najładniejszy Poldek jakiego widziałem.

mappeto

super gratki.... ustawienie bardzo interesujące :) zainwestuj jeszcze w jakieś orientalne blaszaki i jazda :) ogólnie polmuz jak nie polmuz :) gratuluję pracy

beem

O! Mateusz gra na pianinie (6 foto) :wink:

Pozdro.

Fly 

Wysłany: Czw 26 Lip, 2007   

Hm. Wygląda swietnie O.o' Mam pytanie taktyczne, czy ktos wie, jakie naciągi [up and down] dac na werbel polmuza, by on zabrzmiał najlepiej w swojej tragocznosci? : >'' Słyszałem, że Aquariany, może kolega od łądnego polmuza wie ^^"? Btw bardzo fajny zestaw, kurde, nawet polmuz moze wyglądac o.o'

MD 
Badżej;]

Powiem tak: Naciągi wszystkie są dobre (pomijam te z przed 20 lat :wink: ) ja mam na przykład remo ambasadora i starego everplay extra na rezonansie (właśnie z przed 20 lat :lol: ). Najważniejsze,żeby polmuz zabrzmiał to sprężynki :!: Ja mam metrixy 30 strunowe. wydałem na nie 55zł, ale się opłacało. werbelek brzmi niesamowicie. Ogłóem rzecz ujmując. Polecam na góre jakikolwiek naciąg werblowy, na dół hazy 200 i zawodowe sprężyny - na przykład puresound metrix - najlepiej 30, albo 40 strun:)

Rafałek

Fly napisał/a
Hm. Wygląda swietnie O.o' Mam pytanie taktyczne, czy ktos wie, jakie naciągi [up and down] dac na werbel polmuza, by on zabrzmiał najlepiej w swojej tragocznosci? : >'' Słyszałem, że Aquariany, może kolega od łądnego polmuza wie ^^? Btw bardzo fajny zestaw, kurde, nawet polmuz moze wyglądac o.o'

Ja na swoim (drewnianym) polmuzie mam u góry: Evans Genra 14 Reverse Dot, a na rez. poszedł Pearl RE. :)

Fly 

Rafałek napisał/a
Fly napisał/a
Hm. Wygląda swietnie O.o' Mam pytanie taktyczne, czy ktos wie, jakie naciągi [up and down] dac na werbel polmuza, by on zabrzmiał najlepiej w swojej tragocznosci? : >'' Słyszałem, że Aquariany, może kolega od łądnego polmuza wie ^^? Btw bardzo fajny zestaw, kurde, nawet polmuz moze wyglądac o.o'

Ja na swoim (drewnianym) polmuzie mam u góry: Evans Genra 14 Reverse Dot, a na rez. poszedł Pearl RE. :)

I co to dało? : > Aha, jak maszynka działa? Bo u mnie.. Wajcha sama opada.. xD

MD 
Badżej;]

No wiesz...ja mam dwa werble poldaka drewniane 14x5 i obie maszynki działają nieskazitelnie (tzn po wyczyszczeniu i nasmarowaniu :D )

Rafałek

Wysłany: Pią 27 Lip, 2007   

MD napisał/a
No wiesz...ja mam dwa werble poldaka drewniane 14x5 i obie maszynki działają nieskazitelnie (tzn po wyczyszczeniu i nasmarowaniu :D )

Dokładnie tak samo. W porzo.
Jeszcze dodam że rezonans i góre mam naciągniętą prawie na fulla (nie da się więcej wkrecic sruby). Dzieki czemu dzwiek jest bardzo selektywny, wysoki i przeszywający.

Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Pokaż nam Swój sprzęt » Polmuz Custom by Dziuba!Update10.04