Wysłany: Sob 08 Gru, 2007 Yamaha Dtxpress IV Special- Yahoo Kit
Zakupiłem właśnie, zestawik Yamaha Dtxpress IV Special
Zestawik sklada sie z :
- 3 jednostrefowe pady
- 1 pad werbla z regulatorem sprężyny lub tempa itp, jest on też kilku strefowy
- pad do stopy
- hi hat rowniez kilku strefowy
- 1 pad talerza 3 strefowy, 1 jedno strefowy oraz pad do Ride 3 strefowy.
- modul Dtxpress IV
W skrocie jesli moge cos o nim powiedziec. Brzmi naprawde calkiem niezle, jest sporo ustawien i trzeba sie pobawic aby ustawic zestaw pod siebie ale potem jest juz naprawde niezla zabawa.
Niedlugo postaram sie wrzucic kilka próbek.
podluz jakas gruba koldre, na to koc, cos w ten desen
_________________ nie umiem grać bo nie ćwiczę.
zaqs
Wysłany: Sob 08 Gru, 2007
ja tam ucze sie grac na werblu w chacie bez zandych wyciszaczy, gram juz 3 dni wale dosc glosno:) i mi sasiedzi nic niemowia narazie .
Ja bym na Twoim miejscu sie nie przejmowal sasiadem
Zią, maszynę sobie sprawiłeś, że heej! Gratuluję i czekam na próbki, o których wspomniałeś. A co do problemu z sąsiadem, to spróbuj takie miękkie podkładki pod myszkę komputerową (bez usztywniającej tektury) położyć na pady. Powinno zadziałać, chociaż próbowałem tylko na akustyku... W każdym razie polecam spróbować - taki domowy patent. Pozdro.
eh upierdliwy na maksa nawet do spoldzielni dzwonil sie skarżyć hehe
chodzi mu zapewne o pad stopy, reszty raczej nie slychac jesli grasz z "normalną" dynamiką. Zrób tak: zwiększ pad sense i ustaw bijak dosc blisko pada. Zniwelujesz odgłos uderzajacego bijaka o gume, nie bedziesz tak mocna stopa uderzal a bedzie slychac dobrze Nauczysz sie grac ciszej przy okazji
Super sprzęt. Próbowałem podobną w sklepie muzycznym. Fajna zabawa, doskonałe rozwiązanie do grania w bloku ( o ile ma sie tyle kasy) Gratuluje . A ten sąsiad to naprawde makabra jeśli nie zestaw jest podłączony do kolumn, to dzwięk samych padów jest naprawde znikomy, więc nie wyobrażam sobie jak przy zamkniętych drzwiach jakikolwiek sąsiad może mieć jakieś wątpliwości
_________________ You must accept the fate that you've chosen, You Will Obey Your Destiny!
Super sprzęt. Próbowałem podobną w sklepie muzycznym. Fajna zabawa, doskonałe rozwiązanie do grania w bloku ( o ile ma sie tyle kasy) Gratuluje . A ten sąsiad to naprawde makabra jeśli nie zestaw jest podłączony do kolumn, to dzwięk samych padów jest naprawde znikomy, więc nie wyobrażam sobie jak przy zamkniętych drzwiach jakikolwiek sąsiad może mieć jakieś wątpliwości
nie mieszkasz w bloku. Takie tępe, dosc jednostajne uderzenia stopy naprawde sie niosą. Nikt raczej nie kupuje perkusji elektronicznej do domu, do cwiczen zeby grac z kolumnami tak glosno zeby sasiedzi przychodzili
wiec tak sprzecik naprawde niezly, a uderzenia stopy i w pady przenoszą sie po ramie na podłogę i to sie niesie po stropie. Dlatego pod sprzet dałem 2 koce, dywanik oraz wykładzine i jest juz o wiele lepiej.
Co do sprzetu to naprawde jestem zadowolony, mozna nagrywac bawic sie. Yamaszka postarala sie bo brzmienie jest naprawde fajne a i ustawien sporo.