Wysłany: Nie 18 Lut, 2007 Polmuz Custom by Dziuba!Update10.04
Witam!
Mam na imię Błażej i gram na bębnach od 4 lat. Te gary kupiłem jakoś w maju 2006 - to jest mój pierwszy zestaw. Wcześniej ćwiczyłem w szkole muzycznej. Bębny są po remoncie. Zdjąłem okleine, ręcznie wyszlifowałem, wywoskowałem i wypolerowałem kropusy w środku i na zewnątrz.
Hardwar Premier, Tama (stopa), 2 statywy Power Beata i jeden no name
Naciągi
Tomy Aquarian Performance 2 i Evans G1(rezonans)
Werbel Remo power center i Everplay(rez) oraz Aquariqn i Evans G1 (Niewidoczny na zdjęciu - zmieniony później niż były zrobione fotki)
Na centrali niestety jeszcze nie zmienione naciągi. Obecnie Power Beat ( ) i jakiś no name.
a oto fotki:)
Nie musze chyba pisać,że to Polmuz
Ostatnio zmieniony przez MD Czw 10 Kwi, 2008, w całości zmieniany 7 razy
nie - mi takwygodnie tylko ten crash po prawej się przekrzywił - pewnie jak przechodziłem to tyłkiem zachaczyłem a co do tomów, to są ok. A raczej dla mnie ok
Jest Ci tak wygodnie, ale zauważ, że jeżeli tomy są pod dużym kątem, to nie wydobędziesz z nich optymalnego soundu. Nie będziesz miał kontroli dynamiki jak na werblu. Jeśli są mocno pochylone, to grając na nich masz pałeczki zbliżone do pozycji pionowej, grawitacja Ci nie pomaga. Dlatego uważam zę kąt przejściówek powinien być zdecydowanie mniejszy, analogiczny do pochylenia werbla.
szczerzemówiąć? Nie przeszkada mi to, a co do dynamiki i kontroli - wszystko ok. W dodatku na chwile obecną ( jak i na fotkach) perka stoi w szkole muzycznej, gdzie musze ją rozkładać we wtorek i składać w piątek, bo w poniedziałek przyjeżdża mój profesor, a klasa jest tak mała,że 2 zestawy rozstawione, to za dużo. Więc ustawienie często się zmienia. I to też mi nie przeszkadza...
Ostatnio zmieniony przez MD Nie 18 Lut, 2007, w całości zmieniany 1 raz
Albo mi sie zdaje albo tylni naciąg na centrali jest zle dokrecony, w niektorych miejscach widac odkształcenia. Moze to wina naciągu? Nie wiem nie znam sie
Albo mi sie zdaje albo tylni naciąg na centrali jest zle dokrecony, w niektorych miejscach widac odkształcenia. Moze to wina naciągu? Nie wiem nie znam sie
Zauwaz, ze wielu bebniarzy naciag rezonansowy od centrali ma maksymalnie popuszczony, widac, jak przy grze faluje i "wydyma sie"
Dziękuję MAłpex:) Trochę się napracowałem:) ale było warto! Po zmianie naciągów i szlifowaniu w środku brzmienie się bardzo poprawiło. A poza tym, bez okleiny są głośniejsze:)
Bardzo ładne garki, ja zawsze sobie i innym powtarzam, że ze wszystkiego można zrobić coś dobrego Jak ktoś chce to potrafi. Tylko pogratulować. PS co do ustawienia to nie potrafiłbym na takim grać, nie chodzi mi o kąt tylko że są tak do środka ustawione(><) i jak tu zagrać szybkie przejście?? Naprawdę świetna robota Pozdrawiam
Fajne ustawienie taka moc z niego bija, taki prawie potwór Fajne. A co do ustawienia, przy wymiarach standart cięzko jest ustawic tomy równolegle do ziemi nie siedząc jednocześnie na księżycu
Mały apdejt. Tydzień temu kupiłem sobie Aquariana Super Kicka 1 + łatka evans twin, Premier 4000 twin, do werelka dokupiłem Metrixy Puresounda (30strun), a do drugiego premiery (20strun). Na drewniaku pojawił się remo Ambasador. To by było chyba na tyle. Brzmienie centralki -BOSKIE. Werbel elegancko szumi z tymi metrixami. ogółem jestem dumny:)
Witam po dłuższej przerwie. Już po maturze i mogłem się zabrać za przerabianie moich bębenków Może w takim razie zacznę od zdjęć?
A co się zmieniło? A no. przede wszystkim ustawienie.
TT12"
BD
TT13" SD14"TT14"
FT16"
TT 12x8 (Aquarian Performance II, Evans G1)
TT 13x12 (Aquarian Performance II, Evans G1)
TT 14x10 (Aquarian Performance II, Evans G1)
FT 16x16 (Aquarian Performance II, Evans G1)
SD 14x5 (Remo Ambasador, Everplay Extra, Puresound Metrix 30)
BD 20x17 (Aquarian SuperKick I, no name)
HiHat Basix V4, Paiste 201
Crash Premier 4000, Sabian B8
China, Splash Power Beat, no name, hand made polmuz cut;)
Ride Premier 4000, Sabian B8
Stopa Tama ( nie pamiętam jaka)
Statywy na tomy kombinowane polmuzowsko amatowskie.
Brzmienie? Trzeba posłuchać... i wiem,że będziecie teraz pisać, że na pewno brzmi beznadziejnie...ale ja i tak wiem swoje
Bardzo ciekawe i intrygujące ustawienie (: sam z chęcia bym spróbował na takim pograć <: A w standardowym i oklepanym miejscu raide'a jest china czy jakis wynalazek chinkopodobny ? [; BTW. napis "wyjście" i jego umiejscowienie jest idealne (;
zatkało mnie... brawo za remont. czuje się głupio, bo we końcu powinienem ruszyć dupę i ci wysłac te lugi z zaczepami... jutro wysyłam, nie ma co...
niezła robota
_________________ ZAMIENIĘ Pearla BLX 10 12 14 16 22 (+13 SD)
KUPIĘ lugi mapex z serii Q.
Hm. Wygląda swietnie O.o' Mam pytanie taktyczne, czy ktos wie, jakie naciągi [up and down] dac na werbel polmuza, by on zabrzmiał najlepiej w swojej tragocznosci? : >'' Słyszałem, że Aquariany, może kolega od łądnego polmuza wie ^^"? Btw bardzo fajny zestaw, kurde, nawet polmuz moze wyglądac o.o'
Powiem tak: Naciągi wszystkie są dobre (pomijam te z przed 20 lat ) ja mam na przykład remo ambasadora i starego everplay extra na rezonansie (właśnie z przed 20 lat ). Najważniejsze,żeby polmuz zabrzmiał to sprężynki Ja mam metrixy 30 strunowe. wydałem na nie 55zł, ale się opłacało. werbelek brzmi niesamowicie. Ogłóem rzecz ujmując. Polecam na góre jakikolwiek naciąg werblowy, na dół hazy 200 i zawodowe sprężyny - na przykład puresound metrix - najlepiej 30, albo 40 strun:)
Hm. Wygląda swietnie O.o' Mam pytanie taktyczne, czy ktos wie, jakie naciągi [up and down] dac na werbel polmuza, by on zabrzmiał najlepiej w swojej tragocznosci? : >'' Słyszałem, że Aquariany, może kolega od łądnego polmuza wie ^^? Btw bardzo fajny zestaw, kurde, nawet polmuz moze wyglądac o.o'
Ja na swoim (drewnianym) polmuzie mam u góry: Evans Genra 14 Reverse Dot, a na rez. poszedł Pearl RE.
Hm. Wygląda swietnie O.o' Mam pytanie taktyczne, czy ktos wie, jakie naciągi [up and down] dac na werbel polmuza, by on zabrzmiał najlepiej w swojej tragocznosci? : >'' Słyszałem, że Aquariany, może kolega od łądnego polmuza wie ^^? Btw bardzo fajny zestaw, kurde, nawet polmuz moze wyglądac o.o'
Ja na swoim (drewnianym) polmuzie mam u góry: Evans Genra 14 Reverse Dot, a na rez. poszedł Pearl RE.
I co to dało? : > Aha, jak maszynka działa? Bo u mnie.. Wajcha sama opada.. xD
No wiesz...ja mam dwa werble poldaka drewniane 14x5 i obie maszynki działają nieskazitelnie (tzn po wyczyszczeniu i nasmarowaniu )
Dokładnie tak samo. W porzo.
Jeszcze dodam że rezonans i góre mam naciągniętą prawie na fulla (nie da się więcej wkrecic sruby). Dzieki czemu dzwiek jest bardzo selektywny, wysoki i przeszywający.