Perkusja Online - Forum Perkusyjne
   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy   Infopage

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Pokaż nam Swój sprzęt » Vogt's Electronics
Vogt's Electronics
Autor Wiadomość
Vogt

Wysłany: Wto 04 Wrz, 2007   Vogt's Electronics

Yo.
Przyszedł czas, żeby pochwalić sie częścią swojego sprzętu :)
O to i mój wspaniały (?) Roland TD-3kv na ramie od TD6
perkusja
Krzesełko to Basix ale odpicowany. Pałki VF AJ3, stopka xlp18 (do wymiany) i słuchawki Sennheiser HD 202 (bardzo fajne)
W przyszłości jak znajdę czas zamierzam napisać jakiś crash test.
Za jakiś czas jak będę miał to sfotografuję resztę sprzętu.

chudzik5 

Wysłany: Wto 04 Wrz, 2007   

Hmm ze fajnie wyglada to nie powiem...
Ale czy moglbys cos powiedziec n/t tego sprzeta?
Chcialbym sobie sprawic jakis sprzecik do popukania w domu, a w angli pracujac tydzien bedzie mnie bez problemu stac, wiec jak mozesz to napisz co nie co :)

Vogt

pytaj co chcesz wiedzieć to odpowiem :)

chudzik5 

Wszystko :D
No jak brzmi, czy glosne to jest, w sesie stkukow itd :)

Vogt

Stukanie: mieszkając w typowym PRLowskim bloczysku po zamknięciu jednej pary drzwi nic nie słychać (no chyba,że ktos sie przysluchuje ;) ) Głośność padów nie sprawia problemów. No chyba, że się do czegoś podłączysz to wtedy szyby latają :)
Brzmienia: tu wszystko jest kwestią gustu. W podstawowym module td3 jest 30 prekonfigurowanych zestawów +2 sloty na własne zestawy. Brzmienia są zroznicowane od akustycznych, przez vintage, jazzowe, latino po elektronike z lat 70-80 :) Bardzo fajnie sprawdzają się przy graniu do podkładów.
Zamierzam zmienić moduł na TD6 (moze td8) to będę opisywał dalej :)

Yahoo 

Wysłany: Sro 05 Wrz, 2007   

piekna sprawa, ja jak dobrze pojdzie za 2 miesiace bede mial Dtxpress IV ale to juz troszke drozsza sprawa.

http://www.youtube.com/jasinskimusic

Engram

w drodze do mnie jest taki sam 8) powiem mi czy ten modół ma jakieś kosmiczne dźwięki nieperkusyjne lub możliwość wgrywania takowych?

chudzik: wszyscy już wiemy, że jesteś w Anglii, nie musisz tego powtarzać w każdym poście.

Vogt

Engram napisał/a
w drodze do mnie jest taki sam 8) powiem mi czy ten modół ma jakieś kosmiczne dźwięki nieperkusyjne lub możliwość wgrywania takowych?

chudzik: wszyscy już wiemy, że jesteś w Anglii, nie musisz tego powtarzać w każdym poście.

takie pokroju yamahowskich keyboardowych? Raczej nie, ma dziwne brzmienia stopy (disco:P), cowbelle, chimesy, congi, timbalesy, klaśnięcia ale jakichś specjalnych udziwnien nie ma. Zawsze można przez midi sobie kompa podłączyć i jechać z jakiegos EZdrummera, chociaż jeszcze tego nie próbowałem. :)

Carlos

chudzik5 napisał/a
Chcialbym sobie sprawic jakis sprzecik do popukania w domu, a w angli pracujac tydzien bedzie mnie bez problemu stac, wiec jak mozesz to napisz co nie co :)

Po tygodniu na pewno cię nie będzie stać na rolanda. Na Amati może :)

chudzik5 

Carlos napisał/a
chudzik5 napisał/a

Po tygodniu na pewno cię nie będzie stać na rolanda. Na Amati może :)

Czepiasz sie szczegolow :) Jak nie po tygodniu to po dwoch :wink:
Vogt powiedz mi czy mozna z tego wykrzesac jakies fajne brzmienie, wiesz nawet do cwiczen chcialbym miec sound taki jaki mi sie podoba :)
Czy mozna zrobic symulacje jakis fajnych bebnow?
A i najwazniejsze, mozna do tego podpiac dodatkowe pady? Tzn blachy i dodatkowe tomy? bo chcialbym miec zestaw taki na jakim gram normalnie :)

muffin man
mikirurka.kom

chudzik5 napisał/a
w sesie stkukow itd :)

Przeczytałem - w seksie sutków

chudzik5 

Hehehe zle przyczytales chodzilo mi o to czy jak sie stuka to czy jest glosno czy cicho :D

Yahoo 

Wysłany: Czw 06 Wrz, 2007   

http://www.musiccenter.co...ress4spec_d.jpg

ja kupuje cos takiego, do tej Yamahy z tego co wiem mozesz jeszcze cos podlaczyc pod stope. A co do brzmien sa naprawde swietne.

http://www.yamaha.com/nam...VNM=LIVE&LGFL=N

tutaj mozesz posluchac brzmienia dla mnie zabija, musisz przewinac pasek na dol i tam masz dtxpress IV product demo, brzmienie w zasadzie jak akustyk.

Ale to kosztuje 6 tys, mozesz kupic taki zestaw za okolo 4500 ale bez 3 strefowego werbla i jednego talerza

http://www.youtube.com/jasinskimusic

chudzik5 

No fajnie to gada ale za 6 tysia to mozna kupic juz dobre zawodowe bebny akustyczne :) Szukam ze tak powiem czegos mniej wytwornego :D

Bębniarek

To polecam Alesisa DM 5 Pro zawodowy sprzęty i o połowę tańszy

perkusja

Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Pokaż nam Swój sprzęt » Vogt's Electronics