zeby turk pekl to chyba naprawde trzeba sie postarac
mialem identycznego splasha i wieszalem go identycznie teraz mam bella (tyle ze 10") i wieszam go przeroznie (hi hat, stack itp.)
genialne talerze
_________________ Rhytm is a way to transmit a description of experience
in an emotional and not abstract way.
It is more than a metaphor:
It is a physical experience as real as any other.
Mi chodziło bardziej ogólnikowo o splashe. Wiem, że Truki to twarde sztuki Ja np. swojego Agopa 6" bałbym się tak powiesić, bo w takiej pozycji uderzasz bezpośrednio w krawędź pod niebezpiecznym kątem.
_________________ I Stworzył ON Rytm - Tak Minął Wieczór I Poranek - Dzień Ósmy...
Mi chodziło bardziej ogólnikowo o splashe. Wiem, że Truki to twarde sztuki Ja np. swojego Agopa 6 bałbym się tak powiesić, bo w takiej pozycji uderzasz bezpośrednio w krawędź pod niebezpiecznym kątem.
Mam tak powieszonego 6" A Custom i od paru lat nic sie nie dzieje Wiem że innym pękają moje blachy - mi jakoś nie chcą
w sumie to jest to najlepszy sposob na zawieszenie czy to splasha czy bella bo one sa dosyc małe i szkoda montowac następne ramie albo statyw . sam chce kupic jakiegos splasha i tez tak bedzie wisiał
miałem sporo splashy i prawie zawsze je tak montuję.
nic mi nie pęka...
aha, raz pękł mi splash 10'' signature paiste, ale na koncercie gdzie grało na nim 3 bębniarzy i... wisiał normalnie
Wysłany: Wto 01 Kwi, 2008 taki mały upgrade/update/upcośtam/uzupełnienie?
se dokupiłem to się pochwalę
o-zone 16'', berbel pearl piccolo 13x3,5 i toma 8'' ale ememiksowego bo na referencowego mię nie stać na razie. może kedyś?
a może szkoda kasy...
i wymieniłem ridea z k-custom medium 20'' na k-custom dark 22''
i przy okazji kiedyś coś było o drzewkach - na dwugiej fotce dzrzewko, wisi na nim 1 crash, 1 splash, 1 bell (każde na osobnym ramieniu i 2 tomy (10'' i 8'')
Ostatnio zmieniony przez jezyor Wto 01 Kwi, 2008, w całości zmieniany 1 raz
Bębniarek
Ostatnio założyłem temat o brzmieniu i próbkach i starsznie skopaliście tyłek mojej perełce.
fakt wtedy nagrałem na jeden mikrofon i okazało się, że każdy mapexQ czy EP, lub nawet PB wali nojego seta na głowę.
No trudno. Kupiłem sobie 3 mikrofony i ponownie nagrałem.
Oczewiście nie ma możliwości zrobienia pełnego zapisu z poszczególnych tomów a co za tym idzie wyrówniania prezyzyjnego głośności poszczególnych bębnów czy werbla i blach, ale nie o to mi szło. Raczej chodzi mi o charakter instrumentu. To tyle.
Zapis wykonałem z uźyciem 2 pojemnościowych mikrofonów nad bębnami i jednego dynamicznego w bębnie basowym.
bębny składają się z 20'' centrali 1 toma 10'' i jednego 12'' (udaje on tu floortom)
werbel 14x6,5
1 plik nagrany pałkami - wolniutko, żeby było słychać poszczególne części zestawu - korekcja na zero i dołożony minimalny pogłos.