Witam,
chciałbym przedstawic mój najnowszy nabytek. Jest to YAMAHA DTX-Multi 12. Czekam jeszcze na statyw PS940, który już do mnie leci. Poniżej zamieszczam zdjęcia.
Wysłany: Pią 29 Sty, 2010
a jak to sie ma do spd-s'a?
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
Na stronie Yamahy możesz obejrzeć prezentacje możliwości tego modułu. Z pewnością jedną z zalet DTXM12 jest większa ilość padów (12) a także możliwość bezpośredniego podłączenia do komputera.
DTX-Multi 12 jest nowością na rynku i rzeczywiście w Polsce jest drogi. Dlatego kupiłem go w USA bo tam jak wiadomo mają niższe ceny. Nawet z przesyłką wychodzi taniej i jeszcze możesz negocjować cenę Dlatego daruję sobie zakupy w Polsce i w Europie bo jest drogo.
Statyw Yamaha PS940 już do mnie dotarł. W tym tygodniu powinien jeszcze dotrzeć adapter Yamaha MAT1 do montażu DTXM12 na statywie PS940. Jak już będę miał ten adapter to w końcu kulturalnie zamontuję DTXM12 na statywie Poniżej zdjęcie statywu PS940:
Fajne. Lepiej chyba tego użyć niż spd-s łatwiej trafić wpad. Aczkolwiek yamasze brakuje jednego w porównaniu do roland'a Johnnego Rabba który by to sprezętował