Wysłany: Sob 11 Lis, 2006 się gra się na tym co się ma się :)
Dziń dybry.
prawie wszystko co miałem
niestety nie mam fotek swojego pierwszego, własnego zestawu. 1979 rok, był to everplay by polmuz 20, 12, 16 (16 tekturowa), sn 14
po kilkunastu latach przerwy w graniu w 1998 roku zakupiłem to - yamaha dtx press
by po 3 latach poskładać przedziwny zestaw złożony z Riviery, Exporta i Amati. w chwilę później Riviera i Amiti odeszło w zapomnienie i krótko były bębny złożone z Exporta i Sessiona. zresztą centralę Session kolega Qbs kopie do dziś
Fotki brak - minimalnie zestaw jest widoczny na zdjęciu z DtxPress'em.
Potem szleństwo, z USA przypływa BRX
po czym brx zostaje przeze mnie (do dziś nie wiem po co) rozdęty do monstualnych rozmiarów
do nagrań używam trigerowanej samoróbki (ddrumami) na module Alesis DM5
teraz kiedy mam wszystko, fajne bębny i milion blach Paiste Signature, zostaję wyrzucony (zapewne słusznie) z orkiestry i bez żalu rozstaję się z potworem.
ale nie rozstaję się z muzyką
bez zbędnych ceregieli kupuję Yamahę Oak i nie monstrualnie ale ciutkę powiększam. Z Paiste zaś przechodzę na ciemną stronę mocy czyli Zildjiany K i K custom - głównie dark.
ale jak to w życiu trafia się okazja nabycia czegoś nowego więc teraz wygląda to tak
mmx
20, 10, 12, 14,
snare donati 14 x 5
blachy:
hi-hat, k/z 13
dark crashe k 16, 19,
ride k custom medium 20
splashe 6 avedis, 8 k custom dark, 10 k
china 18 sabian hhx
oto ilustrowana historia jezyorowych gratów.
ale tak na marginesie mówiąc - grać się nie nauczyłem do dziś
Ostatnio zmieniony przez jezyor Pią 27 Sie, 2010, w całości zmieniany 15 razy
No trzeba przyznać że historie masz ciekawą a i bębnów sporo ogranych. Mnie osobiście najbardziej podoba się ten monstrualny brx a'la Portnoy, ale jak wiadomo o gustach się nie dyskutuje
Mariusz: piekne sety, wszystkie a Sessionek jest kopany za co Ci bardzo dziekuje ;]
_________________ Rhytm is a way to transmit a description of experience
in an emotional and not abstract way.
It is more than a metaphor:
It is a physical experience as real as any other.
Po pierwsze cudne gary wszystkie bez wyjatku, a teraz pytanko jak Donatiego werbelek bo bede chcial go wciągać ale wlasnie nie znalem nikogo kto by go mial. Jak sie ma ten werbelek donatiego do zwyklego mmx na przyklad.
mam go 2 dzień więc jeszcze nie mogę się poważnie wypowiedzieć ale...
pierwsze obserwacje:
- jak zawsze u pearla mega staranne wykonanie, zero fuszerki czy kompromisu
- to co powiedział mi sprzedawca - mega punkt - to fakt
- brzmienie nieco chłodne, extremalnie skupione, dość twarde
- Hakim cieplejszy, ale niestety nie radzę sobie miotełkami na 13 stąd ta zmniana
- bardzo wrażliwy
- z racji grubszego korpusu niż mmx i z racji mieszanego drewna bbkkkkbb troszkę przydźwięków zwłaszcza w niższym stroju
tyle na razie, jak pokombinuję z różnymi naciągami i różnym strojem będę mógł coś więcej powiedzieć
Wysłany: Nie 12 Lis, 2006
i tak najlepszy byl ten brx, taki potwor to ideal...
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
Jak w radiu Erewań, wszystko się zgadza tylko, że:
- nie pieniądze drukuję a dla pieniędzy,
- nie mini studio poligraficzne a normalna drukarnia,
- perkusyne zabaweczki nie dla odciągania uwagi tylko z powodu nieuleczalnej choroby umysłowej
- będę w "fucktcie" nie z powodu perkusji czy domniemanego druku - ale jak odkryją w czasie mojej sekcji zwłok, że mam np. 4 płuca
@jezyor
Powiedz nam ktory zestaw najmilej wspominasz i ktory twoim zdaniem byl najlepszy pod wzgledem technicznym/brzmieniowym bom tego szalenie ciakaw