Wysłany: Pią 25 Lis, 2011
Witam! No to muszę się pochwalić i ja. Mój nowy zabytek już jest u mnie na chacie Jest to bardzo stary Pearl FFS Steel Shell 14x5", jeszcze z super hoopami. Naciągi takie jak poradziliście, Ambassador Coated+ Ambassador Hazy i do tego sprężynki Puresound Equalizer, 16 strunowe. Co do brzmienia to muszę jeszcze trochę pokręcić. Nastroiłem werbel chyba zbyt wysoko, bo bardzo słabo słychać sprężyny, no chyba, że te equalizery tak mają. Zobaczymy jak to zagada w sali prób.
Kilka fotek:
Wysłany: Sob 14 Sty, 2012
Zgadza się! Odkupiłem od użytkownika soengum świetne blaszki, za co mu bardzo dziękuję i pozdrawiam! Nie mam jeszcze zdjęć, ale niebawem zrobię.
Z najnowszych nowości:
1. Hi hat Paiste 802 Plus został zastąpiony przez Paiste Signature Dark Crisp 14, powiem szczerze, że spadłem ze stołka, kiedy po raz pierwszy uderzyłem w te blaszki, przepiękny sound, szczególnie lekko otwarty.
2. Ride Paiste Alpha Power Ride 20" (btw świetny ride, bardzo go polubiłem i trochę ciężko mi sie z nim rozstać) został zastąpiony przez Paiste 2002 Ride 20- blaszka klasyk, robi wrażenie jej surface, ciekawe kucie- pięknie się mieni, a dźwięk klasyczny ride, bardzo selektywny, naturalny, szlachetne brzmienie, bell ciut cichszy niż u Alphy. Nigdy nie grałem na żadnym 2002 i jestem zdumiony, świetna seria!
W projekcie jest jeszcze crash, Paiste Signature Dark Energy mark I Crash 18". Jak przyjdzie to opisze wrażenia z gry. Generalnie ostry update w blacharce w tym roku.
Pozdrawiam!
Wysłany: Sob 24 Mar, 2012
filipe napisał/a
Super blacharka, szczesciarz z Ciebie, że je wyrwałes, ja sie spóźniłem
Wiem wiem, nawet nie miałem w planie zmieniać blach, ale okazja była mega. Z całej rodzinki Paiste, crash 18" New Signature Dark Energy Mark I miażdży, cudowna blacha!
Gdzie nabyłeś te blachy i werbel ? na aukcji allegro czy w jakims komisie ? Jaka jest cena blach i takiego werbla jeśli oczywiście to nie tajemnica ?
Pozdro,
Wysłany: Czw 29 Mar, 2012
Witam! Werbel upolowałem na angielskim ebayu za 100 funciaków (wówczas ~500PLN), a blaszki odkupiłem od kolegi z naszego forum w bardzo okazyjnych cenach. Łącznie(hi-hat, crash i ride) z twardym casem SKB, wyszło mnie 1900PLN, po sprzedaży moich starych blach (hi-hat i ride) na czysto kosztowało mnie to 1250PLN, także interes życia.
Wysłany: Sob 07 Kwi, 2012
Update hardwareowy tym razem. Easter bunny podrzucił mi dziś takie oto coś DW 5002 TD3L, czyli pilnie poszukiwany twin dla lewusów:
Powiem szczerze, że w porównaniu do Eliminatora P-2000 jest ciut gorzej wykonany i Made in Taiwan co mnie zdziwiło, przecież to DW USA! Odczuć z gry na razie brak, ale jak tylko pogram to napiszę co nie co
Dw 5000 mimo fajnego designu i calej tej otoczki, że tylu pałkerów tego używa, to jakaś taka mało ustawna stopa i cieżka w użytkowaniu. może to wina bijaka, nie wiem - ja stajnie dw porzucilem dla eliminatora właśnie.
mowią, że 9000 chodzi jak marzenie. grałem i niby mniejszy traktor troche, ale wciaż chyba nie warte swojej ceny.
Wysłany: Pon 09 Kwi, 2012
No zobaczymy jak to będzie, zdecydowałem się na 5002, ponieważ wyczytałem na naszym forum, że ta stopka bardzo dobrze pracuję i ma świetny feeling. Co do Eliminatora, grałem na nim 4 lata i troszkę już go poznałem, ustawienie kąta bijaka- świetny patent, powershifter również, natomiast wszystkie te krzywki są o kant potłuc. Grałem jakiś czas na niebieskiej, ale wróciłem do czarnej i tak już zostało. Od wtorku jazda na 5002, jeszcze tylko piątkowy koncert zagram na Eliminatorze i prawdopodobnie (jeśli mi 5002 przypasuje) poleci w Polskę