A oto Tama Superstar Hyperdrive Custom(tomy 8,10,12,16, centrala 22x20, werbel 13) , Amedia Galata 14(Hihat),16,18(crash),20(ride), china Sabian B8 Pro 14" oraz Splash Sabian Pro 8", statywy Tama Pro (jedynie werblowy z Mapexa Pro M). Tomy mają założone naciągi uderzane Remo Pinstripe 3, rezo nie wymieniane, werbel ma Remo Powerstroke, rezo tak samo, nie wymieniane, centrala ma zalożonego Emada 2 z założonym największym tłumikiem(byly dwa), rezo Tamowskie.
Brzmią one...niewiarygodnie. Mają bardzo głębokie brzmienie, centrala z twinem Dixona Invader PP9290D ma niskie, krótkie tąpnięcicie,zakończone ladnym klikiem.
Tak, centrala jest świetna, charakterystyczny tamowski klik, dół, uwielbiam ją
Niestety nic nie nagram z racji akustyki pomieszczenia - regipsy i dudnienie Werbel brzmi tam jak niewystrojony Polmuz. Co innego w studio....
Tama dostała mały prezent - rama. Rama nie od firmy Tama, ale Pearla (eh, rymy mi nie wychodzą). W każdym razie - bardzo przydatny kawał żelastwa. Swoją przydatność udowodnił w pierwszym dniu, kiedy musiałem przestawić bębny w inny kąt sali - zdjąłem tomy i blachy razem z ramą, na raz. To co zostało (floor tom,werbel, stopa,krzesło) przeciągnąłem z dywanem i w 30 sekund z powrotem nałożyłem ramę. Gdyby w grę wchodziły statywy z clampami, do jutra bym się z tym męczył.
Superstar Custom Hyper-Drive to naprawdę konkretny instrument, co prawda ja jestem posiadaczem innej konfiguracji, życzę zadowolenia z instrumentu:))))))