Wysłany: Czw 01 Lip, 2010 W miarę dobre bębny - Yamaha Recording/Power Tour/Bertrand
Oto mój skromny zestaw.
Werble:
- Yamaha Brass 14'x8', drewniane obręcze Seba - boczny
- Yamaha Recording 9000 13'x11", przeróbka z toma (na zdjęciach brak górnej drewnianej obręczy Yamaha Vintage Hoop) - główny
Tomy:
- Yamaha Recording 9000 12'x9'
- Yamaha Power Tour Custom 8000 15'x15'
Centrala:
- Bertrand Powered (klon) 22'x19', osprzęt firmy Taye z modelu Rock Pro.
- Zildjian K Custom Ride 20'
- Zildjian K China 19'
- Zildjian 14' New Beat 14' Top / China Boy 18" (jako główny hi-hat/china-hat)
- Zildjian Armand Ride 20" /Istanbul Agop Traditional China 18"
- Zildjian K China 19' / Zildjian Z (Custom?) Crash 18"
- Zildjian K Custom Hybrid Hi-hat 13 1/4' (zamknięty)
- Alchemy Proffesional Raw Sizzle Bell 9'
Hardware:
- twin DW 5002 AD3 (drewniane bijaki Tama)
- Yamaha WHS-860 (na lince)
- statywy i osprzęt głównie Gibraltar i Yamaha, ale też Basix i... różnie
Pałki:
- Osca - customowy model robiony na zamówienie (Zildjian Absolute Rock są za drogie i mało wytrzymałe)
Wysłany: Czw 01 Lip, 2010
hehe przypomina mi sie zestaw qbs'a ladne ladne graty, gratuluje
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
Wiem, że ustawienie i cała reszta dosyć niecodzienne hehe ale po prostu tradycyjne brzmienia mnie przestały interesować.
Centralka? Nie wymienię na żadną inną. Jest najlepsza jaką w życiu słyszałem.
Nagrania powinienem mieć na jesień, jak nagramy materiał z zespołem. Planuję "piętnastkę' wysłać do Bertanda by mi przemalował na kolor tomów od Recordinga. Centrala zostaje jak jest. Flying Dragona już nie mam. Nie ma dla mnie lepszej stopki jak DW 5002.
Anarchismo - Leżajsk? Może kogoś z Kethy znasz?
Klima - dzieki
no ba, to moi bardzo dobrzy znajomi, mówię o starym składzie ze svistem na basie. Obecnie właśnie ze svistem sobie jammuję od czasu do czasu, ale kotem nie jestem
Ostatnio zmieniony przez Anarchismo Czw 01 Lip, 2010, w całości zmieniany 2 razy
A od zeszłego tygodnia, Seba, obecny basista, pracuje ze mną. Z Maćkiem w poniedziałek na browarze byliśmy, bo pan lider w Wawie teraz urzęduje hehe Świat, szczególnie muzyczny, jest mały