Perkusja to Taye RockPro Mega Set
W jej sklad wchodzi:
BD: 22x16 x 2
TT: 8x8
TT: 10x8
TT: 12x9
FT: 16x16
SD: 14x5,5 (drewniany)
SD: Peace HandHammered Black Brass 14x5.5
Talerze:
Alchemy ProART Hi-Hat 14"
Alchemy ProART Crash 16"
Istambul Agop Alchemy Rock Ride 22" (jest to starsza seria, gdy jeszcze alchemy byl zalezny od Istambul Agop)
Alchemy Professional Power Crash 16"
Alchemy Professional Bell 8"
Alchemy ProART Splash 10"
Stagg DH China 18"
Hardware:
DW 5000 (oczywiscie rozlozona wersja Twina)
2x Statyw łamany Basix z serii 800
Ramię Dixon
ramiona firmy Gibraltar. Modele Gibraltar Ramię Łamane SC LBBT oraz Gibraltar SC GCA Ramię z Clampem
Sprezyna Puresound Blasters 20 strings
Naciagi to:
Aquarian Hi-Energy 14" oraz Evans Hazy 200 na werbel
Aquarian Response 2 oraz Remo Ambasaddor na tomy
Aquarian Superkick II na centralki wraz z kickpadami aquarian oraz Aquarian Regulator
Instrumenty perkusjonalne:
Tamburyno
Ostatnio zmieniony przez Ari Wto 18 Gru, 2007, w całości zmieniany 10 razy
Dobre nagranie bedzie dopiero w wakacje jak nagram plyte z zespolem
A takowe nagranie moze w najblizszym czasie wrzuce gdy nagram cos na moja kamerke i zgram to na kompa
sliczny set chyba jeden z niewielu dwucentralkowcow na forum... ze Ci sie to nosic chce
_________________ Rhytm is a way to transmit a description of experience
in an emotional and not abstract way.
It is more than a metaphor:
It is a physical experience as real as any other.
bebenki gorace jak ogien. taye rockpro jest w mojej top 3 jesli chodzi o najfajniejsze zestawy w przystepnej cenie. dziwia mnie tylko dwie rzeczy 1 wydawalo mi sie ze stopy dodawane do rockpro sa na platformach 2 rzecz karygodna - nie dolaczyli do zestawu tego patentu aby stojak do hh ze zlozonymi nogami podlaczyc do obreczy centrali? to powinno byc bez dwoch zdan. poza tym beczki sa tak fajne ze zasluguja na zdjecia mniejsze ale lepszej jakosci
Powiedzcie mi jak ta półka ma się do Mapexa M, bo bardzo mnie zaciekawiły te bębny.
wydaje mi sie ze to odpowiednik m-ki tyle ze m-ka jest lakierowana a rockpro okleinowana. w m-ce brzoza w rp brzoza z domieszka lipy tak jak w tamie superstar. mi sie bardziej podoba rockpro stylistycznie/ wizualnie/ designersko
hmm, co do stopek, to z platforma sa chyba w Taye Tourpro .
No w sumie racja co do tego clampa do centrali... mogli to juz dodac, ale gram bez tego i jest ok:) w najblizszym czasie moze sobie kupie aby moc lepiej dzialac noga na HH.
Ari, mógłbyś napisać jak z wykończeniem tych beczek i jak oryginalny hardware się spisuje?? Wygląda na masywny dosyć. Jak chodzą oryginalne stopki?? No i oczywiście jak sprawa z werblem??
OT
A tak z innej beczki to zauważyłem, że został wprowadzony korektor błędów tak jak w wordzie Podkreśla mi błędy. Bardzo dobry pomysł
Ostatnio zmieniony przez Grummer Czw 24 Maj, 2007, w całości zmieniany 1 raz
Co do hardware? hmm... statyw lamany niestety jest kiepawy i raczej masywny nie jest gdyz mialem na nim zawieszona chine 18" i statyw cieagle sie przesuwal i gibotal i wymienilem go na Basixa z serii 800 i jest juz miodzio (obecnie ten statyw lamany taye trzyma tamburyno xD )
Stopki sprawuja sie b.dobrze ogrywalem juz IC, mapexa xlp18 czy jakos tak, gibraltara 6611, i sprawuja sie b.podobnie jedyny minus jest taki ze w jednej stopie wypadla mi srubka ktory trzyma ten chwyt (ktory trzyma lancuch oraz bijak) i biega od swobodnie w lewo i prawo ;/ ale niedlugo to zastapie inna srubka
Co do werbla, po wymianie naciagu oraz mocniejszym naciagnieciu sprezyny brzmi bardzo fajnie ale uszy urywa i nie da rady tak grac na probie bo gitarzysci placza:P
A nagram cos jak tylko rozwiaze 2 problemy:
-Naprawie kompa abym mogl podlaczyc kamerke do niego
-Wylozymy jakimis materialami kanciape, aby nie bylo echa gdyz sa czyste sciany i cholery mozna dostac ;|
Zawsze jesli ktos by chcial, to z przyjemnoscia zapraszam do odwiedzenia mnie i mojej Tayeczki
hmm, co do stopek, to z platforma sa chyba w Taye Tourpro .
No w sumie racja co do tego clampa do centrali... mogli to juz dodac, ale gram bez tego i jest ok:) w najblizszym czasie moze sobie kupie aby moc lepiej dzialac noga na HH.
masz racje na stronie taja rockpro sa bez platformek. co do tego clampa to jest, powtarzam, karygodne, nawet do entry-levelowych swingstar z dwoma centralami dodaja ten lacznik. bez tego nie ma mowy o sensownym rozstawieniu i widac to juz na fotce katalogowej. wniosek kup ten lacznik na przyklad tamowy z musik-produktiv. ciekawe czy taye w ogole produkuje taki lacznik?
Przegladalem oferte Taye, i takiego lacznika nie widzialem
Nawet do zestawu TourPro z dwoma centralkami, takiego lacznika nie dodaja
to dziwne, taye chwali sie nowatorstwem w dziedzinie hardware, projektuja hiper stope ktora jest hitem na targach, a nie mozna sie doprosic o zwykly lacznik. niemniej na ratunek przychodzi tama. the legend in innovation the strongest name in drums potrzebujesz Tama MHA623 Hi-Hat Attachment Clamp. wstepnie zadzwonilbym do intertonu (interton.com.pl) i zapytal o to. jesli nie maja to sprobowalbym przez musik-produktiv.de lub music-town.de lub moze zaprzyjaznione z forum drumcenter.pl to sprowadzi? musisz probowac, powodzenia
A zreszta, czy Ja wiem czy ta stopa jest taka az bardzo hiper? strasznie duzo kosztuje kosztuje, a nie zrobili w niej lozyskowanego zawiasu (tego przy piecie)