Łoł, nie gibie Ci się ten statyw łamany? dwa duże tomy i crash, to jednak sporo..
Czemu chcesz lakierować? Niebieski ładny jest, w ogóle, całkiem-całkiem się to prezentuje.
Pozdr
y.
Nie gibie ni troche, ale ramienia już do niego nie dołożę z tymi dwoma garnkami (jeden chcę przenieść w przyszłości obok floora, tam gdzie teraz są dwa zajmują za dużo miejsca jak na mój gust i do 13" jest średni dostęp). Fajny ten statyw, ciekawe czy gwinty też ma tak dobre jak stabilność. Pożyjemy zobaczymy.
Lakierować chcę bo i niebieski tak średnio mi podchodzi (na zdjęciach wychodzi nieźle, nie powiem ) no i okleina miejscami już nie jest "w stanie sklepowym", bardziej jak po transporcie przez całą Polskę bez trzymanki... zabezpieczenia. I w ogóle teraz lakierowane amatki są trendi (ta, wiem, trendi nie jest trendi).
Dzięki dzięki jak teraz patrze to bym się zastanowił czy by nie wziąć jednak hh pro arta od razu, ale trudno, kiedyś wymienię.
Rezo to ja nie wiem co poprzedni właściciel chciał uzyskać i czy mu się udało, w każdym razie czekam na przypływ gotówki i kupuję SKII + łatka + regulator później (chociaż jeszcze tego wszystkiego nie jestem pewien, chcę mocne dup z lekkim klikiem i nie mogę się zdecydować )
A na gg w sumie jestem i tak cały czas jakby coś tam ważnego, choć wolę maila ostatnimi czasy.
Rezo to ja nie wiem co poprzedni właściciel chciał uzyskać i czy mu się udało,
Chyba to, żeby się gąbka nie wysunęła.
Na razie właśnie tak to sobie tłumaczę
[quote="kubawe"]Czemu przy garach nie masz rezonansów? Co do blaszek nie mam zastrzeżeń. Tylko ride'a bym kupił lepszego chyba, że Ci ładnie współgra z alchemy'ami pzdr.
Nie mam rezonansów bo jeszcze ich nie dorobiłem. Ride'a też bym kupił lepszego i zamiast Amati bym wolał coś pokroju Starclassica albo tej ślicznej różowej Cabrii co tu niedaleko ją widać ale cóż. Tak serio, to poczeka chyba aż do wolnego 1,1pln na alchemy raw ride'a. Czyli co najmniej długo. Raczej wątpię, że będzie mi się chciało coś pośrednio mieć. Nowe naciągi i jeszcze jeden łamaniec first (może tego premiera co go Qbs zachwalał? coś co utrzyma kilka blaszek, w tym tego raw ride'a i toma ).
Malowanie w końcu nie doszło do skutku z powodu braku czasu (a jak każdy wie lepiej poczekać niż robić na szybko), przez ten rok nie będę się z nią za często widział (maturalna), lakierowanie zostaje na przyszłe wakacje. Póki co zapoluje za częściami do domowego zestawu do ćwiczeń (w sensie - twina mi do tego brakuje ).
Dokładnie. Niebieskie kółko (20cm średnicy) z folii samoprzylepnej nakleić na naciąg. Wycinane od pudełeczka (tzw. ciacha; 14cm średnicy) na płytki, przyklejonego taśmą dwustronną aby się nie przesuwało, nożykiem tapicerskim, a na koniec przejechane papierem ściernym po krawędziach.
w najbliższym czasie (jak już się oddłużę ) inwestuję wreszcie w stołek (przy twinie jednak dupa bezwzględnie musi mieć wygodnie ) i statyw od hh, dopiero wtedy biorę się za naciągi itd., lakierowanie+rezonanse zostawione w ogóle na po maturze...
Zapytam: jak się sprawuje ten statyw łamany Basixa? Jak gwinty?
Wiesz, ja jestem mało reprezentatywny bo zestawu za dużo nie użytkuję, ale jeszcze żadnego problemu z nim nie miałem (może z małym wyjątkiem, memory-locki bardzo ciężko chodzą, ale może it's not a bug, it's a feature ), z tym co widać na fotach stał i nawet nie drgnął, jak będę kupował następny to będzie to brat bliźniak. Imho świetna jakość w tej cenie.
eagleVDA napisał/a
Sorry za offtop ale kur.. jak się przykleja tego flam slama on jest samoprzylepny czy jak nie chcę zniszczyć sobie naciągu
A o normalnie, samoprzylepny jest, tylko trochę ciężko odkleić tą folię co zabezpiecza klej.