Wysłany: Pon 09 Cze, 2008 Premier Artist Maple Smoka
Cześć,
Na forum jestem od dawna, raczej pasywnie, niż aktywnie, ale w końcu zdecydowałem się pochwalić swoim zestawem.
Shellset: Premier Artist Maple @ Evans EC2/Remo Powersonic+Evans REMAD (10,12,14,22")
Werbel: Pearl Omar Hakim Signature @ Remo Ambassador Coated (13x5")
Talerze:
Hi-Hat Paiste 505 14"
Crash Turkish Studio 16" mój ulubieniec
Crash/Ride Paiste 400 18" niepozorny a skuteczny
Ride Istanbul Mehmet Sutan 21"
China Istanbul Agop Turk 18"
Splash Turkish Sehzade 12"
Paiste 2002 Accent 8"
Chimesy Bertrand Icycles 21 bar
Hardware:
Stopa pojedyncza Yamaha Flying Dragon
Statyw hi-hat Mapex h750
Statyw prosty Mapex c550
Statyw łamany Mapex b550
2 dystansy Gibraltara (do dokręcania drugiego talerza na tym samym statywie)
Podwójny tomholder Premier
Ramię łamane Premier
Multiclamp Pearl
Krzesło Basix dt-410 (w drodze)
Metronom Korg + pad
Zestaw składany był długo, po wielu godzinach rozmyślań i prób. Sprawdza się w każdych warunkach, czasem lepiej niż pałker i daje mnóstwo frajdy.
Ostatnio zmieniony przez Smok Pon 09 Lut, 2009, w całości zmieniany 1 raz
witam posiadacza artista:) A powiedz jak się sprawują te naciągi? czy miałeś wcześniej inne jeśli tak to jakie i jak je porównasz do evansów?
Używam Emperorów i Pinstripe. Ale będę chciał je zmienić w przyszłości na inne.
Pozdro i gratulacje z powodu porządnych beczek.
Miałem kiedyś g2, ale teraz bardziej mi się podoba. Przy moim strojeniu tzn średnio naciągniete jest naprawde dobrze, czysty ton, lekko wydluzony. Jeśliby je naciagnać bardzo wysoko, to ton bylby lekko plastikowy, ale przy moim ustawieniu jest prawie idealnie
Więc tak, Hakim brzmi trochę jak metalowy werbel, ostry, mocny ton, raczej okrągły, odrobinę butelkowy. Najlepiej brzmi nastrojony wysoko. Wyraźnie głośnijszy niż mój poprzedni, klonowy. Pięknie wygląda
Jeśli chodzi o powersonica, to wyraźny atak, mniej basowy, a bardziej klikający od EMADA. Poduszka się obrabia, tak że nie jest wcale jakiś super lepszy patent od EMAD'owych gąbek.
_________________ . . . przez całe stulecia wywyższał człowieka nad zwierzę i wznosił go ku wyżynom nie kij, ale muzyka: czar powabnej prawdy, powab jej wzorców. Borys Pasternak
_________________ . . . przez całe stulecia wywyższał człowieka nad zwierzę i wznosił go ku wyżynom nie kij, ale muzyka: czar powabnej prawdy, powab jej wzorców. Borys Pasternak
Paiste accent 8 i Paiste 400 mają nowych właścicieli. Hi-hat Paiste 505 szuka nowego właściciela Na jego miejsce posiadłem Istanbul Agop Signature Hi-hat 14
EDIT: hi-hat też już ma właściciela
Ostatnio zmieniony przez Smok Wto 24 Mar, 2009, w całości zmieniany 2 razy