Wysłany: Nie 13 Lip, 2008 Skromniuteńki zestawik - Monster by Blood_Pet ;)
Witam serdecznie!
W końcu udało mi się jako tako ustawić wszystko i postanowiłem zrobić zdjęcie i wrzucić tutaj
Prawdopodobnie skrytykujecie mnie za megalomanię, kompleksy i inne tym podobne, ale w duszy mam nadzieję, że będziecie litościwi
Aby wytłumaczyć się i usprawiedliwić z tego co widnieje na poniższym obrazku dodam jeszcze, że nie wszystko jest moje Ale dość już usprawiedliwień, oto i ów Monster:
Będę pierwszy:) może tak. Co jest Twoje... stopa i pałeczki ? nie no, poparzyłem i mi szczena opadała jak porównałem z moją perkusja widzę praktycznie same staggi wymienione może masz coś naprawdę konkretnego polecenia? btw. zestaw masa masa !! daj wiecej fotek
Mój jest cały DDrum, Staggi i Axis + jakies pojedyncze pierdółki
2 Tomy Pearla nie są moje i kilka blaszek, ale jakoś na dniach mam zamiar kupić 2 małe bongosy i umieścić po lewej.
Pałeczki też moje
A co do polecania - ja jestem ogólnie miłośnikiem Staggów - jak dla mnie naprawdę są to porządne blachy. Brzmieniowo jak znalazł. Stąd taka kolekcja ale i tak mam jeszcze zamiar powoli dokupować blaszki, by samemu móc sobie zafundować reszte
_________________ W ODDALI KRZYŻ,ZNAK NIECZYSTEJ KRWI!
TRIBAL
Wysłany: Nie 13 Lip, 2008
no zestaw robi zajebiste wrażenie, bez kitu :] a co do stagów to moge dopowiedzieć, że brzmieniowo sąnaprawde niezłe. Sam posiadam Stagg'a chine 14' z serii "SH" i mimo miękkiej blachy, wyciąga naprawde selektywny dźwięk. ale powracająć do didramów to bez kitu szatan heh
Ano szatan, szatan A ów DDrumik ma jeszcze czarne obręcze i śrubki więc 666% szatana
Co do samych blach i połączenia - po to właśnie między innymi w założeniu jest tyle blaszek - Staggi same w sobie dobierałem tak by brzmiały ostro, krzykliwie i piaszczyście, natomiast Paiste Alpha robi za Crasha "efektowego" raczej nie gram na nim za czesto - jest ustawiony nad ridem, gdyż w porównaniu ze staggami ma dość ciemne brzmienie.
Co do ilości - jak już wspomniałem nie wszystko jest moje
Wiadomo, że w każdej piosence nie używam wszystkich instrumentów, ale nie po to one są, by bez sensu w nie uderzać byle tylko na siłę coś na nich zagrać.
Co do wożenia to was zaskoczę - wszystko się mieści do nowej Laguny w wersji combi i nie trzeba ściągać membran
Co do blach z wyższej półki - powiem tak - po co mam wydawać 1000 zł na jedną blaszkę, jeśli brzmienie Staggów mnie zadowala w 100%? Nie jestem jakimś snobem który musi wszędzie mieć napis Zildjian, czy Sabian, bo takie blaszki są w modzie, a brzmieniowo jest mase innych blaszek które są zbliżone lub brzmią prawie tak samo (Nie mówię, że Staggi brzmią jak zildki bo brzmią zupełnie inaczej, ale własnie o to też w tym chodzi )
TRIBAL
Wysłany: Czw 24 Lip, 2008
hmm... jak juz ddrumy to myśle że najniższa półka do tych gratów to przynajmniej alchemy! Sam posiadam staggi ale nie należa do najlepszych w swoim rodzaju ale generalnie zestaw hmmmmmmmmmm :D:D