hord
Wysłany: Nie 03 Maj, 2009 Taye Rock Pro
Witam. Na forum mało się udzielam z powodu braku czasu. Postanowiłem jednak w końcu też się pochwalić swoim sprzętem. Więc jestem szczęśliwym posiadaczem beczek Taye, model Rock Pro, kolor Gun Metal.
Konfiguracja:
tomy: 10x8,5``, 12x9``, 13x10`` naciągi Evans G2
flor 16x16`` naciąg Evans G2
bass 22x16`` naciąg Evans Emad plus oryginalne rezo Dynaton z tlumikiem flok
werbel 14x5,5`` naciąg Evans ST Dry Coated, rezo Dynaton
werbel 12x5`` Basix Custom (brzozowy) naciagi Evans G Plus Clear, rezo Remo Ambassador Clear
Hardware:
rama Dixon (jakiś starszy model)
ramiona i clampy Dixon, Basix i Gibraltar
twin Dixon Kinde Professional PP-K900D
statyw hi-hat Everplay (najwyższy model)
Blachy:
ride Amedia Vigor Rock 20``
hi-hat Amedia Vigor Rock Shiny 14``
crash Istanbul Agop Custom Crash 17``
crash Amedia Raw Rock 18``
crash K2 Custom Dark Crash (zapasowy, prawie wcale go nieużywam)
china Istanbul Mehmet Funky Rock China 17``
minichina Istanbul Mehmet Traditional 12``
splash Amedia Classic 10``
stax Stagg Furia splash 12`` plus Amedia Euphrates splash 8``
bell Amedia Raw Rock 8``
stolek BASIX DT-410
metronom Korg MA-50
wzmacniacz słuchawkowy Behringer
pałki grabowe Osca model rock
hord
Wysłany: Nie 03 Maj, 2009
No cóż, jest to polączenie lipy ze wewnętrzną warstwą brzozy. Na naciągach G2 brzmi jak dla mnie b. dobrze (slychać tą brzózke), wcześniej mialem Aquarian Performance II, no i nie potrafilem dobrać brzmienia, któreby mi odpowiadalo.
hord
Wysłany: Pon 04 Maj, 2009
Twin dziala pierwsza klasa, smialo mozna porownac do Iron Cobry czy Eliminatora, chodzi plynnie leciutko i cichutko, naprawde bylem mile zaskoczony.
Splash Classic brzmi świetnie jak na ten przedzial cenowy, krotki wybuchowy, zaś euphrates nie bardzo przypadl mi do gustu, jest za cichy i za... surowy, dlatego zrobilem z niego staxa.
Nie mogę powiedzieć nic innego niż ci, którzy już się tu wypowiedzieli. Jak to brzmi tak, jak wygląda, to zazdroszczę, a jak tylko tak wygląda, to i tak mi się podoba
_________________ hi-hat to tętno, stopa to serce.
hord
Wysłany: Czw 30 Lip, 2009
Ride brzmi bardzo rockowo, dosc dlugo wybrzmiewal, troche podkleilem go od spodu tasma, dla mnie brzmienie bardzo zadowalajace jak za ta kase, zas hh jest bardzo glosny, soczyste brzmienie, gdy gram na otwartym i fajny cyk grany noga, poza tym takich blach uzywa perkusista Gorefesta, dlatego tez sie zdecydowalem na nie i nie zaluje. Brzmienie benow rowniez mnie zadowala, na g2 gadaj przyzwoicie, moim zdaniem lepiej niz tama superstar (zrobiona z takiej samej sklejki). ciezko nastroic toma 13``, poza tym jestem zadowolony.
A ja mam pytanie: używałem IC i Eliminatora że możesz porównać tego Dixona do nich?
_________________ Czarizard
hord
Wysłany: Pią 31 Lip, 2009
tez gralem na cobrze i eliminatorze, moze sie nie znam, ale wg mnie mozna te twiny smialo do dixona porownac. wczesniej mialem TAYE PSK602C, tez porownywali ja do ic (na forum np), dla mnie gorzej wypadla m.in. w szybkosci, zas dixon bez porownania. polecam sprawdzic