Perkusja Online - Forum Perkusyjne
   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy   Infopage

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Pokaż nam Swój sprzęt » "Pomroczna" BECZKOWNIA Blood_Pet'a - UPDATE - FOTO
"Pomroczna" BECZKOWNIA Blood_Pet'a - UPDATE - FOTO
Autor Wiadomość
Blood_Pet 

Wysłany: Wto 09 Lut, 2010   "Pomroczna" BECZKOWNIA Blood_Pet'a - UPDATE - FOTO

Witam wszystkich serdecznie!
Na forum jestem już od ładnych kilku lat, co prawda dość mało się wypowiadam, acz codziennie przeczesuję wszystkie nowe tematy w poszukiwaniu niezbędnej wiedzy :)

W końcu i przyszedł czas na to bym podzielił się z wami co udało mi się zgromadzić przez kilka lat grania. Można powiedzieć, że są to moje życiowe oszczędności z racji tego że jeszcze jestem studentem :) Wkładam w swoje gary każdy wolny grosik jak mi się przypadkiem znajdzie :)

I oto efekt:

perkusja

perkusja

perkusja

A co do specyfikacji i konkretów:

Bębny:
DDrum Diablo DIA3
BD1 22x20"
BD2 22x20"
FT1 16x14"
FT2 14x14"
TT1 10"
TT2 12"
TT3 8" - Mapex M
SD 14x7"

Stopy:
Axis (dwa single, ale obecnie twin, bo udostępniłem bębny na koncercie i ktoś mi rozwalił naciąg na lewej centralce.)
Bijaki:
Tama Iron Cobra - Filc

Blachy:
Ride: Zildjian Pitch Black 22"
Crash1: Zildjian A Custom Crash 16"
Crash2: Zildjian A Custom 17" Fast Crash
Crash3: Efx, O-zone Hand Made 18" :)
Hi Hat: dół: Zildjian A mastersound edge 13"
góra: Zildjian Z Custom Dyno Beat 13"
China1: Zildjian Oriental Trash 18"
China2: Stagg DH 10"
China3: Stagg DH 14"
China4: Stagg DH 16"
Spash1: Zildjian A Custom 8"
Splash2: Stagg Furia 12"
Bell: Stagg Ice Black Bell 6"

Rama:
Pearl DR503

Statyw HH:
Yamaszka na kablu

Ramiona - cała zbieranina co jedno to innej firmy - Gibraltar, Pearl, Mapex, Yamaha, Basix.

Naciągi:
Tomy: Aquarian Performance II
Bass Drum: Evans Emad II
Werbel: góra: Evans EC2 Reverse Dot
dół: Evans Hazy 300
sprężynki: Puresound Blasters 14
Na tomach i werblu (poza 8") e-ringi Evansa

I to by było chyba na tyle :)
Ostatnio zmieniony przez Blood_Pet Sob 13 Lut, 2010, w całości zmieniany 2 razy  

Michu

Wysłany: Wto 09 Lut, 2010   

dobry sprzet do nakurwu ;) ja poprosze zdjecie z przodu, chce zobaczyc jak wyglada ta rama z double bassem. nie za długie ma te sekcje? nie wyglada to pokracznie?

Totem 
potem ...

Więcej fot!

GrolekTNT 

Konkret :cool:
dużo szatana ma ten secik :twisted:

YelloW_EyE 
Rowan

4 chinki miłośnik azjatyckich klimatów :P , zestaw konkret. Nie lubię zildków choć wyglądają ciekawie jak brzmi twój o-zone ? poka próbkę

Meinl

tomasz_prq 

aaaaaaaaaaach geniusz :twisted: ale powiem to co reszta.. więcej tych fotek!

BaRt 

No iście szatańsko, to teraz pokaż jak grasz szatana na tym secie. :mrgreen:

Blood_Pet 

Michu napisał/a
chce zobaczyc jak wyglada ta rama z double bassem. nie za długie ma te sekcje? nie wyglada to pokracznie?

Z przodu wszystko wygląda strasznie maciupko :) Ja preferuję takie ustawienie, że do wszystkiego jest blisko i wszystkie blachy mam niziutko ustawione, więc zbyt pokracznie to nie wygląda ;)

Cytat
więcej tych fotek!

Skoroście tacy ich spragnieni, to niebawem mogę jakieś dorobić :] Jakieś specjalne życzenia poza frontem?

Cytat
jak brzmi twój o-zone ? poka próbkę

Nie bardzo jak mam nagrać próbkę, nie mam kamery ani mikrofonów sensownych. Za jakiś czas szykowane będzie demko kapelki, to będzie można posłuchać, ale pewnie jeszcze trochę czasu minie zanim wszystko wyjdzie jak powinno :) Jedno co to mogę powiedzieć, że z racji tego iż to 18" jest cholernie głośna. Ma dość krótkie wybrzmienie i całą masę różnych dziwnych przydźwięków, pochrząkiwań i zawodzeń. Nie wiem co to była za blacha w oryginale, ale na pewno teraz służy lepiej :] i brzmi jak połączenie piaszczystej chinki z jasnym crashem.

Blood_Pet 

Wysłany: Pią 12 Lut, 2010   

Update - fotki w pierwszym poście :)

Michu

Wysłany: Sob 13 Lut, 2010   

a napisales ze rama jest curved... dlatego pytalem czy sekcje nie za dlugie bo w modelu C sekcje są znacznie dłuzsze.. nie wyglada to az tak ladnie jak myslałem z przodu :oops: ;) moze warto zainwetowac w RJ-50?
Ostatnio zmieniony przez Michu Sob 13 Lut, 2010, w całości zmieniany 1 raz  

Blood_Pet 

Wysłany: Sob 13 Lut, 2010   

Fakt - moja pomyłka.
Na zdjęciu tego za bardzo nie widać, ale jest jeszcze oczywiście trzecia sekcja ramy z lewej strony na której wisi floor 14", oriental i cała reszta badziejstwa.

Zgadzam się z tym, że z góry wygląda lepiej, ale tak jak też napisałem - lubię mieć wszystko ciasno, więc z przodu widok jest dość "upakowany", poza tym - to ma brzmieć, a nie wyglądać ;)

A co do RJ-50 - sugerowałbyś pomiędzy centralkami? Trzeba by dokupić wtedy piątą nóżkę i za bardzo nie widzę w tym ani sensu, ani praktyczności (nie mówiąc o kosztach...)

Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Pokaż nam Swój sprzęt » "Pomroczna" BECZKOWNIA Blood_Pet'a - UPDATE - FOTO