Zin
Wysłany: Wto 08 Maj, 2007 Total Custom Amati
Pewnie co niektórzy wiedzą o jaka perke chodzi ale od poczatku
NA poczatku byl sprzet z allegro ktory wygladał tak
oraz opis
Przedmiotem licytacji jest zestaw perkusyjny firmy Amati. Składa się on z:
- dwóch centrali
- dwóch stóp
- dwóch tomów (13" i 14") (a były 12'' i 13'')
- kotła 16"
- werbla 14" z naciągiem Remo Ambassador, w miarę nowym
- statywu do hi-hatu wraz z talerzami Amati
- statywu do ride'a wraz z talerzem Amati
- statywu prosty Power Beat do crasha wraz z talerzem Polmuza
- statywu do werbla
- dodatkowego, uszkodzonego talerza Polmuza (crash)
- krzesła perkusyjnego Amati
- poduszki i wełnianego płaszcza do wyciszenia centrali
- dwóch dodatkowych obręczy do kotła i jednego toma
- dwóch dodatkowych obręczy do centrali
No i z tego zmontowalem juz moj pierwszy zestaw ktory wygladał tak
Przerobilem stary naciag z przodu
Dokupilem statyw Amati pod tom 12'' Wszystko ustawilem sobie prosto wysoko i tak pykalem dlugi czas..
Ale bylo mi ciagle mało... Uwielbiam moja amatke i ciagle chcialem cos poprawic wiec postanowilem sobie okleic bebny.. (niestety mam tylko taka fotke całosci pokaze pozniej jak znajde )
Ale było mi za mało... Bardzo podobaja mi sie perki OCDP wiec postanowilem wzorowac sie na nich czego pierwszym efektem bylo zamienienie lug miejscami na tomie,flor tomie i centrali tak by szly na przemian...
Ale ciagle bylo mi za mało wiec wpadlem na pomysl zeby zrobic przeszczep.. Mianowicie zeby z dwoch centrale zrobic jedna Druga ktora stala i sie kurzyła na strychu zostala moja bazą poniewaz nie miala mocowania na tomy na centrali wiec byla nieskazitelna a do tego byla jeszcze dluzsza niz standardowe centrali amatki wiec nawet nie wiem co to za centrala ale jakas bardzo unikalna... No to pomysl byl prosty. Odcinam 1/3 centrali amatki przerabiam lugi w drugiej amatce przyczepiam to wszystko na lugi i sie trzyma Około tygodnia pracy przygotowan i picowania i efekt przeszedl moje najsmielsze oczekiwania..
Centrala jest idealnie symetryczna lugi na przemian wygladaja cudownie a dzwiek jaki uzyskalem po tym przeszczepie jest poprostu ukoronowaniem moich dzialan Wymienilem takze obrecze na inne ktore mialem w zestawie bez charakterystycznych amatkowych rowków oraz dodalem otwór w przednim naciagu I tak gralem przez dlugi czas. Zaczalem nowy projekt z kolegami www.myspace.com/sekaku wiec pora dalej picowac perkusje Do zestawy trafily dwa nowe talerze crash 16'' Paiste 101 oraz uzywany 16'' Zildjian
Obecnie perkusja jest w stanie kompletnej renowacji czyli szlifowane wewnatrz, zewnatrz oraz krawedzie i łatanie pozostalych dziurek po lugach
Czeka mnie jeszcze sporo pracy, zaraz potem przyjdzie pora na wymiane naciagów oraz na nową okleine mojego wykonania... Wtedy juz chyba bedzie totalny idealny custom Amatka... Bardzo duzo pracy bardzo duzo serca w tym sprzecie ale chyba jak widac warto warto i jeszcze raz warto
jasne ze warto !! szczerze Cie podziwiam . Lepiej by brzmiała gdybys ja polakierował moim zdaniem ale teraz jak jest tyle tych linii itd do było by ja trudno doprowadzic do normalnego stanu chyba ze bys umalował ja bejca na jakis ciemny kolor . Fajna ta centralka . dokoncz to wszystko koniecznie wrzuc fotki i podziel sie wrażeniami .jesli było by to mozliwe to koniecznie cos nagraj na niej
pozdrawiam
_________________ The Crows
Zin
Wysłany: Wto 08 Maj, 2007
Centralka bedzie wyczyszczona z tych lini i tez poki co bedzie poki co pozostawiona tylko w naturalnym kolorku jak tomy
tylko ze jak bedzie takie drzewo gołe bez zadnego zabezpieczenia to moze sie cos z nimi stac . mogą sie znowu zabrudzic albo cos w tym stylu . masz zamiar je czyms zabezpieczyc ??
I jak tam Zin, moje rady cos pomogly czy nic? Zerwales juz okleine? Dawaj na bierzaco fotki Ja dzis chyba wrzuce na forum nowe fotki mojej Tamy
Zin
Wysłany: Wto 08 Maj, 2007
Drewienko jest gładziutkie wiec tak szybko sie nei zabrudzi a juz za jakis czas na perke trafi okleina JEszcze nie mialem czasu sprawdzic tych sposobow ale florr tom czeka seseseses xD Pozdro
Kolejny fan stylu bębnów na travisa i OCD&P witam w klubie;d;d;d; podziwiam cie z ta centralnka naprawde super super super;d a radzil bym ci je chociaz polakierowac bezbarwnym lakierem .... ja chce moze cos pozmieniac w moim zedzec lakier dodac brokat i jakis kolor zeby tez wyszlo cos na styl OCD&P ;p ale naprawded z ta centralka to extra pomysl ;d i mam pytanie czym zrobiles to obramowania dziury w rezonansie?? bo wlasnie zrobilem nowy i nie wiem czym obramowac zeby bylo fajnie
_________________ Sprzedam:
Remo Practise Pad 8" 70zł Mało uzywany
Stopa Mapex P750 125zł
Ostatnio zmieniony przez OCD&P Pią 03 Sie, 2007, w całości zmieniany 1 raz
Całkiem spoko gary, szczególnie patrząc na włożoną w nie pracę. Fanem oklein nie jestem, chociaż w tych klimatach chyba po prostu wpasowują się stylem pomyśl może o pokombinowaniu z lakierem? Od szablonów chyba można całkiem dużo wyczarować.
Jeszcze gdyby sam setup nie był klonem Travisowego ale dobrze dobrze (pomijając blachy).
Łał, niezła robota! Czekam na dalszą część tuningu. Pomyśl o tym lakierze bo gołe drewno faktycznie może się szybciej zniszczyć (chłonąć wilgoć czy coś...). Pozdrawiam i życzę powodzenia.
kurna, patrząd na tego rajda, myślałem, że to mój.:D
_________________ ZAMIENIĘ Pearla BLX 10 12 14 16 22 (+13 SD)
KUPIĘ lugi mapex z serii Q.
Zin
Wysłany: Wto 22 Maj, 2007
Tom 12'' juz zamontowany i powiem jedno - kosmos Gra o niebo lepiej niz przedtem a dodam ze gram na naprawde starym i zurzytym naciagu xD Takze bajera teraz robie kociol i potem centralka Warto to robic bo perka zaczyna wygladac pieeeknie i brzmiec o niebo lepiej Centrala jest zlączona na lugi co widac na obrazkach Zapomnialem dopisac ze centrala zamiast 20 standardowych lug ma teraz 16
Ja teraz w angli jestem tama jest u znajomego na rownaniu krawedzi i dorabianiu obreczy do stopy bo nie bylo, po powrocie do polski czyli za max miesiac,dwa bebny po tygodniu od powrotu powinny miec swoja premiere na forum
Sory za offtop
Zin i jak z tymi bebnami? skonczyles?
Zin
Wysłany: Pon 23 Lip, 2007
Narazie to sobie zrobilem tom 13x5 Nie ma czasu na perke niestety... Zycie boli....