Perkusja Online - Forum Perkusyjne
   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy   Infopage

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Pokaż nam Swój sprzęt » YAMAHA OAK CUSTOM - aktualizacja 24.06.09 nagrania
YAMAHA OAK CUSTOM - aktualizacja 24.06.09 nagrania
Autor Wiadomość
Łapek

Wysłany: Czw 22 Maj, 2008   YAMAHA OAK CUSTOM - aktualizacja 24.06.09 nagrania

Yamaha Oak Custom Fusion
Witam po dłuższej przerwie. Chciałbym pokazać Wam swoją Yamahę. Miałem trochę czasu na to aby zmienić blaszki więc zakupiłem coś ekstra. Jeśli chodzi o ilość to bez szaleństw. Stawiam na jakość nie na ilość. Jeśli macie jakiekolwiek pytania lub porady chętnie udzielę odpowiedzi i wysłucham porad. A oto kilka fotek, które udało mi się zrobić na jednym z koncertów i w studio. Pozdrawiam

W skład zestawu wchodzi:
-BD 22 x 17
-TT 10x8
-TT 12x9
-FT 14x12
-SD 14x4 DW PDP SX

Hardware
-Yamaha (statyw łamany)
-SONOR 200
-DW 5000 TURBO
-Stołek BASIX DT 410

Talerze Zildjian :
Hi-hat- K Custom Dark 14
Crash- K Custom Dark 16
Ride- K Pre-Aged Dry Light Ride 20

Naciągi
centrala- Evans Emad I
tomy- Evans g2 Clear
werbel- Remo Ambasador Coadet+sprężyny Powersound Blasters
Inne
metronom Cherub WRW-106

Zdjęcia

perkusja

perkusja

perkusja

perkusja

perkusja

perkusja

perkusja

perkusja

perkusja

Na koniec szczęśliwy posiadacz ;)
perkusja
Ostatnio zmieniony przez Łapek Pią 31 Lip, 2009, w całości zmieniany 2 razy  

Fly 

Wysłany: Pią 23 Maj, 2008   

wszystko ładnie, tylko te blaszki to taki kontrast jakis ;P

ciupek 

Dokładnie, mi by było wsytd mieć taka perke przy takich blachach, na odwrot gdy ma sie zawodowe blachy i np. amati jest znosne bo blachy chujowe bardziej draznia ucho niż chujowa perka dlatego zaskoczony jestme tym co tu widze ale... Yamaszka fajny sprzecik, stopka rowniez miodzio ale blachy se wymien:D polecam Sabiana HH-HHX :D gorszych Ci nie wypada:D:D:D

BaRt 

Aaaaaa... o takich beczkACH marzę !!
Pozazdroscić i gratulować. ;)

Biafra 

Fajne garki, tylko werbel za płytki jak dla mnie.

Bl@ur

Ciupek ja się z Tobą absolutnie nie zgodze-Mnie osobiście drażni jak cholera brzmienie chu**wych bębnów,dlatego wole inwestować w nie a blachy mogą być i słabsze bo i tak sie je kiedyś wymieni:D i mniejszy kłopot z wymienianiem blach jest :)

Ja(zz)centy

... a blachi ucha Ci nie draznia? wiesz co, masz straszny kontrast... nie mowie ze brzmieniowy (choc tak jest jesli masz dobrze nastrojone bebny), ale i wizualny.
to tak jakbys kupil porzadne auto i "stuningowal" je w stylu spod wiejskiej dyskoteki (kiedys widzialem w necie fiat uno stuningowany na ferrari. porazka ;) )
pamietaj ze lepsze dobre blachy i gorsze bebny niz na odwrot. z bebnow cos sie da ukrecic brzmieniowo. z blach nie. no ale nic. nie martw sie. bebny sa super! gratulacje! teraz zbieraj na talerze co najmniej tej klasy!

krolik552 

no bębny naprawdę kozackie :D takim ołkiem bym nie pogardził. Miałem kiedyś okazje na takim pograć i szczerze mówiąc nie spodziewałem się że oak custom może tak gadać :D jeszcze w blachy zainwestuj i masz set wywalony w kosmos!

Yahoo 

Na OAK CUSTOM ostatnio Weckl w Szczecinie grał. Świetny sprzet bez dwoch zdan. Gratulacje

http://www.youtube.com/jasinskimusic

Łapek

Oak pochłonął moje wszystkie fundusze także nie stać mnie na kupno blacharki, ale po wakacjach może jakieś K custom wpadnie :) tylko zastanawiam się od czego zacząć wymianę blach?? Crash a może hi hat??

Biafra 

Ja bym kupił porządny hihat.

korasss

kup hi-hat :)

krolik552 

korasss napisał/a
kup hi-hat :)

a Ty zmień avatara :P

TRIBAL 

Wysłany: Sob 24 Maj, 2008   

czy ta DW 5000 jest taka dobra czy taka tania że wiekszość ją ma? :D

TRIBAL 

a tak apropos to piękny kontrast czarnej membrany z tym krwistym do bólu czerwonym! Super, zazdrosze kompozycji,

Pozdrawiam!

Łapek

Stopa DW 5000 TURBO którą posiadam jest naprawdę dobrą stopą która jest bardzo szybka i wygodna. a czy taka tania? Myślę że warto ją mieć. Daje miłe wrażenia podczas grania. :)

Anarchismo 
Cowboy From Hell

świetne bębny swego czasu sam chciałem kupować Oak.
Sugerowałbym wymianę naciągów na podwójne clear wtedy to beczki zabrzmią jeszcze lepiej.
Co do blacharki to koledzy się wypowiedzieli w podobnym tonie do mojego zdania więc nie będę się wypowiadał :)

Tak zacznij od wymiany Hata,
za parę stówek można niezłego przecież wyrwać na allegro.
pozdro i gratulejszyn OAK.

Łapek

Jeżeli chodzi o przyszłe blachy to nie chciałbym inwestować w jakąś średnią półke. Bardziej interesuje mnie coś lepszego(a to niestety kosztuje :( ) ale zobaczymy czas pokaże :)

raq

Wysłany: Pon 26 Maj, 2008   

Śliczne beczki.Piękne po prostu. Nie mogę się napatrzeć. Gratuluje :D

Łapek

Wysłany: Sro 24 Cze, 2009   

zapraszam do oglądania i przedstawiania swoich opini :)

nawalator 
Mówta na mnie NAW

bardzo milusio.:)

KUPIĘ
lugi mapex z serii Q.

gimbo 

Biafra napisał/a
Fajne garki, tylko werbel za płytki jak dla mnie.

Ten werbel naprawdę fajnie gada - tylko trzeba go trochę wyżej nastroić (nie przesadzając oczywiście).

Niest0 
Perkusista

Piękne toto może i skromne ale baaaardzo ładne ;]

DarekMax 

Uroczy zestaw w ładnym kolorze :smile: Gratuluję.
Ostatnio zmieniony przez DarekMax Sro 24 Cze, 2009, w całości zmieniany 1 raz  

misiu68 

Wysłany: Czw 30 Lip, 2009   

Witam,
gratuluje siostrzyczki ;)
Moja czerwonolica ma mniejszy brzuszek, lecz jeden cycek więcej :mrgreen:
Fajnie, że dałeś swoją szczęśliwą fotkę na koniec ;) A ten okrągły dywanik to odlot :razz:
A na poważnie:
* dlaczego trzymasz w centralce te zwoje materiału, dudni bez tego?
* czy ta 14 stka K nie jest zbyt splashowata?
*czy po jakimś czasie luzują się Tobie samoistnie śruby na tomach?
Pozdrawiam
Misiu68

Łapek

Dywanik jest super wyciągnęłem go sobie prosto z pokoju :) nierozłączny element bębnów :) bez poduszki trochę dudni ponieważ Emad którego mam juz ma ladnych kilka lat i juz nie brzmi najlepiej. Narazie brak funduszy na nowy naciąg bo Ozona kupiłem :) HH jest bardzo ciekawy nie odnisłem wrazenia żeby byl splashowaty. Postaram sie zamiescic nagrania w ktorych bedzie mozna posluchac HH i werbelka ktoru odziwo jak za swoje pieniadze brzmi bardzo ciekawie. A czy sruby sie luzuja. Jesli tak jest to chyba to naturalne choc nie zauwazylem jakiegos nadmiernego rozkrecania sie srub. Bardzo wazne aby byly wszystkie jednakowo wkrecone. :) Pozdrawiam :)

świdro

cos ci sie chiba powtarzacz wlaczyl :razz:

Wooof

Wysłany: Pią 31 Lip, 2009   

Ciupek>
Piękny zestawik. Blaszki miodzio i też ciekawie skonigurowane. K rządzi.
A propos, jakbyś w przyszłości chciał zmienić ride'a (Pre Aged Dry Ride) to zagadaj do mnie. Chętnie nabędę.

Werbelek91 
Drums for Dooms

Świetne gary, inwestuj w hi-hata, z wyższej półki to Sabian AA/AAX Meinl Mb20 albo Bryzance

Ice_Gust_PL 

Werbelek91 napisał/a
Świetne gary, inwestuj w hi-hata, z wyższej półki to Sabian AA/AAX Meinl Mb20 albo Bryzance
Nie wiem, czy zauważyłeś, ale ma już Zildjian K Custom Dark Hi-hat 14". AA/AAX mogę się schować ;) (wiem, tylko moja opinia).

Niest0 
Perkusista

Cytat
Nie wiem, czy zauważyłeś, ale ma już Zildjian K Custom Dark Hi-hat 14. AA/AAX mogę się schować (wiem, tylko moja opinia).

Nie tylko twoja.

Nie można porównać AAX do K. Prędzej HHX do K (lub HH).

Seria Zildjianów K to zdecydowanie półka Pro. Wielu perkusistów używa tych blach (Gavin Harrison, Marco Mnniemman - o ile dobrze napisałem :P , i wielu innych - wymieniłem tych dwóch bo ostatnio mi przemkneli przez Youtuba :P )

Ice_Gust_PL 

Niest0 napisał/a
Seria Zildjianów K to zdecydowanie półka Pro. Wielu perkusistów używa tych blach (Gavin Harrison, Marco Mnniemman - o ile dobrze napisałem :P , i wielu innych - wymieniłem tych dwóch bo ostatnio mi przemkneli przez Youtuba :P )

No i Ja! Zapomniałeś ;(

Niest0 napisał/a
Nie można porównać AAX do K. Prędzej HHX do K (lub HH).

Ależ oczywiście, po prostu mnie w ogóle AA/AAX w żaden sposób nie podchodzą (z jasnych blach wolę choćby A Custom).
Ostatnio zmieniony przez Ice_Gust_PL Pią 31 Lip, 2009, w całości zmieniany 2 razy  

katmetal14 
ZBANOWANY

również używam serii K :cool: , a co do bebnów bardzo fajne , elegancki kolorek

misiu68 

Łapek napisał/a
HH jest bardzo ciekawy nie odnisłem wrazenia żeby byl splashowaty. Postaram sie zamiescic nagrania w ktorych bedzie mozna posluchac HH i werbelka ktoru odziwo jak za swoje pieniadze brzmi bardzo ciekawie. A czy sruby sie luzuja. Jesli tak jest to chyba to naturalne choc nie zauwazylem jakiegos nadmiernego rozkrecania sie srub. Bardzo wazne aby byly wszystkie jednakowo wkrecone. :) Pozdrawiam :)

Witam ponownie :cool:
sorry za ten hihat, późna pora nieco mnie zamroczyła, myślałem że masz crasha 14 - potm doczytałem. A'propos śrób, po prostu te Aquariany najbardziej mi odpowiadają w niskim "stroju" więc po kilku godzinach słysze brzęk odkręconej śrubki najczęściej na tomie 10 (najczęściej używanym i muszę wszystko robić od nowa :???: Co do hihat'u to miałem zaszczyt kiedyś na takim cyknąć i bardzo, bardzo mi się podobał. Jeszcze o blaszkach - widzę, że masz dość oszczędnie i wzoruję się trochę na Tobie, co prawda mam jeszcze 18 ale ostatnio wziąłem zestaw na małe granko i z braku miejsca miałem tylko jednego crasha 16 i ze zgrozą :grin: zauważyłem, że mi wystarcza. Czasami widzę tutaj na forum, że ludzie są naprawdę "obwieszeni blacharką" , no ale ja jestem kompletnym amatorem i chyba bym się zgubił w tej ilości blach.
Jeśli chodzi o białe rezo (zadałeś mi pytanie w moim temaciku) to jest bardzo drogie (ponad 200 PLN) i nie iest to PS3 jak czarne. Zestrojenie mojego SKII z tym rezo wymagało nieco gimnastyki. O wiele taniej wyjdzie białe firmowe rezo (akurat w moim przypadku nie było dostępnych wtedy Regulatorów) i nalepka firmowa z Allegro. Efekt białego rezo w naturze przy naszym kolorku (Red Oak) jest porażający optycznie :cool:
Czekam na próbki i pozdrawiam
Misiu68

Łapek

Sprzedaż rida jak narazie nie wchodzi w grę. Długo szukałem blachy i doskonale spełnia zadania rida i dużego mocnego crasha. Jeśli chodzi o zmianę hh to nawet przez sekundę o tym nie pomyślalem. Nie wiem co mozna lepszego kupic :p staram sie zwrócic ku stronie blach jak narazie aby troche to spuchlo. :) ale wszystko w swoim czasie. Jak juz wspomnialem nabylem ozona takze mam drugiego crasha. Jeszcze nie mam zdjec (brak czasu) ale kiedys napewno wrzuce. Teraz zbieram na 18 K Cus. dark.

Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Pokaż nam Swój sprzęt » YAMAHA OAK CUSTOM - aktualizacja 24.06.09 nagrania