Dokładnie taki zestaw mi się marzy! po prostu strzał w dziesiątke. Takie bębny, takie blachy i dokłądnie takie ustawienie.. (może tylko kolor beczek chciałbym inny, jakiś natural ). Eh..... Może kiedyś, kiedyś.... Gratuluje takiego sprzętu!
_________________ You must accept the fate that you've chosen, You Will Obey Your Destiny!
może i nie mam, ale jak daleko pamięcią nie sięgnę, to zawsze mi się marzyła yamaszka maple custom. Rewelacyjne bębny. Jak widzę gdzieś taki zestawik to od razu zaczynam cieszyć mordę
... a kiedyś jak będę miał za dużo kasy to się pobawię w Bębniarka i sobie dokupię ze 3 zestawy(w tym oczywiście maple custom)
genialny zestaw. wg mnie najładniejszy na forum. nic mnie tak nie przekonuje jak Twój zestaw. po prostu rewelacja.
btw. identyczne gary (te same wykonczenie bebnów i osprzętu) ma mój nauczyciel Vlodi Tafel, tyle że w secie 20, 8, 10, 12, 14, 16, te bębny są prześliczne.
Z SPD-S'em nie wahaj sie ani chwili, najzawodowszy sprzęt świata:)) tylko trzeba od razu pomyśleć o statywie do niego.
a jak jest z niezawodnoscia i latwoscia obslugi tego rolanda? pytam bo w necie opinie sa nie dosc ze sprzeczne to jeszcze ekstremalne - jedni pisza ze to syf najgorszy (nie dziala rozpoznanie dynamiki, wgrywanie wlasnych sampli graniczy z cudem i co chwila sie wiesza), a drudzy ze lepszego sprzetu w lapach nie mieli ;]
btw. gary sliczne ;]
_________________ Rhytm is a way to transmit a description of experience
in an emotional and not abstract way.
It is more than a metaphor:
It is a physical experience as real as any other.
Znam jedną wadę spd-s'a. Jesli uzywasz firmowych sampli, to mozesz odpalic wszystkie pady na raz i smiga ładnie, przy samplach wgranych przez Ciebie, maszynka wiesza sie po wlaczeniu wiecej niz 2 sampli.
_________________ As far as playing jazz, no other art form, other than conversation, can give the satisfaction of spontaneous interaction - Stan Getz
yamaha maple custom... po prostu nic dodac nic ujac
_________________ . . . przez całe stulecia wywyższał człowieka nad zwierzę i wznosił go ku wyżynom nie kij, ale muzyka: czar powabnej prawdy, powab jej wzorców. Borys Pasternak
matizol
A w tym flat ridzie, ktory nie ma bella, to mozna jakos wydobyc dzwiek uderzając w miejsce gdzie powinien byc bell, tzn czy to wogole jakos brzmi itp?
Tam (w miejscu gdzie powinnien być bell,ale jego nie ma) dżwięku za wiele nie wydobędziesz.Ale tam gdzie gra się jako Ride,brzmienie jest "cudowne"
Mam 4(cztery Flat Ride) i je uwielbiam
Znam jedną wadę spd-s'a. Jesli uzywasz firmowych sampli, to mozesz odpalic wszystkie pady na raz i smiga ładnie, przy samplach wgranych przez Ciebie, maszynka wiesza sie po wlaczeniu wiecej niz 2 sampli.
Nie miałem jeszcze żadnych przykrych historii z SPD-Sem oprócz chwili w której się przekonałem, że jednak nie przeczyta on karty 4 GB ) Byłem naiwny, jego max to 512 mb. Ale zważając na to jak małą pojemność ma jedno krótkie uderzenie to jest to wystarczająco, a kart można mieć nieskończoność, jak ktoś się uprze;)
Co do wieszania: mi się jeszcze niegdy to nie przytrafiło, a wgrywam mnóstwo swoich sampli. Robiłem też patche, w których puszczałem równolegle 3 swoje loopy (bas, klawisz i jakis lead, wszystko osobno) i nie było z tym żadnego problemu.
Świetna sprawa do loopów: robisz 1 takt groovu np. w Reasonie, albo Cubase, exportujesz ten jeden takt, a SPD-S c go zawodowo zapętla i panny są twoje;]
no wlasnie po to chce kupic spd-s zeby puszczac to co przygotuje w reasonie ;]
_________________ Rhytm is a way to transmit a description of experience
in an emotional and not abstract way.
It is more than a metaphor:
It is a physical experience as real as any other.