NACIĄGI:
SD - Aquarian Satin Finish Texture Coated oraz Aquarian Classic Clear
BD - Aquarian Super Kick II + łatka Evans black oraz Aquarian Regulator RSM
TT - Remo Pinstripe oraz Remo Diplomat Batter
FT - Evans Genera G2 Coated oraz Tama
TT - Evans Genera G2 Clear oraz Evans Genera Resonant
BLACHY:
HH - Paiste 402 14''
CR - Pearl Wild 500 16''
RD - Sabian AA Medium 20''
CH - Paiste 502 18''
SP - Orion Solo Pro Master 10''
HARDWARE:
HH - Gibraltar 5607
CR - Gibraltar 5609
RD - Stagg łamany
CH - Amati łamany
update:SP - Gibraltar SC-GCA na statywie crasha
update:tom Amati - clamp Gibralstar SC-BGC na statywie crasha
tom Pacific - tomholder Tama Omnisphere 691-6 bez clampa na centrali
werbel - Amati
stopa - Power Beat PDL - 505 (twin)
update:stołek - Basix DT-410
PAŁKI:
Zildijan 5B DIP (z nylonową główką)
Fibersticks 5B [tylko do ćwiczeń na padzie]
Vic Firth American Classic 5B update:3Drumsticks 5B
OTHERS:
metronom BOSS DB-30 ze słuchawkami Creative EP-630
Wysłany: Pon 30 Paź, 2006
no wix amatka w ladnym stanie, brakuje mi tylko drugiego crasha i chiny jakos na boku, aha no i co ty za skarpetki masz na tych tomach?:D
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
właściwie to mam parę rzeczy do wymiany i nie wiem od czego zaczynać - raz to stołek, przydałby się mobilny, a nie taki dwutonowy jak ten . dwa to statyw i mocowanie tomów, bo to woła o pomstę do nieba, trzy to nowe akcenty a cztery to jakiś werbel. tylko skąd tu kruca fix kasę wziąć?
hehe fajna amatka, ja miałem polmuza Lars Ulrich Custom
Ale nie mam fotek bo dysk sformatowałem wczoraj
Były przejścia 12x8 i 13x10 zawieszone nad werblem na domowej roboty statywie, centralka 20x14 i dwie studie kwadraciaki 14x14(na statywie od werbla) i 16x16 werbel polmuz 14x6 - istny karton albo wiadro :D
Ale darze ten zestaw sentymentem, bo po kilku modyfikacjach strasznie wygodnie się na nim grało. Do tego były blachy: hihat, dwa crashe, ride i china:P Szkoda że tak fajnie wygląda tylko na schemacie
Przepraszam najserdeczniej Sir Larsa, więcej się to nie powtórzy trzymam za słowo choćbym miał czekać aż kadencja Kaczyńskich się skończy a tak wogole to opłaca sie kupować takie tanie powershity czy polmuzy, czy lepiej doskładac, zaznaczam ze to ma byc 1st twin of mine...
wix - bardzo fajne amati, bardzo fajny ride podoba mi sie ustawienie zestawu - ale o tym ci pisalem juz kiedys
...co do twina power beat - odradzam! gralem na tym twinie i na pojedynczej stopce tego samego modelu troche czasu -> do mapexa xlp18 sie toto nie umywa grac sie da, a konstrukcja jest pancerna iscie - ale finezji z tej stopy nie umialem wykrzesac za grosz - z xlp (ktory dopiero co po trzech latach sluzby odszedl na rente i przed tygodniem zastapil go dw7002 ) za to wrecz przeciwnie moze sie nie znam, ale power beata nie polecam, lepiej kupic mapexiora w tej klasie [sorx za offtop]
Joorex - no masz rację, delikatny to on nie jest. ale z braku funduszy... da się . co do ride'a - też go uwielbiam (btw. dzięki pewnemu Forumowiczowi za sprzedanie mi go )
Dziarski Henk - ciężko mi jest odpowiedzieć na to pytanie, bo wsysnąłem oba naciągi od razu i nie mam porównania (wcześniej grałem na dwóch powerbeatach, więc niebo a ziemia klasy 7), więc nie wiem jak by brzmiał na skII uderzanym i pb jako reso. W każdym razie jak na 14'' głębokości to centralka łoi ładnie, jak chcesz jakąś próbkę to pisz na pw, wytnę coś z kawałków (bo we fragmentach na stronie nie słychać aż tak dobrze...)
Jesli to cos pomoze-dokupilem do emada na centrale z zestawu Tama Swingstar 22x 16 Remad'a na przod-nie wyczuwam zadnej roznicy, a rezo kosztowal 160zl Tylko lepiej wyglada. Wiadomo, ze to inne naciagi, ale klasa porownywalna.
_________________ SPRZEDAM:
1. Obręcz Pearl 14' (8 śrub)
_________________ . . . przez całe stulecia wywyższał człowieka nad zwierzę i wznosił go ku wyżynom nie kij, ale muzyka: czar powabnej prawdy, powab jej wzorców. Borys Pasternak
Oj, Piotrek, czystszy jak coś
A dla pewności wpisałem sobie wszystkie trzy te formy w wordzie (czystrzy, czystszy i czyściejszy) i, o dziwo, czyściejszy wcale nie okazało się być formą niepoprawną
Ale może dla pewności, tak asekuracyjnie, powiem: mniej brudny xD
A dla pewności wpisałem sobie wszystkie trzy te formy w wordzie (czystrzy, czystszy i czyściejszy) i, o dziwo, czyściejszy wcale nie okazało się być formą niepoprawną
Unit03 - http://www.isg.webserwer.pl/wojtek/bassdrum.mp3, zaznaczam, że ze strojem u mnie średnio, poza tym nie do końca podoba mi się jak zostały nagrane te bębny. konfig: amati + SKII + łatka evans czarna
Kepping Drummin - gównianie, tak szczerze. strasznie szklisty, daje po uszach, ma mnóstwo przydźwięków i brumów. no ale dałem za niego 60 zł, więc czego oczekiwać. przy dowolnym przypływie gotówki wypierniczam i kupuję coś lepszego. btw. ostatnio poszerzyłem park o chine Paiste 502 18'' - wreszcie mam na czym porządny akcent zrobić
COOLawik - dzięki wielkie, jestem z niego dumny
muszę zrobić nowe foty, bo się pozmieniało ostatnio trochę. china, statyw, tomholder...
no i wreszcie jakies znośne foto mam - już nowej próbowni, bo kapelę zmieniłem. przy okazji trochę zmian systemowych, przede wszystkim powstało drzewko: baza - gibraltar 5609, do tego ramię gibraltar z clampem i clamp z tomem. generalnie crash, splash i tom na jednym
niebawem postaram się o jakieś zdjęcia w ciekawszej okolicy, może z jakiejś fajnej sceny. na razie tyle:
oraz ustawienie:
na zdjęciu nie widać nowego stołka, który odbieram z poczty jutro
nadpływa do mnie trochę blach i nadlatuje stopa, a konkretnie:
14'' AAX Stage Hats
10'' AAX Splash
16'' AAX Stage Crash
Pearl 2002C Eliminator
będzie się w fotografii działo za jakieś 2-3 tygodnie
poza tym już dość dawno nowy statyw pod chine (i pacifica na clampie) - gibraltar 6609.
jak całość się uzbiera to zaprezentuję
oczywiście rzeczy które wymieniam pójdą na sprzedaż - jak coś to pisać i proponować (przypomnę: 402 14'' hi-hat, 10'' orion solo pro master splash, powerbeat pdl-505 - crash spękał i do wyrzutu idzie)