Wysłany: Nie 18 Lut, 2007 stary Tacton z szalonych lat 70 :):)
Witam !!!!! perka stara ale jara wygrzebalem ja od kumpla ktorego ojciec gral w latach mlodosci hehe. Stan jest "sredni" jak widac przed moim graniem wygladala troche lepiej , ale troche ja odmlodzilem, nowa stopa mapex, talerze do hit hata zildijan ZBT plus no i to tyle:] Co jak co ale kolor wypas :)
Ostatnio zmieniony przez wojtaszek Pon 19 Lut, 2007, w całości zmieniany 2 razy
No ja mam taki problem z werblem ze mam zepsute mocowanie sprezyn do maszynki i nie moge ich dobrze naciagnac. Musialbym je wymienic na nowe no ale te nowoczesne sprezyny maja inne mocowania na te paski :] a tam wystaja dwa gwinty po obu stronach sprezyn no i zeby zamocowac nowe to bym musial wymyslec wlasne mocowanie albo nowa maszynke cala:(
Świetny zestawik ( lubię taki vintage). Jak dobrze przeczyścisz chromy powinien wyglądać rewelacyjnie!
Wygląda na to, że to perkusja z czasów kiedy Tacton robił jeszcze przyzwoite bębny. Jeśli Cię to interesuje to tu masz zdjęcie katalogowe tych bębnów i co nieco informacji na ich temat: http://www.rock.swidnica.pl/images/02.jpg
Edit:
A co do werbla to tam jest, zdaje się, system dwustronnego opuszczania sprężyny. To znaczy, że sprężynę napina się tylko za pomocą śruby na jednym z jej końców a wajcha służy jedynie do opuszczenia jej na membranę. Jak możesz to zrób zdjęcie od spodu werbla tak, żeby było widać mechanizm wewnątrz. Może zobaczymy co tam nawaliło .
A co do werbla to tam jest, zdaje się, system dwustronnego opuszczania sprężyny. To znaczy, że sprężynę napina się tylko za pomocą śruby na jednym z jej końców a wajcha służy jedynie do opuszczenia jej na membranę. Jak możesz to zrób zdjęcie od spodu werbla tak, żeby było widać mechanizm wewnątrz. Może zobaczymy co tam nawaliło .
no tak jest jak mowisz i wlasnie z tej sprezyny urwal sie ten gwint, ja go przykleilem ale to juz nie jest to samo i nie idzie dobrze naciagnac
p.s jak bede mial aparat to pstrykne fotke
Cytat
świetny kolor ja bym na twoim miejscu odemontował je tylko broń boże nie sciagaj tej okleiny bo jest świetna
jasne ze nie sciagne !!!!!!!!! wlasnie ze wzledu na nia zastanawim sie nad remontem perki, a nie kupnem nowej :]
Cytat
A talerze hihat to jakiś Sound Edge? (na ostatnim zdjęciu)
:] :] Mam drugiego TACTONA!!!!!!!!!! w lepszym stanie teraz zrobie z dwoch jedna :] oczywicie z moimi bebnami. talerze mam paiste 302(hi hat, crash i ride) naciagi remo weather king ambassador batter no i od centrali weather king bass drum. Co mozecie powiedziec o tym??? Teraz zabiore sie do czyszczenia i skladania Gdzie mozna znalezc w necie jakies dobre informacje jak stroic?????
:] :] Mam drugiego TACTONA!!!!!!!!!! w lepszym stanie teraz zrobie z dwoch jedna :] oczywicie z moimi bebnami. talerze mam paiste 302(hi hat, crash i ride) naciagi remo weather king ambassador batter no i od centrali weather king bass drum. Co mozecie powiedziec o tym??? Teraz zabiore sie do czyszczenia i skladania Gdzie mozna znalezc w necie jakies dobre informacje jak stroic?????
Ile można zadawać takich pytań. Na forum jest tego mnostwo. Sam kiedys napisałem taki artykuł. A mówiłem, żeby założyć temat z poradami o strojeniu. Nie, oczywiście musiał zostać skasowany, bo niby jest tego mnostwo. A nie lepiej zrobić jeden temat, do ktorego by wszyscy zaglądali, a nie zaśmiecać forum?? Co o tym myslisz Panie Administratorze??