Wysłany: Sob 26 Wrz, 2009 Sonor Force 2007 - (08.01.2010 nowe fotki )
Oto moja nowa perkusja:
Sonor Force 2007 Stage 3 Piano Black
BD: 22x17,5
TT: 10x08 (obecnie z niego nie korzystam)
TT: 12x09
FT: 16x16
SD: pdp 805 series
Cowbell
Blachy:
Amedia Ahmet Legend Hi-hat 13"
Crash Sabian B8 16"
Ride Sabian B8 Pro 20"
Pałki:
Zildjian Artist Series Travis Barker
Ahead Artist Series Joey Jordison
Fic Firth Nova 5A BLACK
Seba Sticks
Zdjęcia:
Ostatnio zmieniony przez twisted_evil Pią 08 Sty, 2010, w całości zmieniany 2 razy
Wysłany: Nie 27 Wrz, 2009
Witaj w klubie SONOR'a i lewusów! Bardzo fajna i rzadko spotykana konfiguracja i kolorek piano black.. zmień naciągi a bębny odwdzięczą się po stokroć brzmieniem!
Away, myslałem ze na forum bedzie trudno znaleźć kogoś kto również gra na lewej stronie.
Co do naciągów to masz racje .. zdecydowanie muszę je zmienić. Tylko zastanawiam sie na jakie ( moze coś polecisz) i czy rezonanse też wymieniać. Jeżeli chodzi o werbel to naciąg zostaje ponieważ bardzo mi odpowiada. A jak cos to mam jeszcze naciag Evans 14" GEN DRY CTD wiec w każdej chwili można wymienić.
niby powinno sie ale to wydatek taki jak naciagi uderzane.
mozesz probowac szukac uzywanych rezonansow na allegro np. remo ambassador.
ale na pewno rezo na weblu trzeba wymienic wiec jeszcze Evans Hazy 300 na spod werbla
no to jeszcze pomyśle nad tymi naciągami bo narazie to kasy nie ma .
a co sądzicie o dodaniu do tego werbla drewnianych obręczy ?
czy nie jest to za niski podel werbla zeby takie dodatki do niego dodawać ?
Wysłany: Nie 27 Wrz, 2009
@twisted evil Jeśli chodzi o naciągi to zależy czego potrzebujesz jeśli chodzi o brzmienie. Ja na moim force 2005 w konfiguracji stage 1 (12"13"16"22"&14"x5,5") mam założone Evansy G1 a doły mam stockowe czyli te fabryczne Remo UT i brzmienie jeśli chodzi o tomy jest świetne, ciepłe, skupione, świetny sound przy lekkim graniu natomiast przy kotle trochę mi brakuje tłustego brzmienia i tu polecam coś grubszego i "clear" np. Evans G2/ Remo Emperor. Na Bass Drum'ie mam komplecik Emad 2 + Remad- troche mnie to kosztowało, ale opłacało sie! Także podsumowując, polecam Ci na tomy w zależności od rodzaju muzyki jąką wykonujesz G1 lub G2/Remo Emperor, na floor tom zdecydowanie G2/Remo Emperor, stopka tak jak piszę Dimitrich Emad jednak polecałbym 2 no i dobry rezonans na werbello. Jeśli chodzi o te naciągi seryjne na dołach to spokojnie na razie mogą zostać, nie są tak tragiczne znowu
Jeszcze raz gratuluje zestawu i życzę przyjemności z użytkowania.
_________________ Macrosolutions to megaproblems.
Ostatnio zmieniony przez Away Nie 27 Wrz, 2009, w całości zmieniany 1 raz
Gram muzykę rock/blues wiec muszę się zastanowić jakie naciągi potrzebuje.
Jak już wcześniej mówiłem nie mam na razie kasy wieć wstrzymam się z kupnem do grudnia. Jeżeli miał bym wymieniać wcześniej to w pierwszej kolejności pojdzie werbelek i cos ciekawego pod stopke. Ale to przed zakupem jeszcze raz was poproszę o rade.
wiesz co .. dziwne .. ale u mnie też był w zestawie ..
ogólnie cały zestaw kupiłem w bardzo okazyjnej cenie .. i zamiast werbla sonor. był ten pdp razem ze statywem PDP.
o .. to fajnie ze ci sie podoba ..
odnośnie tego HiHata... (amiedia ahmer legend)
jak gram na nim sam w domu .. lub z samym basem to jakos nie zachwyca ..
dopiero jak się go nagrało to się zdziwiłem jak on fajnie chodzi ...
miałem przyjemność grać na dużo lepszych blaszkach ... ale jak za tą cenę to amedia naprawdę mi pasuje ...