Yamaha Oak Custom Fusion
Witam po dłuższej przerwie. Chciałbym pokazać Wam swoją Yamahę. Miałem trochę czasu na to aby zmienić blaszki więc zakupiłem coś ekstra. Jeśli chodzi o ilość to bez szaleństw. Stawiam na jakość nie na ilość. Jeśli macie jakiekolwiek pytania lub porady chętnie udzielę odpowiedzi i wysłucham porad. A oto kilka fotek, które udało mi się zrobić na jednym z koncertów i w studio. Pozdrawiam
W skład zestawu wchodzi:
-BD 22 x 17
-TT 10x8
-TT 12x9
-FT 14x12
-SD 14x4 DW PDP SX
Dokładnie, mi by było wsytd mieć taka perke przy takich blachach, na odwrot gdy ma sie zawodowe blachy i np. amati jest znosne bo blachy chujowe bardziej draznia ucho niż chujowa perka dlatego zaskoczony jestme tym co tu widze ale... Yamaszka fajny sprzecik, stopka rowniez miodzio ale blachy se wymien:D polecam Sabiana HH-HHX gorszych Ci nie wypada:D:D:D
_________________ Brzmienie jest tym samym co człowiek.
Ciupek ja się z Tobą absolutnie nie zgodze-Mnie osobiście drażni jak cholera brzmienie chu**wych bębnów,dlatego wole inwestować w nie a blachy mogą być i słabsze bo i tak sie je kiedyś wymieni:D i mniejszy kłopot z wymienianiem blach jest
Ja(zz)centy
Wysłany: Pią 23 Maj, 2008
... a blachi ucha Ci nie draznia? wiesz co, masz straszny kontrast... nie mowie ze brzmieniowy (choc tak jest jesli masz dobrze nastrojone bebny), ale i wizualny.
to tak jakbys kupil porzadne auto i "stuningowal" je w stylu spod wiejskiej dyskoteki (kiedys widzialem w necie fiat uno stuningowany na ferrari. porazka )
pamietaj ze lepsze dobre blachy i gorsze bebny niz na odwrot. z bebnow cos sie da ukrecic brzmieniowo. z blach nie. no ale nic. nie martw sie. bebny sa super! gratulacje! teraz zbieraj na talerze co najmniej tej klasy!
no bębny naprawdę kozackie takim ołkiem bym nie pogardził. Miałem kiedyś okazje na takim pograć i szczerze mówiąc nie spodziewałem się że oak custom może tak gadać jeszcze w blachy zainwestuj i masz set wywalony w kosmos!
Oak pochłonął moje wszystkie fundusze także nie stać mnie na kupno blacharki, ale po wakacjach może jakieś K custom wpadnie tylko zastanawiam się od czego zacząć wymianę blach?? Crash a może hi hat??
Stopa DW 5000 TURBO którą posiadam jest naprawdę dobrą stopą która jest bardzo szybka i wygodna. a czy taka tania? Myślę że warto ją mieć. Daje miłe wrażenia podczas grania.
świetne bębny swego czasu sam chciałem kupować Oak.
Sugerowałbym wymianę naciągów na podwójne clear wtedy to beczki zabrzmią jeszcze lepiej.
Co do blacharki to koledzy się wypowiedzieli w podobnym tonie do mojego zdania więc nie będę się wypowiadał
Tak zacznij od wymiany Hata,
za parę stówek można niezłego przecież wyrwać na allegro.
pozdro i gratulejszyn OAK.
Jeżeli chodzi o przyszłe blachy to nie chciałbym inwestować w jakąś średnią półke. Bardziej interesuje mnie coś lepszego(a to niestety kosztuje ) ale zobaczymy czas pokaże
Witam,
gratuluje siostrzyczki
Moja czerwonolica ma mniejszy brzuszek, lecz jeden cycek więcej
Fajnie, że dałeś swoją szczęśliwą fotkę na koniec A ten okrągły dywanik to odlot
A na poważnie:
* dlaczego trzymasz w centralce te zwoje materiału, dudni bez tego?
* czy ta 14 stka K nie jest zbyt splashowata?
*czy po jakimś czasie luzują się Tobie samoistnie śruby na tomach?
Pozdrawiam
Misiu68
Dywanik jest super wyciągnęłem go sobie prosto z pokoju nierozłączny element bębnów bez poduszki trochę dudni ponieważ Emad którego mam juz ma ladnych kilka lat i juz nie brzmi najlepiej. Narazie brak funduszy na nowy naciąg bo Ozona kupiłem HH jest bardzo ciekawy nie odnisłem wrazenia żeby byl splashowaty. Postaram sie zamiescic nagrania w ktorych bedzie mozna posluchac HH i werbelka ktoru odziwo jak za swoje pieniadze brzmi bardzo ciekawie. A czy sruby sie luzuja. Jesli tak jest to chyba to naturalne choc nie zauwazylem jakiegos nadmiernego rozkrecania sie srub. Bardzo wazne aby byly wszystkie jednakowo wkrecone. Pozdrawiam
Ciupek>
Piękny zestawik. Blaszki miodzio i też ciekawie skonigurowane. K rządzi.
A propos, jakbyś w przyszłości chciał zmienić ride'a (Pre Aged Dry Ride) to zagadaj do mnie. Chętnie nabędę.
Nie wiem, czy zauważyłeś, ale ma już Zildjian K Custom Dark Hi-hat 14. AA/AAX mogę się schować (wiem, tylko moja opinia).
Nie tylko twoja.
Nie można porównać AAX do K. Prędzej HHX do K (lub HH).
Seria Zildjianów K to zdecydowanie półka Pro. Wielu perkusistów używa tych blach (Gavin Harrison, Marco Mnniemman - o ile dobrze napisałem , i wielu innych - wymieniłem tych dwóch bo ostatnio mi przemkneli przez Youtuba )
_________________ Sprzedam Shellset Tamy Swingstar z 1983 roku i Sabiana HH Raw Bell Dry Rida 21!
Seria Zildjianów K to zdecydowanie półka Pro. Wielu perkusistów używa tych blach (Gavin Harrison, Marco Mnniemman - o ile dobrze napisałem , i wielu innych - wymieniłem tych dwóch bo ostatnio mi przemkneli przez Youtuba )
No i Ja! Zapomniałeś ;(
Niest0 napisał/a
Nie można porównać AAX do K. Prędzej HHX do K (lub HH).
Ależ oczywiście, po prostu mnie w ogóle AA/AAX w żaden sposób nie podchodzą (z jasnych blach wolę choćby A Custom).
Ostatnio zmieniony przez Ice_Gust_PL Pią 31 Lip, 2009, w całości zmieniany 2 razy
HH jest bardzo ciekawy nie odnisłem wrazenia żeby byl splashowaty. Postaram sie zamiescic nagrania w ktorych bedzie mozna posluchac HH i werbelka ktoru odziwo jak za swoje pieniadze brzmi bardzo ciekawie. A czy sruby sie luzuja. Jesli tak jest to chyba to naturalne choc nie zauwazylem jakiegos nadmiernego rozkrecania sie srub. Bardzo wazne aby byly wszystkie jednakowo wkrecone. Pozdrawiam
Witam ponownie
sorry za ten hihat, późna pora nieco mnie zamroczyła, myślałem że masz crasha 14 - potm doczytałem. A'propos śrób, po prostu te Aquariany najbardziej mi odpowiadają w niskim "stroju" więc po kilku godzinach słysze brzęk odkręconej śrubki najczęściej na tomie 10 (najczęściej używanym i muszę wszystko robić od nowa Co do hihat'u to miałem zaszczyt kiedyś na takim cyknąć i bardzo, bardzo mi się podobał. Jeszcze o blaszkach - widzę, że masz dość oszczędnie i wzoruję się trochę na Tobie, co prawda mam jeszcze 18 ale ostatnio wziąłem zestaw na małe granko i z braku miejsca miałem tylko jednego crasha 16 i ze zgrozą zauważyłem, że mi wystarcza. Czasami widzę tutaj na forum, że ludzie są naprawdę "obwieszeni blacharką" , no ale ja jestem kompletnym amatorem i chyba bym się zgubił w tej ilości blach.
Jeśli chodzi o białe rezo (zadałeś mi pytanie w moim temaciku) to jest bardzo drogie (ponad 200 PLN) i nie iest to PS3 jak czarne. Zestrojenie mojego SKII z tym rezo wymagało nieco gimnastyki. O wiele taniej wyjdzie białe firmowe rezo (akurat w moim przypadku nie było dostępnych wtedy Regulatorów) i nalepka firmowa z Allegro. Efekt białego rezo w naturze przy naszym kolorku (Red Oak) jest porażający optycznie
Czekam na próbki i pozdrawiam
Misiu68
Sprzedaż rida jak narazie nie wchodzi w grę. Długo szukałem blachy i doskonale spełnia zadania rida i dużego mocnego crasha. Jeśli chodzi o zmianę hh to nawet przez sekundę o tym nie pomyślalem. Nie wiem co mozna lepszego kupic :p staram sie zwrócic ku stronie blach jak narazie aby troche to spuchlo. ale wszystko w swoim czasie. Jak juz wspomnialem nabylem ozona takze mam drugiego crasha. Jeszcze nie mam zdjec (brak czasu) ale kiedys napewno wrzuce. Teraz zbieram na 18 K Cus. dark.