Sabian AAXceleration 14" hi-hat
Alchemy ProArt 16" crash
Alchemy Professional 10" splash
Wuhan 14" china
Alchemy Professional 17" Rock crash
Zildjian Edge 20" ride
Stagg SH 20" china
Naciągi:
Emady na stopie, E2 na tomach, G1 na werblu, rezonujące firmowe (by Yamaha )
Żelastwo:
Taye, Pearl, Mapex, Ludwig, Yamaha.
Sprzęt raczej do metalowej młócki, nisko nastrojony ma ładny, "oldskulowy" sound. Stopa super, tomy także, werbel wymaga siedzenia i kombinowania, ale opłaca sie, ma całkiem ładny strzał. Jak będzie jakies nagranie w wersji studyjnej, to się pochwalę
Ostatnio zmieniony przez Dziadzio Wto 31 Mar, 2009, w całości zmieniany 2 razy
W opisie masz chyba błąd.
Tom 14 na pewno nie jest głęboki na 14 tylko pewnie 11"
inaczej jakim cudem by się zmieścił nad centralką w ten sposób jak u Ciebie.
BTW sprzęt ładniutki.
Tom 14 na pewno nie jest głęboki na 14 tylko pewnie 11
BTW sprzęt ładniutki.
Wysłany: Wto 31 Mar, 2009
Dziadzio napisał/a
Anarchismo napisał/a
BTW sprzęt ładniutki.
Racja, to jest 14x12 i 16x14, dzięki
strasznie dziwna rozmiarowka...jestes pewien ze to nie jest 14x11 i 16x13? bo takie sa typowe wymiary wieszanych floorow...
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
BTW sprzęt ładniutki.
Racja, to jest 14x12 i 16x14, dzięki
strasznie dziwna rozmiarowka...jestes pewien ze to nie jest 14x11 i 16x13? bo takie sa typowe wymiary wieszanych floorow...
Wysłany: Sro 01 Kwi, 2009
przeciez nigdzie nie napisalem, ze 14x11 maja wszyscy producenci, wiec luz chlopaki najbardziej typowa centrala to tez prawdopodobnie 22x16, ale sa inne tez rozmiary, wiec peace bracia
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
Całkiem fajnie, ale wuhany są bardzo kruche, co w sumie tłumaczy ich niewysoka cenę.
A czemu > pęknał Ci ?
ja mam 16" i wygląda solidnie
a bębenki bardzo miłe i blaszki tez szczególnie Alchemy i Wuhan hehe
a napisz cos o samych bębenkach b dla mnie ta firma nie jest zbyt znana. Dobrze są wykończone ? jakie tam jest zawieszenie tomów bo niebardzo widze ze zdjęć
Ostatnio zmieniony przez MrM___ Czw 02 Kwi, 2009, w całości zmieniany 3 razy
Całkiem fajnie, ale wuhany są bardzo kruche, co w sumie tłumaczy ich niewysoka cenę.
A czemu > pęknał Ci ?
ja mam 16 i wygląda solidnie
a bębenki bardzo miłe i blaszki tez szczególnie Alchemy i Wuhan hehe
a napisz cos o samych bębenkach b dla mnie ta firma nie jest zbyt znana. Dobrze są wykończone ? jakie tam jest zawieszenie tomów bo niebardzo widze ze zdjęć
Tak, dosyć szybko mi strzeliła wuhanka 14", no i kilku znajomym bębniarzom też, ale absolutnie nie narzekam. Stosunek ceny do jakości i tak jest niezły hehehe...
Zawieszenie nieingerujące, półobręcze zamocowane do śrub lugowych na gumowych podkładkach, zrobię foty jutro, jak nie zapomnę, zobaczysz, jak to wygląda dokładnie. Generalnie, wykonanie zaskakująco dobre. Akurat TourPro to selekcjonowana broza plus selekcjonowana lipa, więc raczej niskie, mięsiste brzmienie, mocno rockowe. Jest w tym brzmieniu coś oldskulowego, ciężko mi powiedzieć co, ale ma taki posmak lat 70-tych/80-tych. Jedyna rzecz, którą poprawiałem, to dokręcenie maszynki przy werblu, poza tym wszysko gra. Mogę nawet powiedzieć, ze polecam hehehe