Wysłany: Nie 05 Wrz, 2010 Taye Go-Kit nareczcie w domu :)
Póki co czekam na bębenki. Blacharka już prawie skompletowana , jeszcze tylko jakiś ride się przyda, bo ta 19" to crash/ride . Kupiłem 2 nowe blaszki , o których zawsze marzyłem - Avedis 6" splash i HHX O-zone 16" Crash.
Witam.
Ja też niedawno zakupiłem werbelex Worldmax ale model XMAX. korpus stalowy, malowany na czerwono, z oryginalnymi wycięciami w korpusie.
Zdjęcie werbelka na samym dole tematu
http://forum.perkusjaonli...18/m-vt4830.htm
Do zakupu bardzo przyczynił się właśnie ten filmik. Jestem również zadowolony, jednak wciąż szukam najlepszego stroju.
Pozdr.
Czy zamierzasz podnosić centralkę? Ja podniosłem i teraz mam problem ze zbyt wystającą obręczą. Niestety kilka typów stopek zahacza o tę obręcz końcówką footboardu, m.in. IC i Pearl P100.
Zrobiłem mały update w blacharce, teraz wszystko wygląda następująco :
- Istanbul Agop Traditional Dark Ride 20"
- Istanbul Agop Traditional Paper Thin Crash 18"
- Istanbul Mehmet Legend Crash/Ride 19"
- Zildjian Avedis Quick Beat Hi-Hat 14"
- Zildjian Avedis Splash 6"
- Sabian HHX O-Zone Crash 16"
_________________ Taye Go-Kit
Roland TD 4K
Ostatnio zmieniony przez istanbul drummer Czw 15 Mar, 2012, w całości zmieniany 1 raz
Powiedz mi, istanbul drummer, do jakich zastosowań widzisz ten set? Potrafi zastąpić zwykły jazzowy zestaw? Myślę o nim (tym bardziej, gdyby dało się kupić bez werbla), bo potrzebuję jakiegoś seciku do grania przy piosenkach kabaretowych, występach w małych klubach na jamach, w trio jazzowym, może jakiś electric jazz? Sprawdzi się w takim new orleans funk albo czymś minimalnie mocniejszym? Bębny fajnie brzmią z ctd ambass lub emadem na stopie (nie wiem czy masz jak sprawdzić)? Czy potrafi zabrzmieć bardziej... otwarto? Lub bardziej ciemno, jak skóra?
Czy możesz go porównać do sonor jungle? Pamiętam, że byłeś jego właścicielem. Chodzi mi konkretnie o stopę, bo resztę potrafię sobie wyobrazić. Jeśli jesteś w stanie, to możesz go też porównać do np. Mapexa Meridian Maple 18x14? Albo Pearl mcx 18x16? Czy masz możliwość zrobienia fotek detali? Czy tomy się dobrze trzymają, czy raczej przy każdym uderzeniu chyboczą się na każdą stronę? Jak oceniasz tom holdery?
Pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony przez G. Sro 14 Mar, 2012, w całości zmieniany 1 raz
Zestaw jest bardzo uniwersalny - brzmienie tomów klarowne zarówno na pojedynczych naciągach jak i podwójnych, choć ja osobiście wolę brzmienie podwójnych.
Robert Luty gra na nim joby z Poluzjantami więc ...
Stopa na sucho jest w moim odczuciu cichsza niż w Sonorze Jungle i ma płytsze brzmienie.
Bardzo dużo w kwestii poprawienia niskich częstotliwości dało zamontowanie Kick Port'a.
Mam założony Remo Powerstroke 3 na stopie i nie testowałem innego póki co ...
Pod majkiem moim zdaniem centrala Taye wypada lepiej niż Sonor - brzmi naprawdę fajnie i ma mentolnięcie
Tomy w Sonorze z racji swoich rozmiarów brzmią trochę potężniej.
Jak to nieosiagalne? Pisalem ostatnio do dystrybutora... na wakacje beda sciagac i mam do nich napisac maila jakos w czerwcu o cene ale widze ze Ty masz to pomyslalem ze spytam
Lutek centralke ma inna z tego co kojarze, ma flor toma jakiegos (nie ogarnalem co to.. ale wygladal na drogi rozmiar na oko 14"x14 albo 12") i z tego setu uzywa tylko 10" i 12".
muszę przyznać że na tym filmiku mimo komórkowego nagrania, notabene całkiem fajnie Ci ta komórka to zebrała, ta china rzeczywiście odzywa sie bardzo dobrze.
Ahh.. zazdroszczę Ci tego jazzowego feelingu i w ogóle stylu..
A co do chinki Stagg DH - Ja również polecam. Kiedyś miałem świetną 16" (strzeliła po toczeniu), a kumpel do dziś od kilku lat używa 12" i jest bardzo fajna!
Czekam na nagranie w trudnych barowych i normalniejszych studyjnych warunkach "szefu" zespołu się zastanawia nad kupnem. Nie chce Nam się nagrywać jamow w Cubase i nagłaśniać wszystkiego porządnie.. Pochwal się co to potrafi!