Przerabiałem swojego Power Beata pare dni temu, położyłem warstwę Caponu (podwóją), potem lakierowanie bezbarwnym lakierem na wysoki połysk. Tomy 12", 13", wczesniej czarna okleina. Ponizej zdjecie:
[img:]http://i18.tinypic.com/732x16x.jpg
Nie zwracajcie uwagi na ustawienia tomów, to podczas poczatku proby, normalnie na takich nie gram:P
Tutaj juz po przeróbce... Wg. mnie wygladaja troszke inaczej:D
To moja pierwsza przeróbka, szlifowałem papierem 120, potem drobne wykonczenia 800tką i 1200 po pomalowaniu Caponem. Mam jeszcze floor toma, 16", w niedługim czasie zrobie i jemu zdjęcia, tylko musze założyć nowy naciąg (na wszystkich Remo Pinstripe wiec na tym tez). Do zrobienia została mi centralka (20")
Co do blach do gram na niezbyt wysoko-półkowym sprzęcie, jednak na czas jaki gram (cos ponad 2 lata) narazie mi to wystarcza. HiHat Paiste 302 14" (w tej klasie chyba nie ma lepszych, mosiądzowych), Ride to Paiste 402 Plus 20", Crash - niestety Camber C6000 16". Hardware to typowo Power Beat, jednak jeden statyw do blachy to Gibralatar. Naciągi - na 14" calowy werbel Remo Coated Emperor, niedługo zmiana ze stalowego na drewniany DW.
Jak złoże cały zestaw to dam zdjecie w pełnej okazałości, z zamontowanymi tomami i całym stuffem.
Pozdrowienia dla całego forum:)
A narazie może jakieś opinie:D
_________________ Pork Pie soon
Ostatnio zmieniony przez NWF Wto 17 Lut, 2009, w całości zmieniany 6 razy
Noo stary dobra robota, strasznie mi się podoba to co zrobiłeś .
Teraz zacznie jakoś wyglądać ten sprzęcik, powodzenia w dalszych przeróbkach i oby efekt był tak dobry jak na tych tomach:wink:
Czy mina na pierwszym zdjęciu obrazuje jaki byłeś niezadowolony z tego koloru?
A co do miny to chyba tak:D Przez poradnik Burzy z Perkusja.online przestały mi sie podobac czarne okleiny:D Tylko szkoda, ze sa troche innego odcieniu;/ Ale cóż, efekt i tak niezły:P
Wogole zdziwiłem sie po zdjęciu okleiny. Niby ten sam zestaw a kierunek słoi w tomach - pionowy, we floor tomie - poziomy:|
No tak odcienie trochę inne ale szczerze to jakoś na Twoim miejscu nie przeszkadzałoby mi to bardzo, podoba mi się tak, a co do tych słoi to wiesz bądź co bądź to jest PowerBeat a nie zestaw za kupę kasy gdzie drewno jest bardzo starannie dobierane.
Floor nie ma jeszcze podokręcanych nóżek, ale całość i tak wygląda nieźle;] Teraz ringi Evansa do tłumienia i Stagg SH Medium Crash (oczywiscie z Drum Center:P). A za rok wyjazd do Anglii na wakacje i planowany zakup Exporta albo czegos innego + zestaw Sabian AAX.
A narazie wygląda to o wiele lepiej niż na początku:P
Zmieniło się troszkę, ale to tylko stan przejściowy pomiędzy nowymi bębnami
Po ściągnięciu okleiny i wykonaniu wszystkich prac, opisanych wyżej, dokupiłem Stagga (Chinke) SH 12". Brzmi naprawdę świetnie, nie spodziewałem się czegoś takiego, chyba najlepsza blacha jak do tej pory. Ride to nie Paiste, tylko zrobiłem sobie szablon i zesprayowałem z czystej ciekawości Btw. ten ride ma 48 lat!
Zmieniłem na werblu sprężyny na Pearlowskie, naciąg na Evans Power Center Reverse Dot, dolny naciąg na Hazy 300 i nawet jakoś to brzmi Mniej puszkowo, chociaż teraz żałuję, mogłem kupić HD Dry, perforowanego.
Na centrali zrobiłem szablonem napis "Sonic Youth", jeśli ktoś kojarzy tą wspaniałą kapelę, to słowa uznania ;]
Z nowości to jeszcze statyw Dixona (za 120zł trzyma naprawdę świetnie, utrzymuje nawet tego kolosa Ride'a, który do lekkich nie należy).
Naciąg na 12tce zmieniłem na Evansa G1.
A co planuje później? Przy okazji nadchodzących Świąt wymienię wszystko na DW PDP, blachy - zapewnie będę polował na używki na Allegro, chinkę zostawię i marzy mi się Zildjian K/Z. A to niedaleka przyszłość juz... ;]
Werbel TAYE, 13x4, taki jakiego szukałem Lipa-brzoza, 8 warstw, strojony na 8 śrób, ma strzała jak stąd do Warszawy Pierwszy element kolekcjonowanego (nowego) zestawu, ale jestem ucieszony jak cholera. Jutro ide kupić naciągi w moim ulubionym zestawie, czyli góra - Evans HD Dry i dół Evans 300 Hazy. Mrr. Kolor - Gloss Grey.
_________________ Pork Pie soon
Ostatnio zmieniony przez NWF Wto 17 Lut, 2009, w całości zmieniany 1 raz