ravajas
Wysłany: Pon 11 Wrz, 2006
michał mioduszewski (ten od lecha janerki) tez swoją yamahe ustawia na dwóch statywach. wiesza na tym tom 10 i tom 14 oraz chyba (jesli dobrze policzyłem) 7 blach. Docelowo ja tez mam taki zamysł, zeby wszystko prznieść z tombassu na statywy.
_________________ uczmy się na cudzych... bębnach!
kosmos czy stoi stabilnie to nie pytam (na tych statywach nie ma prawa sie nic gibac ), a jak z czasem rozkladania tego przed koncertami? nie zajmuje ci to zbyt dlugo?
z rozkładaniem nie jest najgorzej...dopóki nikt nie zacznie się bawić blokadami pamięciowymi. jestem w stanie rozłożyć hardware gotowy do użycia w czasie krótszym niż przy klasycznej wielostatywowej konfiguracji. użyte w moich statywach ramiona Gibraltara SC-SBBT i SC-LBBT świetnie nadają się do takiej roli. posiadają blokady niemal wszystkich elementów ruchomych, włącznie w obrotową końcówką do mocowania blachy. elementy których mechanicznie nie dało się ustabilizować blokadami zaopatrzyłem w niewielkie znaczniki trudnozmywalnym pisakiem...i jest gut.
Ja tylko tak... w niskobudżetowych konstrukcjach zamiast pro memory lock'ów można kupić kilogram pasków zaciskowych do rur (czy czegoś takiego) - odpowiednio małych oczywiście, skręca się to śrubokrętem łatwo i szybko...
No i nie brudzi się markerami statywów (choć to w sumie jeszcze mniej estetyczne rozwiązanie - może jednak służyć do innych celów, np. u mnie górna rurka od hihatu powershita się na takim czymś trzyma bo gwint poszedł się lubić).
Wysłany: Pią 13 Kwi, 2007
Chlopie wymiatasz tym setem, jak przyjdzie moj reference (jeszcze z 2 tygodnie ) zrobie sobie podobne ustawienie, gdy mialem mapex'a moj set byl bardzo podobny do twojego.
Łee... Dawno tu nikt nie pisał.
A oto moje drzewko:
Wiszą na nim:
-2 tom holdery Mapexa na których wiszą:
-tom 8"
-tom10"
-2 ramiona Gibraltara na których wiszą blaszki:
-crash 14" Paiste 400
-heavy ride 18" Paiste 505
-i na statywie splash 10".
Wszystkie zawieszone bębny i blachy widać ładnie na tej fotce:
naprawde cudne te drzewka....:-) również posiadam tylko 2 troszke skromniejsze jednak złożenie i rozłozenie przed koncertem i następnie to samo w domu czy sali prób w taki sposób aby był dogodny i bliski ideału jest ponad moje nerwy:-)
naprawde cudne te drzewka....:-) również posiadam tylko 2 troszke skromniejsze jednak złożenie i rozłozenie przed koncertem i następnie to samo w domu czy sali prób w taki sposób aby był dogodny i bliski ideału jest ponad moje nerwy:-)
Ale w czym problem? Ja rozkręcanie ograniczam tylko do schowania ramion i wyrównania ramion na clampie aby były równolegle do statywu. Niczego nigdy nie zdejmuje.