Perkusja Online - Forum Perkusyjne
   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy   Infopage

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Pokaż nam Swój sprzęt » ROCK BEMBEN
ROCK BEMBEN
Autor Wiadomość
rock_out 
Breakbeat Culture

Wysłany: Wto 01 Sty, 2008   ROCK BEMBEN

Shell set:
Tama superstar custom hyper-drive
SD: 13x6
TT: 10x6,5
TT: 12x7
FT: 16x14
BD: 22x20

Blachy zildjian:
K 14 hihat
K 17 dark medium thin crash
K 19 dark thin crash
K 19 china
K 20 heavy ride

perkusja

perkusja

Male zestawy sa piekne, ale kilka blach chodzi jeszcze mi po glowie ...
Ostatnio zmieniony przez rock_out Wto 14 Gru, 2010, w całości zmieniany 46 razy  

jotaen 

Wysłany: Wto 01 Sty, 2008   

Bardzo fajowy kolorek, blachy niczego sobie, ładnie ładnie, jeszcze pokaż cały set ;)

Bl@ur

Witam!Bębenki bardzo fajne sam mam takie tylko że w rozmiarówce Standart,a i kolorek tez bardzo ładny(również kolorek mego Mapexa jest identyczny:p)Blaszki też również przyzwoite.

MrM___

a sąsiadów szlag nie trafia jak sie tłuczesz ?:D

rock_out 
Breakbeat Culture

Wysłany: Sro 02 Sty, 2008   

Bl@ur - nie chcial bys sie pozbyc flor toma ?
MrM___ - co do sasiadów to wiem kiedy grac, zeby im nie przeszkadzac, choc zapewne slychac mnie w calym bloku i osiedlu :)

klima 
Almighty of forum!

moglbys powiedziec jak mniej wiecej dziala i spisuje sie ten twin z hh janusa? bo jestem ciekawy tego patentu, a nie bardzo jest cokolwiek od kogos sie dowiedziec ;p...a no i jak dziala to przelaczanie...skuteczne gdy zasuwasz 180 i nagle trzeba otworzyc hh a potem znowu szybko trzeba wrocic w tempo? sprawdzi sie cos takiego?

PerkusjaOnline na Facebooku - https://www.facebook.com/ForumPerkusjaOnline

2725378 - zawsze na niewidocznym

rock_out 
Breakbeat Culture

Jeżeli grasz na podwójnej to blachy hihatu pozostaja otwarte, (nie mialem okazji przetestowac sprzetu z clop dutchem). System przełączania dziala bardzo dobrze i jeszcze nigdy mi sie nie zdarzyło by mi sie cokolwiek zablokowalo czy poprostu by nie wskoczyło wszystko na swoje miejsce. Jedyne na co trzeba zwrócić uwage i o czym trzeba pamietac to rzadkie ale jednak wazne i potrzebne smarowanie mechanizmu prowadnic. Jezeli chodzi o porównanie lewego i prawego pedalu (grajac na twinie) to po wyregulowaniu młotki chodzą tak samo i praktycznie do samego konca ,,bujają,, się razem. Sprzęt do którego ewidentnie trzeba sie przyzwyczajić, jednak ja gram na nim juz dobrych pare lat i jestem bardzo zadowolony.

Bl@ur

Wysłany: Czw 03 Sty, 2008   

Witam!Niestety rock_out nie chce się rozstac z moim floorem bo sam szukam jeszcze do setu bębenki w rozmiarach 10x9,8x8,14x12(ten sam kolor)wiedz jak ktoś ma to rozwaze propozycje:p

rock_out 
Breakbeat Culture

Wysłany: Sro 20 Lut, 2008   

Bl@ur - ostatnio ktos chapną takiego mapexa w takich rozmiarach jak Ci potrzeba na formum, musisz katowac :) a wtedy ja bede Ciebie o 16 katował

jaqb 
Gatunek na wymarciu

Wysłany: Sob 23 Lut, 2008   

Jak sie janus sprawuje, dobry jest taki sprzęt ??

kojlak
KKK

Bl@ur napisał/a
Witam!Niestety rock_out nie chce się rozstac z moim floorem bo sam szukam jeszcze do setu bębenki w rozmiarach 10x9,8x8,14x12(ten sam kolor)wiedz jak ktoś ma to rozwaze propozycje:p

w DrumCenter chyba są add-tomy.
zapytaj..

...A kolor piękny. Zieleń zawsze mi się podobała. :)

Pozdro

rock_out 
Breakbeat Culture

jaqb napisał/a
Jak sie janus sprawuje, dobry jest taki sprzęt ??
Jeżeli chodzi o mnie to jestem bardzo zadowolony, gdyż przy osobnej podwójnej stopie praktycznie nie ma możliwości aby hihat był tak blisko werbla, a przekladanie lewego pedalu stopy na lewa strone hihatu sprawia ogromne trudnosci i nie zawsze jest mozliwe. W tym rozwiązaniu ustawiam sobie tak blisko hihat jak tylko mi sie podoba, gdyz ustawiam sobie sprzęt tak jak bym nie miał twina, a gdy tylko go potrzebuje to wystarczy zrobic delikatny ruch pedalem w prawo i juz ,,jedziemy na rowerku,, Sprzęt jest bardzo dobrze wykonany, stabilny oraz masywny. Mysle ze za ta cene ciezko było by kupic osobno profesjonalna stope oraz statyw hihatu.

kojlak - nie sprzedał bys rezonansu z centrali? to jest powerstroke3?

rock_out 
Breakbeat Culture

Wysłany: Nie 24 Lut, 2008   

perkusja

perkusja

perkusja

perkusja

Mayhen 

Wysłany: Nie 24 Lut, 2008   

MAPEX RULEZZZ!!! :D :D:D:D:D mmmm mój ulubiony kolorek!! śliczne, pozdro

nowicjusz

Wysłany: Czw 06 Mar, 2008   

Świetny sprzęt, kapitalne ustawienie i chyba jedyny transmission hat na forum :) Sprzęt który mi osobiscie wystarczył by do końca mojich dni.

kojlak
KKK

@rock_out - Nie zamierzam sprzedawać białego rezo, bo marzyłem o takim od ponad roku i tak się złożyło, że był akurat oryginalnie na nowych garach. ;) W dodatku ma wyciętą dziurę, która podobno większości się nie podoba. :P

..Fajne masz to ustawienie! Mi osobiście brakuje tylko drugiego crasha pomiędzy ride'm i chiną.

Pozdrawiam..

rock_out 
Breakbeat Culture

Hehe twoja dziurka jestm naprawde w nietpowym miejscu :) Mnie interesowała dziewica, a u Ciebie to juz konkret otwór wyrobiony :D Ale dokladnie takiego naciagu szukalem, i nigdzie nie idzie tego kupic. Tak więc zostaje przy zakupie Aquariana regulatora rsm rzecz jasna białego. Co do crasha to juz jakimś szczęściem znalazlem osobe która ma to czego szukalem na sprzedaż, lecz boje sie o czas i czy ta osoba wstrzyma sie ze sprzedażą, bo u mnie pieniazki to ciezka sprawa i nie tak szybko sie zbieraja jak bym tego chcial. Ale ten crash, naciag na centrale to ostatnie zakupy jakie pozostało mi zrobic do 100% zadowolenia.

Maxu

co to za naciągi na tomach?

rock_out 
Breakbeat Culture

Te czarne kropki w stylu remo cs dostalem od kolegi, czytalem kiedys o nich w jakims magazynie perkusyjnym, naklejiłem i testuje. Jak narazie musze przyznac ze naprawde poprawiaja wytrzymałość membran.

perkusja

Palin_041188

Hmm świetnie wygląda ten kolorek !

pejdrzer

Wysłany: Pią 07 Mar, 2008   

heja, a jak sprawuje sie transmision hat? czy nie ma znim zadnych problermow? dlugo go uzywasz? mysle o kupnie czegos takiego, ale tez o twinie Iron Cobry lub dw 5000 , i nie wiem czy warto. jesli chodzi o wygode to zdecydowanie wole mniec to pod jednym pedalem bo ustawiam hihat blisko werbla(nisko).pozdr
ps. garki cudne , no i ustawienie jakie lubie

rock_out 
Breakbeat Culture

Ja problemów ze swojim transmissionhat nie mam zadnych, sprzecik pancerny nie do zajechania, przynajmniej przez moja osobe. Gram rock/fusion i w takich gatunkach idealnie sie sprawdza. W mojim odczuciu Iron Cobra chodzi ciezko, tutaj janusa bardziej bym porównał do yamahy flying dragon która chodzi szybko, płynnie i delikatnie. Wiec janusa postawił bym pomiędzy, gdyz ma wykop jak iron. Idzie go fajnie pod siebie wyregulowac choc nie ma takich mozliwosc jak Pearl eliminator (wymienne krzywki) ale za to ma wymienne footboardy, jeden płaski a drugi tj. wypukły. Jezeli ktokolwiek chciał by przetestowac to rozwiazanie jakim jest transmissionhat to zapraszam na jazde próbną :)

perkusja

perkusja

perkusja

matizol 
v to nie ja

:O Co ci sie stało w naciąg od werbla? I w pałki? :P

Ale takto gary wporzo :]

rock_out 
Breakbeat Culture

Wysłany: Sob 08 Mar, 2008   

W ciągu jednego dnia, rozwalilem ulubione kije :( Co do naciagu to zdarzyło mi sie to pierwszy raz, i nie znam przyczyny. Dzwięk stał sie otwarty i nabrał przestrzeni :D

Maxu

Wysłany: Sob 08 Mar, 2008   

rock_out napisał/a
Dzwięk stał sie otwarty i nabrał przestrzeni :D

hehehe...z pewnoscią...

rock_out 
Breakbeat Culture

Wysłany: Wto 01 Kwi, 2008   

Po dlugim czasie kupilem ,,bebny,, na których bede mógl cwiczyc w domu, oto one:

Moul Roland TD-3
Werbel 10 siateczka
Tomy 8 8 10 naciagi
centrala 13 naciag

Hihat 8
crash 10
china 10
ride 8

perkusja

perkusja

perkusja

Blachy heavy ]:->

GRANIT

Wysłany: Sob 12 Kwi, 2008   

wszystko spoko , tylko czy mozesz zmniejszyc swojego awatarka bo rozwala mi przyjemnosc ogladania forum , po prostu jest za duzy :twisted: i cala strone rozwala :evil:

eS.

Wysłany: Nie 13 Kwi, 2008   

o popieram. a jak się sprawują nowe bębny? Mam zamiar skompletowac cos podobnego jako moj 3 secik ;D

MrM___

większego avatara sie nie dalo ?;/
i MOICH sie tak pisze a nie MOJICH

Bl@ur

MrM__ mógłbyś koledze grzeczniej napisać ze popełnił błąd ortograficzny a nie z takim wyrzutem

MrM___

a to było niegrzeczne ?

Bl@ur

Niewiem mam wrażenie ze było tak jakby z wyrzutem ;/

Yagarn

Niech najpierw zmieni rozmiar tego avatara... Całe forum rozwala.

krolik552 

Yagarn napisał/a
Niech najpierw zmieni rozmiar tego avatara... Całe forum rozwala.

dobry rym Ziom! :wink: :D

MrM___

Wysłany: Pon 14 Kwi, 2008   

no bo miało być z wyrzutem cokolwiek przez to rozumiesz :) wyrzuciłem mu kardynalny błąd !!!
a Ty co ? jego adwokat ?:D

Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Pokaż nam Swój sprzęt » ROCK BEMBEN