Witam wszystkich amatorów i zawodowców.
Od niedawna jestem członkiem tego forum, to mój pierwszy temat.
Chciał bym wam zaprezentować mój secik.
Na perkusji gram już parę lat. Zaczynałem od dość starego (lata 70) zestawu
składającego się z hi-hat'u 13", centrali dość nietypowej bo 16", oraz werbla,
muszę wam powiedzieć ze nawet niezły był (oczywiście werbel).
Fotek nie mam niestety...
Teraz gram na perkusji Linko (według niektórych jest to dziadostwo ale mnie wystarczy, moim zdaniem nieźle gada, z resztą planuje kupienie większego zestawu)
Naciągi:
-tt/ft: Evans ec2 clear
-sd: Remo Ambasador
-bd: NO NAME ( będzie zmiana na EVANS'a )
Talerze:
- Hi-hat---> Sabian Camber 14"
- Crash---> NO NAME (jak na taki talerz to brzmi świetnie , serio bardzo mi się podoba jego dźwięk, nawet przypomina mi Paiste 101 18")
- Ride---> Orion 20"
ZAMÓWIŁEM TAKŻE CRASHA MEINL 16" MARATHON no i oczywiście ramie
Pałki:
- różnorakie, ale moje ulubione to Zildjian Adrian Young.
Linko sprowadzone z Włoch... Kupiłem go za super cenę... Człowiek u którego je kupiłem wogóle nie znał sie na perkusji. Te cuda marnowały się u niego w domu a on potrzebował kasy na... sami wiecie na co "vinko"...
Aż szkoda było patrzeć jak tam u niego stały.
BG_person - nie kojarzysz co to za sklejka jest i ilu warstwowa ? ... musze powiedziec , ze zaintrygowaly mnie te garki , z tego co gdzies w nwcie znalazlem to produkcja tajwanska jest ...
Gram tutaj bez metro i w ogóle tak bez jakiegokolwiek wcześniejszego ustalenia tempa itp. itd. mnie też szczerze się nie podoba ten filmik z resztą już pisałem że to takie rozgrzanie rąk... Dałem ten filmik bo Virt prosił mnie o jakąś próbkę dźwięku...
... hmm od momentu obejrzenia powyzszego video intryguje mnie juz nie tylko garki ...
... a teraz juz powazniej, chodzi o to , ze nie spotkalem sie jeszcze z tym sprzetem a to , ze tajwan robi juz nawet ''takie'' rzeczy to mnie powoli jakos tak zaczyna ciekawic jak ten kraj sie mocno rozwija i jak jest ekspansywny , szok , nie to zebym jakos im tam zabranial (jakims naziolem nie jestem) ale szokujace jest jak ten swiat pedzi po prostu
Wiesz wogóle nie rozumie użycia przez Ciebie słowa intryga... Najpierw dowiedz sie co ono oznacza a potem go używaj... lol
Po za tym weź ty chlopie mów na temat tych zdjęć bo oto chodzi chyba w tym poście...