ta blacha na końcu, to co to jest? Na pierwszy rzut oka wyglądało to jak china, potem, jak źle założony crash..
A, i ten talerz 20" to też crash? Nie ride może?
Wysłany: Sob 07 Kwi, 2007
yooz napisał/a
ta blacha na końcu, to co to jest? Na pierwszy rzut oka wyglądało to jak china, potem, jak źle założony crash..
A, i ten talerz 20 to też crash? Nie ride może?
ta blacha to góra od hihatu 13', ale potem trochę popękała i musialem ją założyć odwrotnie
---------
Vailey napisał/a
Bardzo mi się podoba ustawienie, wygodne pewnie zarąbiście?
jak dla mnie jest ok. to była ironia czy serio z tym ustawieniem?
---------
20' kupiłem jako crash i chyba to jest crash bo na polmuzowski ride to za cienka
pzdr
Wysłany: Sob 07 Kwi, 2007
aha spoko:) to sorka za podejrzenia o ironie looooz:) jak dla mnie takie ustawienie jest ok, ale jako ze dopiero ucze sie grac i jestem poczatkujacy to jeszcze zobacze jak to z czasem bedzie sie zmieniac moj zestaw
Wysłany: Nie 08 Kwi, 2007
teraz juz mam lepszy motyw niz ukladanie ławki przed sobą - takie kolce ktore dokręcam z przodu centrali i wtedy nie ucieka juz tak bardzo na śliskich powierzniach... bo jesli np. stoi na drewnie to wogole nie ucieka i niemusze zadnych 'myków' stosowac
Wysłany: Sob 28 Cze, 2008
naciagi z obu stron są zdjete celowo, moj polmuz wg mnie lepiej brzmi z naciagami z jednej strony... a przednie naciagi na centrale zakladam tylko wtedy jak mam jakies granie przed ludzmi :p
Pomimo tego ze niektore tomy mają takie same rozmiary to kazdy brzmi inaczej, to samo dotyczy blach..
Jacuch
Wysłany: Wto 08 Lip, 2008
No stanowczo nie wygląda najgorzej - łamię stereotyp polmuza jaki wytworzył się w mojej głowie przez opinie innych i po częsci też przez moje doświadczenia
naciagi z obu stron są zdjete celowo, moj polmuz wg mnie lepiej brzmi z naciagami z jednej strony... a przednie naciagi na centrale zakladam tylko wtedy jak mam jakies granie przed ludzmi :p
!!!? to jest niedorzeczne... żadne bebny (prócz bongosów, dejambe itp...) nie zabrzmią dobrze bez rezonansów (nie biore pod uwage różnych akrylowych beczek bo z tym różnie)
tez mam polmuza i nie ma co porównywać brzmienia z rezonansami i bez. Tobie sie to podoba... prosze bardzo ale innych nie wprowadzaj w błąd.
Pozdro...
Z polmuzem jest tak że on rzeczywiście może lepiej "zabrzmieć" bez rezo
olli
Wysłany: Sro 09 Lip, 2008
dare devil napisał/a
superman2 napisał/a
!!!? to jest niedorzeczne... żadne bebny (prócz bongosów, dejambe itp...) nie zabrzmią dobrze bez rezonansów (nie biore pod uwage różnych akrylowych beczek bo z tym różnie)
bebny za klika dziesiąt tysiecy... pewnie sygnowane przez niego... moze to byc... jednak z polmuzem to nieprawda bo mam i wszelakich kombinacji z nim próbowałem
Wysłany: Sro 09 Lip, 2008
dare devil napisał/a
ale innych nie wprowadzaj w błąd.
superman2 napisał/a
looknijcie na pogrubiony fragment mojej wypowiedzi... ile ludzi - tyle zdań... stoi napisane 'wg mnie' wiec wg mnie i tyle, przeciez nie napisalem ze 'kazde bebny lepiej brzmia bez rezonansow' albo ze 'wg mnie lepiej brzmia wiec kazdy ma tak samo uwazac'. po prostu tylko i wylacznie 'wg mnie' moje zdanie na dany temat i tyle
Blachy: Crash 14,16,17,17,18,19
Ride 20
Hihat1 14
Hihat2 14
Większość blach Polmuz, ride oraz jeden hihat jest firmy Adam - hihatu nie polecam, ride nawet daje rade...
Wysłany: Czw 16 Lip, 2009
tak jak pisałem - ten hihat Adam to jest totalna porażka - nikomu tego nie polecam.... gdybym miał tylko kase na jakieś inne blachy to z miejsca bym to pogonił a tak to sie musze przemęczyć z tym... zresztą na takie amatorskie, garażowe granie to niby wystarcza, ale i tak nikomu nie polecam omijać szerokim łukiem ;]