To nie jest wycieraczka do butow tylko malutki dywanik.
Racja! To mały dywanik kiblowy!
Tak dokladnie! Ogolnie swietna rzecz, bo zwykle mam do niego przyczepione rzepem 2 Futzy i jesli potrzebuje je przeniesc, to po prostubiore caly dywanik z padami i przenosze. Poza tym nic mi nie odjezdza, itp itd. Faktu, ze zaden inny dywanik w domu nie trzyma mi rzepow od Futza i Axisa nie skomentuje Ale do padow mniejszy przenosny dywanik jest lepszy. Chociaz czasem wolalbym, zeby mi nie bylo zimno w stopy jak lepie figurki
Shalaq - zastanawialem sie nad czyms takim ale mialem pewne obawy. powiedz - po mocniejszym uderzeniu stopka cały statyw=cale urzadzenie Ci nie odjezdza razem z dywanikiem. Napisz tez jesli mozesz jak guma pod stope absorbuje uderzenia (nie ma drgan?) i czy caly statyw nie brzeczy podczas uderzania stopa i w reszte padow.
1. Czy odjezdza- tak, przy graniu na takim malutkim dywaniku zwykla stopka odjezdza na parkiecie. Przy graniu na zwyklych rozmiarow dywaniku nic nie odjezdza. Dla mnie to nie jest problem, bo po pierwsze i tak z tej czesci urzadzenia nie korzystam (mam Futze na tym dywaniku a od uderzania w zwykle pady mi statyw odjechac nie moze). Zawsze mozna podstawic statyw jedna nozka do sciany i nic nie odjedzie
2. Czy guma pod stope absorbuje uderzenia- to jest wlasnie zabawne, bo jak mialem twina cobry podpietego, to glowny bijak mi nie drgal, natomiast ten do slave'a odbija. Z singlem Axisa jest tak, ze wiodącą nogą nie ma odbicia, slabsza noga jest wiec trudno powiedziec. Wydaje mi sie, ze ogolnie ta guma jest do zajechania, czyli na poczatku moze troche dawac, ale wystarczy pol godzinki solidnego grzania i nie bedzie sprezysta.
3. Brzeczenie stopy- troszeczke jest. Jak juz mowilem dla mnie to nie problem, bo po prostu calego pada od stopy wypinam (Axis jest podpiety tymczasowo). Natomiast brzeczenie to kwestia mocnego dokrecenia calego ustrojstwa.
Ogolnie za cene 650 zł jak zwykle, moglo byc lepiej. Pady moglyby byc z lepszej gumy, moglo byc wiecej mozliwosci ustawien. Ale cóż, kompletowanie takiego setu np z clampow ramion i padow wyszloby drozej Poza tym drgania wystepuja przy grze nie w centrum pada, wiec slychac i czuc niecelna gre zawsze dla kogos moze to byc plus.
Shalaq -> masz sąsiadów pod sobą ? jak wypadają te pady pod względem głośności.. czy uderzenia bardzo idą w ziemię czy raczej guma daje radę pochłaniać ? Sam chcę się zdecydować na ten zestaw ale pod swoim mieszkaniem mam sąsiadów z małym dzieckiem i nie chcę aby przylatywali...
Shalaq -> masz sąsiadów pod sobą ? jak wypadają te pady pod względem głośności.. czy uderzenia bardzo idą w ziemię czy raczej guma daje radę pochłaniać ? Sam chcę się zdecydować na ten zestaw ale pod swoim mieszkaniem mam sąsiadów z małym dzieckiem i nie chcę aby przylatywali...
Ogolnie rzecz ujmujac moim zdaniem jedynym cichym padem do stopy jest Futz. Oczyscie slychac na dole ze pukam, ale jeszcze nikt sie o to nie strzykał, wiec pewnie nie jest to az tak uciazliwe.
BTW male dziecko obudzi nawet gra na poduszkach, wiec i tak jestes zgubiony
12x9 bez zamontowanego zawieszenia siedzi na statywie werblowym DW vintage :]
Ramieniem od talerzy przyciskam do przedniego naciagu reczniczek, dzieki czemu moge regulowac tlumienie i jest ono na zewnatrz:
Na koniec krotki filmik prezentacyjny:
http://pl.youtube.com/watch?v=3hH_ELjUxnk
Pozdro!
_________________ Rhytm is a way to transmit a description of experience
in an emotional and not abstract way.
It is more than a metaphor:
It is a physical experience as real as any other.