Witam tym razem mam zaszczyt przedstawic Wam moje drugie bebny, Tama najprawdopodomniej Royalstar, duzo szukalem na forum Tamy i z tego co tam znalazlem wynika ze jest to Royalstar, drewno mahon, lugi i mocowania sie zgadzaja ze zdjeciami
http://www.tama.com/forum...7_Royalstar.JPG http://www.tama.com/forum..._Royal_Star.JPG
A to juz moje bebny przed remontem(zdjecia robione przez Marionen-a):
a tak wygladaja dzis(ft 16"):
Zerwalem fornir i podszlifowalem korpus i moim oczom ukazal sie piekny mahon Jutro dokoncze 16" i biore sie za reszte
Bebny dostalem od mojego znajomego na forum znanego jako Marionen, WIELKIE DZIEKI MU ZA TO!!
Postanowilem ze przeprowadze remont gen. tak jak przy amati.
Bebny te maja grube mahoniowe korpusy, mysle ze beda zawodowo gadaly a nawet jesli nie to i tak bede sie cieszyl. Czekam na opnie i sugestie co do modelu... bo byc moze sie mysle iz jest to Royalstar, ale sugeruje sie zdjeciami z forum tamy i jasno widac ze lugi i inne detale sa takie same.
Pozdrawiam
Zdjecie zakurzonej centrali nie robilem ja Kolor jaki chce zrobic to zielony, taki jak ma Simon Phillips. Praca wre teraz mam dlugi weekend wiec podejzewam ze skoncze do konca
e Ty farcie pier**:D:D o ile dobrze zrozumialem to za free masz te bebny tak ? :O ;( farcie farcie ;d;d gratulacje czekasmy na efekty ;p duzo brokatu walnij :D
_________________ Sprzedam:
Remo Practise Pad 8" 70zł Mało uzywany
Stopa Mapex P750 125zł
jeśli to machoń to bym je nieco przyciemnił, tak żeby pozostał nieco naturalny odcień tych bębnów. Wg. mnie troche je zabijesz tym zielonym ale to już twoja sprawa =)
Franio no jasne ze bede kombinowal z zawieszeniem
OCD&P hmm powiem tak zalezy co bys chcial uzyskac bo np Tamy Starclassic to z tego nie wycisniesz ale napewno wiecej niz jest Wiec jesli masz jakies pomysly to wal na gg a napewno udziele ci pewnych wskazuwek badz rad
Dzis skonczylem szlifowac korpusy ale pokaze narazie kociol, wyglada to tak:
Co mnie bardzo zdziwilo to, to ze na laczeniu troche rozni sie od siebie kolorem ale to jak dla mnie nie stanowi problemu Jutro zabieram sie do malowania Zobaczymy co wyjdzie z tego
Hmm szlifowalem papierem sciernym zalozonym na szlifierke oscylacyjna szlifowalem go(kociol) jakies 3 godziny, poniewaz bylo na nim duzo kleju ktory bardzo ciezko zchodzi, ale naszczescie mam to juz za soba i teraz moge sie brac za malowanie
Dobra napisze jeszcze raz zeby bylo jasne
Zielony kolorek taki o:
To jest moje mazenie(i bebny i zeby tak wyszedl kolor) Jesli wyjdzie inaczej zeszlifuje i pomaluje na jakis ladny machoniowy albo orzechowy kolor
Ja zawsze bylem zakochany w kolorach bebnow mapex orion najbardziej mi sie podoba bialo fioletowy ale ogolnie sa genialne
_________________ . . . przez całe stulecia wywyższał człowieka nad zwierzę i wznosił go ku wyżynom nie kij, ale muzyka: czar powabnej prawdy, powab jej wzorców. Borys Pasternak
Niestety nie mam werbla od tych bebnow ale mam dwa werble w posiadaniu wiec nie bedzie klopotu Mam metalowy i drewniany, mysle ze metalowy bedzie bardziej pasowal
Nie no co Ty, zawsze mazyla mi sie zielona Tama i taka bede mial Pozstanowione, jak wszystko pojdzie dobrze to po wakacjach bede mial Yamahe Recording Custom albo Tame Starclassic Maple ale chyba wybiore Yamahe bo Tame juz mam