Statyw pod werbel - Sonor
Statyw prosty - Giblartar
Statyw łamany - No name
Statyw hihatu - Taye
Stopa - No name
Cymbal Bag - zrobiony przez ciocię
Krzesełko - zrobiony przez brata
Słuchawki - Peltor
Sticks:
Na werblu : Mat Max 140 C
Na centrali : (do kotłów) Gładek P-F 140,
Seba Sticks 3F Space Extreme
Zestaw (SD, TT, FT) kupiony od perkusisty zespołu Syndrom Marcina Gamusa, reszta allegro, SD został z mojego poprzedniego zestawu.
Nowa zabaweczka twin pearl'a model P1-224WL, zakupiony na www.perkusje.pl (polecam sklep) , oraz zmienione ustawinie podpatrzone u Qulca, następnie crash 15-16 cali Meinla oczywiście
_________________ Miszcz 1. quizu perkusyjnego w 2010 r.
Fajne ustawienie, prawda Masz bliżej ride i fajnie można akcentować na tomach po obydwu stronach...
Gratuluję Twina, powodzenia w nauce. Ustaw sobie prawy pedal jak najbliżej pedału hh i wysokość talerza gornego tak, żebyś naciskąjąc noga jednocześnie na oba pedały i uderzal bijakiem w naciąg i zamykal hh. Bardzo to pomaga w grze. Polecam szkółke Cartera Beauforda "Under The Table And Drumming" on tam wszystko ładnie tłumaczy, przy okazji wybitnie genialny zarowno bębniarz jak i cały Dave Matthews Band. Jest się z czego uczyć
ile ten twin kosztował? jak mozesz to napisz, ja szukam ale no nie wydam ponad 6 sów na twina..
o.O mój twin kosztował 815 pln, chciałbym 600 złotych za twina zapłacić. Bardzo dobrze się sprawuje, wszystko chodzi bardzo płynnie, oba pedały są bardzo stabilne
JooreX napisał/a
mam pytanko - jak sie statyw pod hata sprawuje? swojego czasu mnie zainteresowalo to taye, bo kosztuje nieduze pieniadze i wyglada solidnie Wink
statyw bardzo dobry płaciłem za niego około 150 złotych mnie odpowiada lepszy ci chyba nie potrzebny
tom po prawej stronie jest dopóki nie będe miał picollaca a tak to kupię clampa i będzie obok rida
Qulcu zajebisty patent
jak sie sprawuje bo zamierzam sie do przeniesienia tomow na statywy i ciekaw jestem czy wytrzymuje obciazenie?
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
też posiadam dwa czy trzy takie clampy, sprawują się wyśmienicie, absolutnie bez zarzutów, trzymam na jednym z nich toma 14" i ani drgnie. ten clamp to bardzo dobry sprzęt, za stosunkowo nieduże pieniążki. ja polecam.
BTW. a może EOT i do tematu
bardzo fajniusi zestawik, fajne ustawienia, gratuluję, naprawdę.
Werbelek jak za swoją cene 200 zlotych jest bardzo dobry, ma lekki pogłos ale mnie nie przeszkada, nie wyrużnia się niczym szczególnym zwykły, metalowy 14 caly tamburo millitare. Nowa zabaweczka Meinl Crash 16' Thin Classic, statyw porzyczony. Następnie stołek i naciągi na tomy
Meinl
Ostatnio zmieniony przez YelloW_EyE Pią 16 Sty, 2009, w całości zmieniany 1 raz