Mnie się podoba. A na dokładkę Chudy, co widać od początku wątku, właśnie coś takiego chciał osiągnąć. Poczekajmy na lakier - będzie jeszcze ciekawiej.
OT: Gustowna narzuta na wersalkę
_________________ --------------
betty be ; betty be na myspace
--------------
Mapex MB 522-5A, Alchemy Art Set
Mi również Bębenki piękne Ci wyszły Czekamy z niecierpliwością na końcowy efekt firmy Chudzik's Drum Workshop
Pozdro!
Kurde pierwszy raz slysze takie okreslenie "Chudzik's Drum Workshop" hehe Dzieki Panowie, rozumiem niektorych ze wam sie nie podoba w tym momecie bo na zdjeciu wyglada gorzej niz w naprawde, ale w przyszlym tygodniu nowe foty juz z lakierem
Chudy, zanim położysz lakier zeszlifuj całość bardzo cienkim papierem i jesli możesz połóż jeszcze jedną warstwę koloru. I zeszlifuj jeszcze raz. Dopiero na to daj lakier. Będzie miodzio.
Pytanie mam: czy impregnowałeś drewno np. Kaponem? Bądź jakimś podkładem?
erobeson nie, nie impregnowalem niczym, nigdy tego nie robie bo wychodze z zalozenia ze drewno traci na wlasciwosciach, niewiem moze sie myle ale tego nie stosuje
raq Dzięki bardzo
RAudT belce nakladalem pedlem wzdluz sloi, lakier pierwsze 3 warstwy naloze walkiem(polarowym) na to beda 3 warstwy z pistoletu powinno byc git
smopler jakie naklejki? Przeciez oryginalne blaszki Tamy mam
Chudy, kapon powoduje, że lakier na drewnie nie ciemnieje. Ale musiałbys położyc pod bejcę.
Kapony i inne podkłady stosuje się aby zmniejszyć chłonność drewna dzięki czemu kładzie się mniej bejcy czy lakieru a w efekcie daje bardziej jednolitą płaszczyznę.
Mi również Bębenki piękne Ci wyszły Czekamy z niecierpliwością na końcowy efekt firmy Chudzik's Drum Workshop
Pozdro!
Kurde pierwszy raz slysze takie okreslenie Chudzik's Drum Workshop hehe Dzieki Panowie, rozumiem niektorych ze wam sie nie podoba w tym momecie bo na zdjeciu wyglada gorzej niz w naprawde, ale w przyszlym tygodniu nowe foty juz z lakierem
czyli ku*** co? nie podoba Ci się moje określenie!? nieładnie, bardzo nieładnie...
a kiedy masz zamiar skonczyc?? a moze Chudzik Devil Workshop??
_________________ . . . przez całe stulecia wywyższał człowieka nad zwierzę i wznosił go ku wyżynom nie kij, ale muzyka: czar powabnej prawdy, powab jej wzorców. Borys Pasternak
Mialem zamiar w tym tygodniu, ale niestety plany pokrzyzowal mi brak lakieru w sklepie... Musze czekac na dostawe do nastepnego tygodnia... poprostu nie maja takiego jak potrzebuje...
Czesc dzis polozylem wstepna(pierwsza) warstwe lakieru Mnie sie podoba maja taka glebie, zdjecie nie oddaje prawdziwego wygladu, ale i tak jest Zajeb***e Prosze podziwiajcie i oceniajcie
Zycze milego ogladania, jutro klade nastepna warstwe
nie no piknie:D jak dostane ten holder od ciebie, kupie clampa, zdejme okleine z 14' i powierce otwory w 12' (czyli za jakieś 2 tyg, to będę się chwalił moim nowym ustawieniem;P
_________________ . . . przez całe stulecia wywyższał człowieka nad zwierzę i wznosił go ku wyżynom nie kij, ale muzyka: czar powabnej prawdy, powab jej wzorców. Borys Pasternak
e tam brokat diobla swietne jeszcze nalozysz lakier i bedzie cacy
one wejda na I miejsce czy caly czas pozycja ta zarezerwowana dla Amatki??
mi się to nie podoba, bo za ciemne. ale... brokat może pomóc. i dać im życia. brokat zielony i srebrny będzie chyba ok - tak jak kolega wyżej wspomniał. chociaż może nawet ze złotym brokatem się sprawdzi.