Witam wszystkich serdecznie!
Na forum jestem już od ładnych kilku lat, co prawda dość mało się wypowiadam, acz codziennie przeczesuję wszystkie nowe tematy w poszukiwaniu niezbędnej wiedzy
W końcu i przyszedł czas na to bym podzielił się z wami co udało mi się zgromadzić przez kilka lat grania. Można powiedzieć, że są to moje życiowe oszczędności z racji tego że jeszcze jestem studentem Wkładam w swoje gary każdy wolny grosik jak mi się przypadkiem znajdzie
Stopy:
Axis (dwa single, ale obecnie twin, bo udostępniłem bębny na koncercie i ktoś mi rozwalił naciąg na lewej centralce.)
Bijaki:
Tama Iron Cobra - Filc
Blachy:
Ride: Zildjian Pitch Black 22"
Crash1: Zildjian A Custom Crash 16"
Crash2: Zildjian A Custom 17" Fast Crash
Crash3: Efx, O-zone Hand Made 18"
Hi Hat: dół: Zildjian A mastersound edge 13"
góra: Zildjian Z Custom Dyno Beat 13"
China1: Zildjian Oriental Trash 18"
China2: Stagg DH 10"
China3: Stagg DH 14"
China4: Stagg DH 16"
Spash1: Zildjian A Custom 8"
Splash2: Stagg Furia 12"
Bell: Stagg Ice Black Bell 6"
Rama:
Pearl DR503
Statyw HH:
Yamaszka na kablu
Ramiona - cała zbieranina co jedno to innej firmy - Gibraltar, Pearl, Mapex, Yamaha, Basix.
Naciągi:
Tomy: Aquarian Performance II
Bass Drum: Evans Emad II
Werbel: góra: Evans EC2 Reverse Dot
dół: Evans Hazy 300
sprężynki: Puresound Blasters 14
Na tomach i werblu (poza 8") e-ringi Evansa
I to by było chyba na tyle
Ostatnio zmieniony przez Blood_Pet Sob 13 Lut, 2010, w całości zmieniany 2 razy
dobry sprzet do nakurwu ja poprosze zdjecie z przodu, chce zobaczyc jak wyglada ta rama z double bassem. nie za długie ma te sekcje? nie wyglada to pokracznie?
chce zobaczyc jak wyglada ta rama z double bassem. nie za długie ma te sekcje? nie wyglada to pokracznie?
Z przodu wszystko wygląda strasznie maciupko Ja preferuję takie ustawienie, że do wszystkiego jest blisko i wszystkie blachy mam niziutko ustawione, więc zbyt pokracznie to nie wygląda
Cytat
więcej tych fotek!
Skoroście tacy ich spragnieni, to niebawem mogę jakieś dorobić :] Jakieś specjalne życzenia poza frontem?
Cytat
jak brzmi twój o-zone ? poka próbkę
Nie bardzo jak mam nagrać próbkę, nie mam kamery ani mikrofonów sensownych. Za jakiś czas szykowane będzie demko kapelki, to będzie można posłuchać, ale pewnie jeszcze trochę czasu minie zanim wszystko wyjdzie jak powinno Jedno co to mogę powiedzieć, że z racji tego iż to 18" jest cholernie głośna. Ma dość krótkie wybrzmienie i całą masę różnych dziwnych przydźwięków, pochrząkiwań i zawodzeń. Nie wiem co to była za blacha w oryginale, ale na pewno teraz służy lepiej :] i brzmi jak połączenie piaszczystej chinki z jasnym crashem.
a napisales ze rama jest curved... dlatego pytalem czy sekcje nie za dlugie bo w modelu C sekcje są znacznie dłuzsze.. nie wyglada to az tak ladnie jak myslałem z przodu moze warto zainwetowac w RJ-50?
Ostatnio zmieniony przez Michu Sob 13 Lut, 2010, w całości zmieniany 1 raz
Fakt - moja pomyłka.
Na zdjęciu tego za bardzo nie widać, ale jest jeszcze oczywiście trzecia sekcja ramy z lewej strony na której wisi floor 14", oriental i cała reszta badziejstwa.
Zgadzam się z tym, że z góry wygląda lepiej, ale tak jak też napisałem - lubię mieć wszystko ciasno, więc z przodu widok jest dość "upakowany", poza tym - to ma brzmieć, a nie wyglądać
A co do RJ-50 - sugerowałbyś pomiędzy centralkami? Trzeba by dokupić wtedy piątą nóżkę i za bardzo nie widzę w tym ani sensu, ani praktyczności (nie mówiąc o kosztach...)