Wysłany: Nie 10 Lut, 2008 u Królika - Daewoo collectors
Cześć! Nie mam co robić to zaprezentuje Wam mój zestaw
Bębny Dw Collectors w kolorze Purple to Black Burst, z czarnym osprzętem w konfiguracji:
BD 22"x18" - Remo Powersonic + łatka slug - fabryczny naciąg Dw
Sn 14"x5" - Remo Ambassador Coated - Remo snare + Die Casty Dixona
TT i FT 10"x8", 12"x9", 14"x11" 16"x13" - Remo Emperor - Remo Diplomat
Blachy:
Hi-hat Zildjian A Custom 14"
Crash Zildjian A custom 16"
Crash Alchemy Professional Rock 17"
Crash Zildjian K Custom Dark 18"
Ride Zildjian K Custom 20"
China Zildjian A Custom 20"
Hardware:
Rama Gibraltar + 2 ramiona łamane Dixon-a + ramię Dixona z clampem
Twin Dw z serii 9000
Statyw pod hi-hat Dw z serii 9000
2 statywy Dw z serii 9000
Statyw pod werbel Dw z serii 5000
Krzesełko Basix-a
Pokrowce Canto (Dc Signature)
Na razie koniec z zakupami bo niedawno kupiłem ten zestaw i jestem kompletnie spłukany
Ale w przyszłości chcę dokupić trochę zabawek tj. drugi werbelek, splashe, cowbel, jakiś block, mini chine i drugi hi hat.
P.S. nie doczepiajcie się do fotek, bo ja to jestem dupa a nie fotograf
Ostatnio zmieniony przez krolik552 Pią 07 Sie, 2009, w całości zmieniany 11 razy
chyba to jest V Rack. Taki całkiem podobny... Kupiłem tą ramę używaną i chyba nie jest nigdzie napisane jaki to jest dokładnie model, ale bardzo podobne do V Racka
Jeszcze nie miałem okazji ich porządnie nastroić, no i naciągi są jeszcze świeże, więc nie brzmią jakoś szałowo. Teraz mam ferie i będę mógł przy nich trochę pokręcić. Jak je porządnie nastroje to napiszę jak gadają.
Ogólnie to jest bardzo indywidualna sprawa z kupnem Perkusji. Dw zarówno jak i Yamaha, Pearl, Tama i wiele innych firm robi zawodowe bębny, ale każdy z tych zestawów ma inny charakter. To trzeba na każdym pograć i samemu zdecydować. Mnie akurat Dw urzekło
Wysłany: Pon 11 Lut, 2008
czemu na zdjeciu nr 4 widze 4 crashe? jakas pomylka czy cus?
swietny secik, gratuluje blaszke, bebnow i swietnego hw...
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
Bebenki piekne. Blaszki cud miod a twin mmm brak slow. Gratuluje zestawu, sam chcialbym sie kiedys takiego dorobic w przyszlosci:) Jak nagracie koniecznie chcialbym uslyszec te talerze
_________________ Rhytm is a way to transmit a description of experience
in an emotional and not abstract way.
It is more than a metaphor:
It is a physical experience as real as any other.
_________________ . . . przez całe stulecia wywyższał człowieka nad zwierzę i wznosił go ku wyżynom nie kij, ale muzyka: czar powabnej prawdy, powab jej wzorców. Borys Pasternak
http://pl.youtube.com/watch?v=SGh8o_5Ac3Q
na razie tylko takim czymś mogę Was poczęstować - ogólnie chciałem sprawdzić czy w ogóle będzie coś słychać bo mój aparat raczej nie należy do najlepszych i nagrałem to na szybko. No i jeszcze kartę pamięci mam zawaloną, przez co film mi się urwał
Jak będę miał trochę czasu to nagram coś konkretniejszego
to Saturn Limited Edition Ci się już nie podoba?:P
...podobno lepszy od Reference-a...
Panie. Podoba się i to bardzo. Collectors jest dla PRO muzyków. Więc nie widzę sensu wydawania takiej kasy na set z którego i tak nie skorzystam tak jak należy. :]
...2. Czytaj ze zrozumieniem. Bo widzę, że nie zczaiłeś pewnej wypowiedzi.
http://pl.youtube.com/watch?v=SGh8o_5Ac3Q
na razie tylko takim czymś mogę Was poczęstować - ogólnie chciałem sprawdzić czy w ogóle będzie coś słychać bo mój aparat raczej nie należy do najlepszych i nagrałem to na szybko. No i jeszcze kartę pamięci mam zawaloną, przez co film mi się urwał
Jak będę miał trochę czasu to nagram coś konkretniejszego
IMO pozytywnie Podobają mi sie twoje przejscia (szczegolnie gdy twin pojdzie w ruch)
Dzięki. A akurat przejście z twinem było tylko jedno i tak je skopałem... nierówno strasznie. Teraz się ostatnio zabrałem za ćwiczenie takich różnych "młynków" z jedną stopką i nie umiem dobrze zagrać z twinem
jacek-bębniarz napisał/a
ale mam pytanie... ile masz lat??
jestem rocznik 92... więc jestem starszy od Ciebie (ha!)
_________________ . . . przez całe stulecia wywyższał człowieka nad zwierzę i wznosił go ku wyżynom nie kij, ale muzyka: czar powabnej prawdy, powab jej wzorców. Borys Pasternak
Dobry sprzęt, chociaż nie wiem czy warty tych pieniędzy. Prawdopodobnie mając tyle gotówki kupiłbym reference'a (bo brzmieniem się specjalnie nie różnią, a reference ma MA SA KRY CZNE te wykończenia brokatowe- purple fade to black kładzie na ziemię).
No ale blach to autentycznie zazdroszczę, bardzo fajnie dobrany set.