Witam, jako ze nadazyla sie swietna okazja zakupu dobrych beczek za smieszna kase, postanowilem zamienic wysluzonego exporta na dosc popularna marke jaka jest Mapex, a dokladnie model Saturn w koloze bodajze Violet Fade w konfiguracji fusion z 20" Bd.
Specyfikacja:
20,10,12,14
Werbelek: Pearl Omar Hakim 13"
Blaszencja:
Hi hat: Sabian HHX Groove Hats 14"
Ride: Zildjian A Medium 20"
Crash: Zildjian K Custom Dark 18"
Crash: Istanbul Agop Heavy 16 (powieszony tylko do fotek:P)
Splash: Istanbul Mehmet Radiant 8"
Hardware:
Stopa i Hi hat Dixona serii Kinde (super sprzet)
Statywy Gibraltara, Tamy, Premiera
Clampy Mapexa
No i na koniec zestaw Hardkejsow na caly zestawik.
To juz chyba wszystko,
zapraszam do ogladania fotek.
Ostatnio zmieniony przez Szczepek Pią 01 Paź, 2010, w całości zmieniany 4 razy
O jaki dziwny kolor Ale zestaw genialny, choć werbel kolorystycznie troche nie pasuje. Świetne blaszki.
Jak sie sprawuje ten statyw pod hh Dixona? Mam zamiar zainwestować, jak będzie kasa, w twina Dixona z tej seri i własnie ten statyw pod hh. Nie jest aż tak drogi a ma dwie nogi, co niewątpliwie ułatwia ustawienie podczas grania na twinie.
Pozdro.
Statyw jest naprawde swietny, nie mam go zbyt dlugo, ok 4-5 miesiecy, ale do tej pory sprawuje sie bez zarzutow. Chodzi mieciutko, jest bardzo szybki, pomimo dwoch nozek jest bardzo stabilny.
Polecam z czystym sumieniem.
_________________ W ODDALI KRZYŻ,ZNAK NIECZYSTEJ KRWI!
Ja(zz)centy
Wysłany: Sro 25 Lut, 2009
jest good, jest git. sprzecior bardzo fajny, a na kolor mozna laski wyrywac wiec inni moga zazdroscic. zazdroszcze Ci (w pozytywnym znaczeniu) tego K 18". mniam!
Bebny znalazlem na angielsim ebayu, byly w idealnym stanie, za przystepna kaske wiec nie pozostalo mi nic innego tylko je brac, no a kolorek... dosc specyficzny
A tak apropo beczek Mapexa w ogóle, gdybym chciał zamówić od dystrybutora marki zestaw w jakims "niestandardowym" kolorze niż są na mapexdrums.com w okienku finishes to dało by rade? Wie ktoś coś na ten temat.
I mam jeszcze pytanie co do centralki. Tam samo jak w Pro M jest niedziurawiona i można zawieszenie tomów spokojnie zdjąć? Bo tutaj jest troche innaczej przymocowane niż w Pro M, co wg lib'a, użytkownika tego zestawu może wiązać się z naruszeniem lakieru, co by bylo WIELKĄ stratą
Przepraszam że offtopuje w Twoim temacie Szczepek ale dobre miejsce bo beczki mają dość "niesdandardowy" kolor Na żywo pewnie lepiej wyglądają niż na zdjęciach. Niesamowite.
Pozdro.
Tutaj zawieszenie jest na takich 2 podłóżnych rurkach i nie ma w ogole styku z korpusem, poza lugami, bo w pro m jest przykręcona do korpusu klamra od tom holdera.
Nie no, gołe baby napewno będą droższe niż zwykły zielony lakier, który mi się marzy ...
Mhm, lepsze rozwiązanie niż to w Pro M, ale już klasa bębnów lepsza.
Pozdro.
mi sie kolor bardzo podoba swietny!
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
Set bym pochwalil, gdyby nie ten pozbawiony gonad tom-tom 14x11 :]
peter
na zywo wygladaja jeszcze lepiej:) gratuluje super sprzetu:) musimy sie kiedys spotkac z dziewczynami wypic cos i pograc daleko nie jest:) jeszcze raz gratuluje!:)
centralka 20x16, zgadza się? jak się sprawuje na niej PS3?
...ależ cudowne gary!
PS3 gra bardzo dobrze, jako rezonans mam rowniez PS3 ebony, jak widac bez wycietego otworu i jestem bardzo zadowolony. Jest dol, jest odrobina kliku, beben nie muli, jest raczej otwarty.
Osobiscie wole raczej naturalne brzmienie, bez dodatkowych "ulepszaczy" typu Emad.
Zblizony jest do Evansowskiego Eq3 ktorego mialem na starych bebnach.
@eS.
Za przesylke zaplacilem ok 50funtow. Wszystko szlo w hardkejsach, w 3 paczkach.
bebny doszly cale i zdrowe
[size=9][ Dodano: Sob 07 Mar, 2009 ][/size]
Witam, maly apdejcik.
Zakupilem nowego rajdzika, jest nim Zildjian K Flat Top Ride 18".
Swietna blaszka, pieknie brzmi z lancuszkiem, dokladnie to czego szukalem
Istanbuly na dobre zadomowily sie w pokrowcu, gdyby ktos byl chetny na splashyka, chetnie oddam w dobre rece.
W najblizszych planach wymiana Medium Rida na cos bardiej jazzy, najprawdopodobniej
K Customa Special Dry ride, lub jakiegos Constantinopola, czas pokaze.
Pozdrawiam, milego ogladania.
Witam, kolejny blaszany apdejt.
Dzis przyplynal do mnie nowy rajdzik, kolejny z rodziny Zildkow K,
mianowicie Zildjian K Pre Aged Dry Light Ride 20"
Ponizej kilka nowych fotek, niestety robione telefonem
Pozdro