Dołączył: 12 Lut 2006 Posty: 168 Skąd: Milanówek miasto krówek
Wysłany: Sro 04 Kwi, 2007
heh, no więc czekałem nań ponad 5 miesięcy, fakt, troche to trwało ale cierpliwość popłaca W porównaniu do EP Custom którego używałem półtora roku... przepraszam.. trudno to w ogóle porównywać. Bębny są starannie wykonane, lakier jest starannie nałożony, nie doszukałem się żadnych niedoróbek prócz jednej.. Floor tom 14" ma wyszlifowaną nierówno jedną krawędź, czym to sie objawia? Jedna śruba jest ledwo co dokręcona a Tension Watch pokazuje wartość o ponad 30 większą od tej przy innych śrubach. Jest to dość spora niedoróbka, niestety, jak widać zdarza się. Będe musiał to lekko podszlifować, ale nie stanowi to dla mnie większego problemu. Tomy są naprawde fajne, centrala ma ładnego kopa, naprawde wystarczającego nawet do naprawde mocnej muzyki, natomiast werbel...mmm.. Poprostu magia, w nim zakochałem się od pierwszego uderzenia, jakkolwiek by się go nie nastroiło to on i tak brzmi kapitalnie. Narzekam jedynie na Hazy 200, wolałbym 300, ale w DC akurat nie było. Wyżej muszę go stroić, przez co śruby są prawie na maksa dokręcone, żeby naciąg był wysoko nastrojony. Hardware jest niezły, są jednak pewne mankamenty, chociażby filce na statywach są miernej jakości, będę musiał je w bliskiej przyszłości wymienić. Statywy są porządne, choć te Basixa po sto-pare złotych są dużo bardziej masywne i pewne. Cóż... Wydaje mi się że za tą kase to naprawde dobry zestaw, jest bardzo ładny, a na drobne błędy można przymknąć oko kiedy się uderzy w którykolwiek bęben. Naprawde mega.
Thormes - one mają prawie taki sam kolor jak na zdjęciu numer 5. Na tych zdjęciach są troche bardziej czerwone niż w rzeczywistości. Jednakże do fioletowego one nic nie mają, możę ciut z czerwieni...
Jutro wezme aparat i postaram się pokombinować w ustawieniach żeby uzyskać dokładne odwzorowanie koloru. pzdr
wow. zajebiste rozmiary beczek. niedawno na stronie mapexa zobaczyłem preconfigured set właśnie taki jak Twój nazywa sie crossover i od razu pożałowałem że sie tak pospieszyłem z kupnem standarta. kolor tez w kit. gdyby nie przechodził w czarny byłby taki troche barbie ale tak jest w pytke
Mimo, że jest róż to całość się broni i to jak najbardziej! Piękne bębny! Wojt, niezły crash-test nawet Ci wyszedł. Byłby trochę bardziej ułożony, trochę więcej opisu całości byś dodał i można go dać do odpowiedniego działu.
No i gratuluję cierpliwości ja bym chyba nie dał rady tyle czekać.
Wysłany: Pią 06 Kwi, 2007
Bardzo ladne garki, ale najbardziej urzekl mnie styl w jakim zrobiles te fotki jakiego programu uzywales ? ;> czy to moze aparat jest taki dobry. W robieniu fot jestem cienki bolek ;P
Wysłany: Pią 06 Kwi, 2007
heh, ja też nie mam pojęcia na temat robienia zdjęć, może odrobina zmysłu artystycznego, nie wiem.. Używałem lustrzanki cyfrowej Canona, ale nawet nie znam modelu bo to siostry :] Jakbyś był ciekawy to wieczorem Ci powiem.
-Tak, ścierają się. I bijaki i łatka się ściera, niestety, taki tego urok. Może kiedyś pokombinuje z innymi łatkami i zobacze jaki będzie efekt. Niedługo powinien być dostępny podwójny SLUG więc pewnie go wypróbuje. pzdr i dzięki serdeczne za miłe słowa
Niedługo powinien być dostępny podwójny SLUG więc pewnie go wypróbuje
Na sajcie Avant'a jest już dostępny! --> http://www.perkusje.com/?...List&sWord=slug
Ja zamówiłem w zeszłą środe ale ku**a poczta coś daje ciała bo do tej pory nie otrzymałem przesyłki
Wysłany: Wto 18 Wrz, 2007
Minęło trochę czasu odkąd pokazywałem pierwszy raz moje bębny... Poczyniłem kilka modyfikacji i w tym momencie przedstawiam Wam mój odświeżony zestaw. Pozdrawiam i zapraszam do oglądania.
Premier Cabria XPK modyfikacje
miedzy innymi
-założenie obręczy
-zmiana sposobu mocowania tomtoma
-zmiana Zildjiana ZHT (do sprzedania) na Alchemy Professional Power-X Crash
Wysłany: Czw 20 Wrz, 2007
mam, a mimo to w szybkich rytmach żeby była energia i selektywność musze przestawiać rękę w ten sposób żeby pałka na webrblu mogła spokojnie iść ponad prawą rękę.
Nie no spoko jak komu wygodnie ale ja sobie tak grac nie wyobrazam, ja gram mocno i robie spory zamach(nie mylic z tym zza glowy )ale hihat mam moze z 15cm nad werblem No ale jak to mowia jeden woli corke drugi tesciowa
Wysłany: Nie 23 Wrz, 2007
haha, nie ukrywam że troche się na jego ustawieniu wzorowałem. Jeszcze tylko po lewej stronie ride powinienem miec 20" crash lub crashride ;]
W odpowiedzi na pytanie OCD&P odnośnie tego jak zrobiłem obręcze na centrali. Może kogoś jeszcze to interesuje więc napisze - obręcze kupiłem w vintagelogos.com, nazywają się HOLZ i są srebrne, czarne lub białe. Firmy takie jak OCDP czy SSJ właśnie z nich korzystają. pozdrawiam!
Wysłany: Sob 22 Mar, 2008
Cos z pogranicza HC/PUNK, w przyszłym tygodniu pojawią się dwa numery, to się pochwale.
A co do toma - jest jak najbardziej stabilny i bardzo mocno przymocowany. -12"