Świetne bębny i opis. A mogę mieć pytanie?? Czy wybrałeś evanse tylko dlatego, że wszyscy je mają, czy uważasz że pozostałe naciągi są do dupy(remo, attack, aquarian)??
wiesz, na attakach i aquarianach nie grałem więc (a może mimo to) ich nie brałem pod uwagę a żeby stwierdzić czy remo czy evanse lepsze to musiałbym mieć 2 takie same zestawy tak samo nastrojone 1 na evansach 2 z remami bo nawet jak zapamiętam jakieś brzmienie to i tak naciągi to tylko jedna ze składowych tego dzwięku. w rywalizacji remo evans zadecydował fakt że evans ma ładnie rozpisane na odwrocie opakowania jakiego brzmienia mozemy oczekiwać po danym naciągu a utwierdziły mnie w przekonaniu PrePacki z racji ceny.
wiesz, na attakach i aquarianach nie grałem więc (a może mimo to) ich nie brałem pod uwagę a żeby stwierdzić czy remo czy evanse lepsze to musiałbym mieć 2 takie same zestawy tak samo nastrojone 1 na evansach 2 z remami bo nawet jak zapamiętam jakieś brzmienie to i tak naciągi to tylko jedna ze składowych tego dzwięku. w rywalizacji remo evans zadecydował fakt że evans ma ładnie rozpisane na odwrocie opakowania jakiego brzmienia mozemy oczekiwać po danym naciągu a utwierdziły mnie w przekonaniu PrePacki z racji ceny.
dobrze gadasz panie! mam takie pytanko: grałeś wcześniej na tomach zawieszonych na centrali czy odrazu wrzuciłeś tomki na statywy? Jesli grales wczesniej z tomami w centrali to zauwazyles jakąś zmiane w brzmieniu BioDer po odstawieniu tomów, może swobodniej wybrzmiewa? Drugie pytanie: co to za statyw włożyłeś w dziurkę Weronice w BioDra? Bo chodzi o to że ten otwor w centrali jest grubszy niż wszystkie ramiona łamane a kce tak samo zrobić jak Ty...
statyw dostałem na bierzmowanie od ojca chrzestnego Dona Corleone z Włocławka - podejrewam że to basix przynajmniej kieydś podobnego basixa widziałem. wymiary nie są idealnie takie same - ramię wchodzi z drobnymi oporami w centralę a tomy bez memory loka troche się obracają ale generalnie gites.
odnosnie brzmienia to dopiero po jakimś czasie zaczęło mi dokuczać ustawienie ridea tak daleko ale od razu jak zdjąłem tomy to wstawiłem ridea nie próbowałem na "otwartej" grać. tym niemniej podobnie jak w przypadku naciągów musiałbym mieć 2 sety jeden z tomami drugi otwarty/ z ridem żeby ocenić czy jest jakaś różnica.
paanie! jeszcze jak! kupiłem za grosze od Palina (dzięki!) i jak wcześniej myślałem że ZBTy to mt. Everest brzmienia to teraz slysze że przydałoby się je wymienić - najchetniej na A customy i New beat hihat. tego crasha bym sobie zostawił zeby kontrastował z crashami a custom. a swoją drogą ZBTy uważam że są całkiem spoko i (teraz zostane zjechany) nie wmienił bym ich na żadne stagi czy nawet b8 a porównywanie z brasami to kompletne nieporozumienie.
@ MaŁpex
obecnie na allegro jest ten sam statyw. jest to power beat
http://www.allegro.pl/ite...tan_dobry_.html
fakt: u mnie też ramię się luzuje i co jakiś czas muszę dokręcać śrubkę na fotkach zdaje się jest zaslonięta, ale to nie jest duzy problem a mozliwości ustawienia zestawu o wiele wiele większe. polecam
jak ktos mądrze powiedział na youtube w komentach do filmiku gdzie wprawdzie był porównywany carey z bozzio ale temat zszedl na porównywanie careya z portonoyem: (mniej więcej) carey się zastanawia co zagrać żeby jak nejlepiej bębny pasowały do utworu, portnoy się zastanawia co by tuzagrać żeby samemu się pokazać od jak najlepszej strony.
sola nie będzię. jak się naucze grac tak że będe zadowolony z mojej gry z zespołem to wtedy ZACZNĘ temat solówki (swoją drogą byłbyś zawiedziony)
dzięki. do piątku powinny przyjść blachy to zrobie foty z nowymi blaszkami i w nowym ustawieniu które już katuję od dłuższego czasu ale nie miałem okazjii sfotografować
trochę nowości:
nowa próbownia (pozwolę sobia tak nazwac ten garaż)
nowe ustawienie
nowy crash: 16" avedis thin
nowy ride: 20" avedis medium
nowy hihat: 14" avedis new beat
W poprzedniej sesji byly podziekowania dla vicfirth i amatorski ring'ow.. a teraz? Ja widze ze dla jakiejs firmy tytoniowej tez sie cos nalezy! (ostatnia fota).
jeśli chodzi o zawartośc niebieskiej paczki w pokrowcu na pałki to:
dziękuję Ś.P. Królowi Janowi III Sobieskiemu za uratowanie Europy przed turkami dzięki czemu mogę teraz beztrosko palić papierosy nazwane jego imieniem
a jeśli chodzi o klawiszowca na ostatnim zdjęciu to nie wiem komu on dziękuje. znam tylko inicjały. L.M. bodajże