Wysłany: Wto 17 Lis, 2009 Taye Studio Maple - Natural Maple
Bondziorno,
Siakoś ostatnio pojawiła się taka perka na alle więc ją zakupiłem. Instrument w sumie ponoć 2 letni Najczęściej używana była stopka - co widać po jej obręczy
No ale u mnie będzie miała dobrze
22x18 / 8x8 / 10x8,5 / 12x9 /16x16
Jeszcze stoi w sypialni ale już niebawem zaciągnę ją do "zajęć"
W planach jakichś tam na przyszłość jest dokupienie 14x14
Używana będzie też konfiguracja 16x16 jako bd + 8" i 12" jako coś - przenośnego
Niebawem pojawią się fotki z sali prób. Brzmi po nastrojeniu cudnie - cienkie klonowe korpusy to jest to Za tym tęskniłem w Reference
Wysłany: Wto 17 Lis, 2009
ladny secik! ja bym jednak wymienil 8' na 14', jakos tak rowniej by mi bylo
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
W referencu mam 8,10 i 16x16 i gra muzyka. Tu mam zamiar powielić pasujący mi wzorzec. 14" się dokupi. Musi na siebie zapracować. Na chwilę obecną do refa domówiłem 14x14 więc będzie Danny Carrey style 8,10,14,16
No gratuluje! Studio Maple faktycznie brzmi bardzo fajnie, za to jeżeli chodzi o wykonanie i praktyczność tych bębnów, mam złe skojarzenia.
Przyjemnie wygląda ten natural finish
oj oj! ostatni floor tom mistrza Careya ma 18 cali
co nie zmienia faktu, że fajne beczki
Są dwie wersje
Current tour kit (2006-2007)
* Sonor custom drums & Paiste cymbals:
* Drums
o 14x8" Jeff Olcheltree Custom Bronze snare
o 8x8" Jeff Olcheltree Custom Bronze Rack Tom
o 10x10" Jeff Olcheltree Custom Bronze Rack Tom
o 14x14" or 14x16" Floor Tom
o 16x16" or 16x18" Floor Tom
o 22x18" Jeff Olcheltree Custom Bronze Bass Drum
o 24x18" Jeff Olcheltree Custom Bronze Bass Drum
Set Paiste jest z 14x14 i 16x16 - do tego się odnosiłem
No gratuluje! Studio Maple faktycznie brzmi bardzo fajnie, za to jeżeli chodzi o wykonanie i praktyczność tych bębnów, mam złe skojarzenia.
Przyjemnie wygląda ten natural finish
Hardware nie mam Taye - jedno ramie w sumie tylko resztę z czasem wymienię - optimounty już zakupione ale na chwilę obecną nie zamieniam - zobaczę jak z tymi będzie Wykonanie samych korpusów jest b.dobre. Wiadomo Pearl to to nie jest i coś tam czasem jest odstające od standardu do którego przywykłem (patrz went hole) no ale co tam - to ma grać i gra
oj oj! ostatni floor tom mistrza Careya ma 18 cali
co nie zmienia faktu, że fajne beczki
Są dwie wersje
Current tour kit (2006-2007)
* Sonor custom drums & Paiste cymbals:
* Drums
o 14x8 Jeff Olcheltree Custom Bronze snare
o 8x8 Jeff Olcheltree Custom Bronze Rack Tom
o 10x10 Jeff Olcheltree Custom Bronze Rack Tom
o 14x14 or 14x16 Floor Tom
o 16x16 or 16x18 Floor Tom
o 22x18 Jeff Olcheltree Custom Bronze Bass Drum
o 24x18 Jeff Olcheltree Custom Bronze Bass Drum
Set Paiste jest z 14x14 i 16x16 - do tego się odnosiłem
toś mnie teraz olśnił no i poproszę o ładne rozstawienie zestawu
Frontu nie mam innego a ten co go "nabyłem z bebnem" jest na śmietnik
Kupię coś - obiecuję i nie będzie logo - logo mnie wali Będzie "hteb" na centralce i to wsio
Słaby jest ten kto nie umi z nich nic wyciągnąć - generalizowanie jest słabe Każdemu co innego w duszy gra a moje werble mi się podobają - wybierałem naprawdę z wielu. Gust jak dupa - każdy ma własną. Czasem określanie czegoś słabym jest kwestią nieznajomości instrumentu. Mam ten werbel od paru lat i nikt na niego nie marudził
Brzmienie jest w nas - może przyjebać trza w to to po prostu z sercem Nie do wszystkiego się on też nadaje
Michał, ładne garki. Jestem ciekawy brzmienia całego setu Taye Maple studio, bo wyglądają wybornie (tylko te czarne podkładki pod lugi...). Sam mam werbelek TAYE Studio Maple w tym że kolorze M1407SD i użytkuję od 1,5 roku. Jest super w każdym stroju, jedyne czego mu brakuje to łoże sprężyn. Ale ma strzał przeokrutny, to znaczy ja mam (bo brzmienie wiadomo gdzie jest).
nie macie panowie litości z tym brzmieniem wiadomo gdzie
super się prezentuje! pukałem tylko w werbel z tej serii (kiedyś bodaj w katowickim rnr) i bez zastrzeżeń chociaż gdybym miał wybierać to chyba set blaszek jest bardziej apetito
Co będę gadał Majku. Jak zawsze piękne ustawienie, dobry bęben i rozumiem tęsknoty za emmemiksem ... cienkie korpusy rulez.
Czekam na to mobilne ustawienie 16bd, 8 i 12...
Pewnie będzie poezja... gdyby nie ten kolor, natural, którego nijak pokochać nie mogę, ale to preferencje osobiste wiec zupełnie nie jest to uwaga rzeczowa
I jeszcze jedno czekam z niecierpliwością na jakąś próbkę dźwiękową.
A jak zawsze werble miotą
Edit:
przypomniało mi się brakujące słowo..
Twoje sety są zawsze niezmiernie ELEGANCKIE. Imponuje mi to
Ostatnio zmieniony przez jezyor Sob 21 Lis, 2009, w całości zmieniany 1 raz
Co będę gadał Majku. Jak zawsze piękne ustawienie, dobry bęben i rozumiem tęsknoty za emmemiksem ... cienkie korpusy rulez.
Czekam na to mobilne ustawienie 16bd, 8 i 12...
Pewnie będzie poezja... gdyby nie ten kolor, natural, którego nijak pokochać nie mogę, ale to preferencje osobiste wiec zupełnie nie jest to uwaga rzeczowa
I jeszcze jedno czekam z niecierpliwością na jakąś próbkę dźwiękową.
A jak zawsze werble miotą
Edit:
przypomniało mi się brakujące słowo..
Twoje sety są zawsze niezmiernie ELEGANCKIE. Imponuje mi to
Tęsknota za mmx'em jak najbardziej Coś mają w sobie cieknie klonowe korpusy czego mi brakowało
Thanks Mario