Perkusja Online - Forum Perkusyjne
   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy   Infopage

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Pokaż nam Swój sprzęt » YAMAHA OAK CUSTOM - aktualizacja 24.06.09 nagrania
YAMAHA OAK CUSTOM - aktualizacja 24.06.09 nagrania
Autor Wiadomość
Łapek

Wysłany: Pią 31 Lip, 2009   

Misiu68
Pierwszy raz slysze o takim problemie jak u Ciebie. Nigdy nie mialem z czyms takim problemu. Niski stroj powoduje ze sruby sie szybciej odkrecaja. Ja az tak niskiego stroju nie mam. 10 mimo wszystko musi brzmiec troche wyzej (to tylko moje zdanie) Jesli chodzi o biale rezo to sobie odpuszcze. Do rzeczy optycznych bedzie mozna powrocic za jakis czas jak dozbieram na kilka "drobiazgów" Pozdrawiam :)

Łapek

Wysłany: Pią 31 Lip, 2009   

Zamieszczam kilka kawałków nagrań z jednoego z koncerów. Mozna tu uslyszec brzmienia hh i werbla. Oba instrumenty wypadaja jak dla mnie bardzo fajnie :) na nagraniu nie ma Oaka ale jest perkusja produkcji amerykanskiej firmy Spaun :)

http://w885.wrzuta.pl/audio/6rC1drUeO3D/nina_1

http://w885.wrzuta.pl/audio/anWFE7tm8xX/nina_2

http://w370.wrzuta.pl/audio/a5rnq7Krz1g/nina_3

korasss

Wysłany: Nie 02 Sie, 2009   

moim zdaniem werbel jest za ta cene swietny. mialem okazje na takim pograc. trzeba nad nim troche posiedziec. po wymianie gornego naciagu i sprezyn gada niesamowicie. lubi wysoki stroj i jest czuly na zmiany dynamiki. polecam jako drugi werbel. a hh... miód :)

Ice_Gust_PL 

korasss napisał/a
po wymianie gornego naciagu i sprezyn gada niesamowicie

a dolny to co? ;)

Co do nagrań, to są świetne! Dobre studio. Co do zespołu to w nim grasz, czy to jakieś playalongi? Hat brzmi świetnie werbello również, a Twoja gra bardzo porządna. Aaa taki zespół dołapać...

korasss

po wymianie dolnego naciagu jest bardzo mala roznica. jak masz kase i Ci na tym zalezy to mozna wymienic ale duzo to nie daje..

Ice_Gust_PL 

oj przekonałem się, że dużooo daje wymiana rezonansu...

misiu68 

Fajne kawałki, nr 1 to jeden z moich ulubionych . Ładnie to płynie. Wokalistka ma fajny głos. Może jakieś foty z koncertu?
Pzdr
Misiu 68

korasss

napewno wymiana rezonansu daje bardzo duzo ale w tym werblu z tego co zaobserwowalem to zmiana gornego naciagu i sprezyn jest wystarczajaca. nie ma duzej roznicy

Łapek

To sa nagrania z konceru, ktore zostaly zajestrowane prosto ze stołu akustyka. Trochę sekcję dentą słabo słychać ale można to znieść. Fotki moze pozniej wrzuce :)

Łapek

Wysłany: Sob 22 Sie, 2009   

Oto mój secik blach i w nim dwa świeże nabytki. Tym raz coś z serii Sabiana.

perkusja

perkusja

perkusja

Sabian HHX Evolution Ozone Crash 16"

perkusja

Sabian HHX X-plosion Crash 14"

perkusja

Prez_drummer 
Perkusista

Wysłany: Nie 23 Sie, 2009   

Hmm
swietny secik ;)

bez przeklenstw prosze nastepnym razem
klima

Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Pokaż nam Swój sprzęt » YAMAHA OAK CUSTOM - aktualizacja 24.06.09 nagrania