Wysłany: Nie 22 Lip, 2007 Premier SIGNIA - odratowany z rąk celników
Witam!
Po długich walkach z Urzędem Celnym w Gdyni, dojechał do mnie mój wymarzony zestaw. Bębny właściwie niedocenione i w Polsce i na świecie, obecnie niedostępne w sklepach, uważane za najlepsze bębny PREMIERA w ogóle...
Premier Signia:
Specyfikacja:
Premier SIGNIA Maple:
- 10x9"
- 12x10"
- 14x12"
- 16x14"
- 22x18"
- Werbel pożyczony - PDP Maple 14x5,5", mojego CADESONKA, można zobaczyć w starszym temacie.
Blaszki:
Paiste:
- Sound Formula Heavy Hihat 14", mam do niego jeszcze 3 różne bottomy - SF Sound Edge, 602 Sound Edge, 1000 Heavy
- Sound Formula Power Ride 20"
- Sound Formula Thin Crash 16"
- Sound Formula Thin Crash 18"
- Bell żeliwny kupiony w Czechach za 90zł , brzmi zawodowo
Hardware:
Pearl:
- statywy pod tomy T - 2000
- statyw pod werbel SS - 1000
- ramię CH-70
Basix i Gibraltar - ramiona i akcesoria
Pedały DW 5000 + bijaki Yamaha
Stołek Rock N Soc Hydraulic
Naciągi - Remo Emperor Clear i Diplomat na dole, centrala EMAD 2 z łatą Sluga.
Pałki - różne ale generalnie Seba 3E, Ice Stix Jan Pluta Signature
Bębny pod względem wizualnym to totalny top: tube lugi, świetnie położony lakier, gruby chrom, pod względem brzmieniowym to klon północnoamerykański z pierścieniami wzmacniającymi, niestety wymagający dobrego nastrojenia, co mi się jeszcze nie udało.
Dzieki , mają mają, angielską, ponoć arystokratyczną tą duszę
A co do celników to ameryki nie odkryłem: to ludzie mało kompetentni, którzy w związku z tym, że paczek jest dużo, a opłata mała, lubią przedłużać pewne sprawy i grać na zwłokę. Pozdrawiam Panią X i Pana Y.
W Poznaniu ciężko o dobre miejsce w plenerze, więc zrobiłem na takim polu, lepsze takie zdjęcia niż z sali prób, gdzie jest ciemno i wszystko się odbija
Gralem na takich bebnach na koncercie, coz moge powiedziec jedno, brzmienie powala, taki sound ze pozniej nie spalem dwie noce bo myslalem z kad kase wziac Bebny istne Cacko!!
_________________ . . . przez całe stulecia wywyższał człowieka nad zwierzę i wznosił go ku wyżynom nie kij, ale muzyka: czar powabnej prawdy, powab jej wzorców. Borys Pasternak
Czy pan z Maidenów , Nico ,nie gra/ł na Signi? Chyba że cos mi sie pokiełbasiło
Jego perka stoi w Warszawie w Hard Rock Cafe w "Złotych Tarasach" obok Dworca Centralnego Ale jest to duży zestaw Tama Rockstar, a nie SIGNIA.
Panowie - gwoli ścisłości: w Hard Rock Cafe stoi Tama Clive'a Burra, poprzedniego bębniarza Ironów; Nicko McBrain gra, zdaje mi się, całe życie na Sonorze...
A wracając do tematu - rasowe bębny, Wysolek.
Pozdrawiam!
Na Signii graja głównie bębniarze heavy, powermetalowi:
- kiedyś Nicko, obecnie na "Premier" Premiera
- Jorg Michael - Stratovarius
- Daniel Zimmerman - Gamma Ray, Freedom Call
- Mike Terrana - Rage
- //// taki młody ziomek - Sonata Arctica
- Rod Morgenstein
W Polsce Stopa, kiedyś Czarek K., Pan z Budki Suflera chyba i z jakichś 2 zespołów jeszcze
Czy pan z Maidenów , Nico ,nie gra/ł na Signi? Chyba że cos mi sie pokiełbasiło
Jego perka stoi w Warszawie w Hard Rock Cafe w Złotych Tarasach obok Dworca Centralnego Ale jest to duży zestaw Tama Rockstar, a nie SIGNIA.
Panowie - gwoli ścisłości: w Hard Rock Cafe stoi Tama Clive'a Burra, poprzedniego bębniarza Ironów; Nicko McBrain gra, zdaje mi się, całe życie na Sonorze...
A wracając do tematu - rasowe bębny, Wysolek.
Pozdrawiam!
nie mam czasu na nagrania, byc moze wejde do studia niedlugo to posluchacie.
China najlepsza jaką miałem, a troche miałem. Jasna, bardzo czuła, dość cienka, brzmi orientalnie, ale bardziej uniwersalnie od np. Wuhanów. Ma kopa, ale nie ciągnie się przez 5 minut po uderzeniu. Generalnie ta i K Custom 19" to najlepsze, na jakich grałem
Ja(zz)centy
Wysłany: Wto 24 Lip, 2007
Hej Wysolek
gratulacje. rozumiem, ze w koncu znalazles ten jedyny secik? (po blachach i zelastwie). swego czasu mialem chrapke na signie - gral na niej Charlie Morgan (znany m.in. ze wspolpracy z Eltonem Johnem, Tina Turner itd).
zreszta i teraz uwazam ja za jedna z naj sposrod wielu topowych setow.
pozdrowka,
Jacek
P.S. tylko jej chlopie sie nie pozbywaj bo taka okazja moze sie wiecej nie powtorzyc (jedyny wyjatek, jesli kiedys ja sprzedasz niejakiemu Ja(zz)centemu )
Na Signii graja głównie bębniarze heavy, powermetalowi:
- kiedyś Nicko, obecnie na Premier Premiera
- Jorg Michael - Stratovarius
- Daniel Zimmerman - Gamma Ray, Freedom Call
- Mike Terrana - Rage
- //// taki młody ziomek - Sonata Arctica
- Rod Morgenstein
W Polsce Stopa, kiedyś Czarek K., Pan z Budki Suflera chyba i z jakichś 2 zespołów jeszcze
Proponuje zdjąć Emada i wyjąć kołdrę babci ze środka, to centrala zagada... Bo teraz to jak DDrum brzmi. Ale bębny cudowne, po prostu masakra. A środki korpusów wyglądają prześlicznie
Jakie to drewno wogóle jest? W tym momencie jest analogiczny zestawik(jeno biały) na niemieckim ebay'u za niecałe 1300 ojro. Ale nie wiem czy cena ta dobra, tylko informuję tutejszotematowych zapaleńców:)